Valószínűleg tudjátok rólam, hogy szeretem a végtelenül egyszerű, de finom recepteket, most is egy ilyet hoztam nektek! Gyorsan nagy kedvenc lett ez a banános zabkeksz, ugyanis alapvetően két összetevő kell hozzá, és úgy lehet variálni, ahogyan csak szeretnénk. Én most fahéjjal és pekándióval készítettem el, és eddig ez a legjobb verzió szerintem. 🙂 Reggelire a kávé/tea mellé isteni!
AMI KELL HOZZÁ:
- 4 db nagyobb érett banán
- 15-20 dkg darált zabpehely
- 15-20 dkg sima zabpehely
- fahéj
- darabolt pekándió
A fahéj és a pekán cserélhető, lehet bele csokidarabokat tenni, bármilyen más magot, aszalt gyümölcsöt, kakaót..stbstb. A banán miatt kellően édes, ezért én már nem szoktam édesíteni semmi mással.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy villával összetöröm a banánokat egy tálban. Ezután ledarálok kb 15-20 dkg zabpelyhet, majd hozzákeverem a banánhoz a sima szemes zabpehellyel együtt. (Én aprószemű zabpelyhet használok, de szerintem teljesen mindegy. ) Hozzáadom a fahéjat é a darabolt pekándiót és ezt is összedolgozom.
Ezután kis golyókat formálok és sütőpapírra teszem őket, amiket utána egy kanállal szétnyomok keksz formájúra. Mérettől függően, nekem olyan 15 db keksz szokott kijönni egy ekkora adagból.
180 fokos sütőben kb 15 perc alatt tökéletesen megsülnek, és utána egy rácson hagyom őket kihűlni. Melegen is nagyon finomak, de miután kihűltek kívül ropogós, belül puha kekszeket kapunk. 🙂
Egy nagyobb sütis üvegbe szoktam őket tenni és elcsipegetjük reggelire.
Ha megsütitek készítsetek képet és tageljetek be rajta, olyan jó látni ezeket. 🙂
Szia Magdi! 🙂
Én tuti ki fogom próbálni! 😉 Biztosan isteni finom! 🙂