FAQ

Hány éves és milyen magas vagy?

1990. 06. 20-án születtem és 180 centi magas vagyok.

Milyen végzettséged van?

A Budapesti Műszaki Egyetemen építészmérnöki karon végeztem, de jelenleg nem dolgozom a “hivatalos” szakmámban.

Hogyan kezdted a blogolást és milyen tanácsot adnál kezdőknek?

Az egyetemi éveim alatt, 2010-ben nyitottam meg a blogot és az elején kizárólag beauty témában írtam. Éveken át minden szabad percemet a blognak szenteltem, mára pedig nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ezzel foglalkozhatok “teljes állásban”.  Mostmár mindenről írok, amiről éppen jólesik vagy az érdeklődési körömbe esik.

Sokszor kérdezik, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember blogot indítson és az első és legfontosabb tanácsom, hogy nem kell túlgondolni, vágj bele! Addig úgysem tudod milyen, amíg nem kezded el és nem próbálod ki magad. Én is keresgéltem az elején a saját hangomat, stílusomat, témákat, fogalmam sem volt, hogy mi az hogy html, domain vagy fotózás… Ezek a dolgok úgyis kialakulnak menet közben, ahogy érzed, hogy mire van szükséged a fejlődéshez.

Ha csak és kizárólag pénzkereseti céllal indítanál blogot, akkor viszont nagyon rossz úton jársz! Szerintem csak szenvedéllyel és lelkesedéssel érdemes ezt csinálni és szuper, ha ebből később lesz valami, de fordítva nem működik a dolog és a munkát sem lehet kispórolni belőle.

Ki készíti a fotóidat és milyen felszerelésed van?

Teljesen változó, hogy ki fotóz. Ha rólam kell képet készíteni, akkor többségében a család segít, a barátom, testvérem vagy anyukám, de blogger barátokkal is szoktuk egymást fotózni, ha úgy adódik, illetve folyamatosan keresek fotósokat is, akikkel tudunk egy-egy projekten együtt dolgozni.

A többi képet viszont én készítem, és egyszerűen imádok fotózni! Jobban is szeretek egyébként a kamera mögött állni, mint előtte..sokkal komfortosabb nekem az az oldal. 🙂

Elég hosszú utat jártam be felszerelés tekintetében, de 2016 őszétől egy Canon 6D-vel fotózom, amihez két objektívet használok, Canon 50 mm 1.4 és a Canon 85 mm 1.8. (videózáshoz is ezt a felszerelést használom)

Vlogoláshoz és útközbeni fotókészítéshez a Canon G7x kamerámat vagy pedig a telefonomat használom, jelenleg iphone 8 plus-t.

Milyen programokat használsz képszerkesztéshez és videóvágáshoz?

A fotók szerkesztéséhez két programot használok elsősorban, ez nem más, mint a Lightroom és a Photoshop. Videók vágásához pedig a Final Cut Pro-t használom jelenleg.

Telefonon milyen képszerkesztő appeket használsz?

Két nagy kedvencem a Snapseed és a VSCO, ezekkel mindent meg lehet csinálni, zseniálisak! Néha lusta vagyok és telefonon szerkesztem azokat a képeimet is, amik a blogra kerülnek fel. 🙂

Milyen filtereket használsz?

Számomra minden kép más, és más hangulat is passzol hozzá, szóval nincs receptem, hogy mit hogyan használok. Viszont! Nem szeretem, ha a képeim elrugaszkodnak a valóságtól, szóval próbálok a színekkel és a filterekkel azért óvatosan bánni.