Almás rózsa egyszerűen és villámgyorsan

Instagramon megosztottam veletek múlt héten, hogy mit sütöttem az egyik délután. De arra gondoltam, hogy mivel már érdeklődtetek néhányan, hogy hogyan kell pontosan elkészíteni, gyorsan megírom ezt a posztot, hogy el tudjátok menteni és vissza is tudjátok keresni. Tényleg pofon egyszerű és csak néhány dologra van hozzá szükség, viszont isteni és nem utolsó sorban baromi jól is néz ki! Ha vendégeket vártok, akkor érdemes bedobni a sütőbe egy adagot. 🙂

Ami kelleni fog hozzá:

  • leveles tészta (én boltit használok, így gyors és egyszerű)
  • barack lekvár (tulajdonképpen lehet bármilyen)
  • 2-3 alma

Mondtam, hogy igazán nem kell sok minden! 🙂

Elkészítés:

Az almákkal érdmes kezdeni: elfelezem, kivágom a közepét, és vékonyan (kb 2mm) felszeletelem őket. Ezeket a kis alma szeleteket beteszem egy tálba, meglocsolom citrommal (nem muszáj, de finom lesz), öntök rá annyi vizet, hogy ellepje és beteszem a mikróba kb 2 percre. Az a lényeg, hogy picit megpuhuljanak, hogy fel tudjuk tekerni és ne törjenek el közben.

Amíg a mikróban puhulnak az almák, a leveles tésztát kicsomagolom, kiterítem és 8 egyenlő csíkra vágom (a rövidebbik oldalával párhuzamosan). Barack lekvárral megkenem a csíkokat. (Ha szeretném cifrázni, akkor egy kis fahéjjal is megszórom)

A tésztacsíkot képzeletben hosszában elfelezem és ehhez a felezővonalhoz igazítva kezdem el rápakolni az alma szeleteket úgy, hogy mindig átfedjék egymást. Ha végigértem, akkor pedig a tészta másikfelét is ráhajtom az almaszeletekre, és elkezdem feltekerni és kész is van a rózsa.

Sütőpapírra lehet tenni őket, és mehet is be a sütőbe. (Egy kis tipp, ha szeretnénk, hogy mindenképp egyben maradjanak, akkor érdemes muffin formába tenni a rózsákat. ) Villámgyorsan elkészül, látványos, frissen és melegen pedig valami isteni! 🙂

Ha megsütitek készítsetek képet és tageljetek be rajta, olyan jó látni ezeket. 🙂


Ha kíváncsiak vagytok még néhány egyszerű receptre, nézzétek meg ezeket is:

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .