Teljes kiőrlésű sárgabarackos süti

Anyuval lekvárt főztünk és egy adag barackot félretettem magunknak csakúgy megenni, amiből még mindig bőven maradt és gondoltam keresek hozzá valamilyen klassz receptet. Szinte azonnal ERRE bukkantam, viszont úgy döntöttem egy kicsit módosítok rajta itt-ott a mi szokásainknak megfelelően, és jelentem isteni finom lett így is, szóval gondoltam megosztom az én verziómat is!

Tényleg villámgyorsan készen van, ehhez sem kell semmilyen nagy tudomány, csak mindent összeöntünk és megsütjük. Na de lássuk mi is került végül bele:

  • 300 g teljes kiőrlésű liszt (használhatjátok akár felesben is sima liszttel, de szerintem nagyon passzol a teljes kiőlésű íze a barackokkal)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • egy csipet só
  • 150 g édesítő (tehettek persze cukrot is, mi kerüljük amennyire lehet)
  • 100 ml olaj (nálam ez mogyoróolaj volt)
  • 180 ml joghurt (én szokásosan laktózmenteset használtam)
  • 4 db tojás

Mindent egy nagy tálba dobáltam bele, és jól elkevertem, majd beleöntöttem egy kivajazott piteformába és a sárgabarackokat belenyomkodtam, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.

Ha kíváncsiak vagytok még néhány egyszerű receptre, nézzétek meg ezeket is:

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..