Light kakaós csiga recept

light_kakaos_csiga.jpg

Facebookon és instagramon nagy népszerűségnek örvendett ez a kakaós csiga és ígértem, hogy ha szeretnétek, akkor szívesen megosztom a receptet veletek is. Én mindig keresem az újabb recepteket, hogy valami finom, de egészséges dolgot készíthessek, úgyhogy remélem most tudok nektek is egy kis ötletet adni. 🙂 

Azért szeretem ezt a receptet, mert jól variálható, hiszen az alaptésztát bármivel megkenhetjük/szórhatjuk. Készítettem már vaníliás proteinporral is, fahéjjal, dióval, de akár teljesen sósan is elkészíthető szerintem..tényleg nagyon változatos. A laktózérzékenységem miatt mindig laktózmentes dolgokat használok bele, de “sima” hozzávalókkal is valószínűleg ugyanolyan jó. 🙂 Nem szoktam túl sok édesítőt használni, mert mi alapból nem vagyunk annyira édesszájúak, de nyugodtan tehettek bele, amennyi jólesik! Egy adagból kb. 10 db mini csiga készül, amiből nekünk fejenként 1-1 bőven elég például reggelire. Nem szárad ki a sokadik nap után sem, úgyhogy nálunk ez igazi reggeli sláger!

img_0310.JPG

Light Mini kakaós csiga (10 db)

HOZZÁVALÓK:
– 25 dkg zabliszt
– 25 dkg túró (sovány vagy laktózmentes)
– 5 evőkanál kókuszolaj
– fél deci tej (növényi vagy laktózmentes)
– fél csomag sütőpor
– egy csipet só
– 30 g csokis proteinpor
– kakópor és édesítő ízlés szerint

A zablisztet és a túrót egy nagy tálba kimérem, hozzáadom a sütőport, a kókuszolajat és a fél deci tejet. Egy csipet sót szórok bele és egy kevés édesítőszert. Addig gyúrom őket, amíg készen nem lesz a viszonylag homogén massza. Ez a túró miatt eltart egy ideig, de lehet csak én vagyok gyenge. 🙂

Miután kész van a tészta, téglalap alakúra kinyújtom és vékonyan megkenem a tetejét kókuszolajjal, majd erre szórom rá a belevalót. Ezúttal 30 g Biotech Ultra Losscsokis proteinport (ez nem laktózmentes, de van náluk olyan is, én most elhasználtam a maradék csokisomat) kevertem össze egy kis tálkában 1 kanál kakaóporral és egy kis édesítőszerrel, és ezzel szórtam meg a tésztát. A tetejére még csöpögtettem egy pár csepp kókuszolajat és a hosszabbik oldalánál fogva feltekertem. 

Az így kapott rudat felszeletelem nagyjából 2 ujjnyi vastagságban és a sütőpapíros vagy kókuszolajjal kikent tepsibe helyezem. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt meg is sül. Félidőben még egy kis édesítőszeres tejjel meg lehet kenegetni a tetejüket.

Mikor elkészült rácson hagytam őket kihűlni (már csak 8 darabot, mert 2 még melegen elfogyott 🙂 ), és utána kávé mellé vagy esetleg egy pohár tejjel lehet is fogyasztani. 🙂

Remélem, hogy tetszik nektek és kipróbáljátok!
Küldjetek képet, ha esetleg kedvet kaptatok hozzá és megsütitek. 🙂img_0309.JPG

Follow:
Share: