Astor ajakfilc – 300 Nude Sweetness

A legutóbbi DM nézelődésem alkalmával végre elszántam magam és vettem egy ajakfilcet, méghozzá az Astortól. Elég jó véleményekkel találkoztam a neten, és már igazán kíváncsi voltam, hogy mit is tud és nekem hogy válna be. Nem nagyon szeretem a matt erős színeket a számon, úgyérzem, hogy nagyon összenyomja vagy nem is tudom..mindenesetre az ajakfilcek között mindig a világosakra vadásztam. Az Essence Yout Rock világosra pályáztam sokáig, de egyszerűen sehol sem találtam. Aztán most végre felfedeztem, hogy az Astornak van egészen világos színe is elvileg, gondoltam egy próbát megér, hátha ezzel nem érzem magam hülyén:)
Elég kritikus vagyok, ami az ajkaim ápoltságát illeti. Nagyon utálom, ha száraz, magát az érzést is és ugye a látványát is. Az ajakfilcekkel ezt a nyűgöt az ember vállalja, viszont gondoskodni kell utána a hidratálásról. Nagyon ötletesnek tartom, hogy ennek a filcnek a végén ott van a kis balzsam, amit a filc fölé kenhetünk. Valószínűleg ez hamarabb el fog fogyni, mint maga a szín, bár ötletem sincs milyen gyorsan fogyhat egy ilyen filc..elvileg 12 hónap a szavatossági ideje, de kétlem, hogy addig tartana, szerintem előbb beszárad akkormár 😀
A feje kicsit dundibb és nem olyan hegyes, mint az NYC ajakfilcé, inkább lekerekített. Ettől függetlenül talán még pontosabban lehet vele dolgozni, nem is hittem volna. Nagyon figyeljetek oda, hogy bontatlan darabot vegyetek le a polcról, mert sajnos hiába van kint teszter, nagyon szeretik kibontogatni őket úgy láttam. Van egy matrica a kupakon és ha az sértetlen, akkor biztosan nem használta előttünk senki a filcet. 
Az ajakápoló egyébként egy teljesen átlátszó kis stift, én látok benne halvány csillogást is, de aztán lehet csak beképzelem, mert nem olyan hangsúlyos a dolog. Jó kis balzsam egyébként, ha lehetne külön kapni esetleg én tuti vennék! 
Maga a szín egy natúr árnyalat, halvány rózsaszínes, barnás. Ugye ilyen esetben különösen sokat számít a szánk alap színe, hiszen nem tudjuk egyszerűen lealapozni előtte. Apropó, nagyon fontos, hogy előtte véletlenül se használjunk ajakbalzsamot, csak maximum radírozzuk le az ajakinkat, hogy egyenletesebb felületre tudjuk felvinni a színt. Ha előtte használunk balzsamot, akkor a filc gyakorlatilag semmit sem ér, ugyanis nem tud beépülni a szánkba a színe. Utána viszont muszáj, hiszen úgy fogjuk érezni, hogy szárad a szánk (az NYC filcnél egyébként kevésbé szárít). Tehetünk rá szájfényt, balzsamot, de akár rúzst is.
Élesben láthatjátok a legutóbbi FOTD postban:

Tartósságára nincs panaszom, ugyan nem nézegettem minden percben szóval nem tudok pontos időt mondani, hogy meddig bírja a számon, de az biztos hogy elég sokáig és nagyon szépen kopik. Sőt Inkább úgy mondanám, hogy halványodik és egyszerűen csak eltűnik. Örülök, hogy sikerült végre egy világos színre lecsapni:)

Összeségében egyébként nem hiszem, hogy nagy ajakfilces leszek, mert nagyon szeretem a szájfény vagy a rúzs érzését a számon:)

2 799 Ft-ért vettem a DM-ben, kicsit sajnálom, megvárhattam volna a Glamour 50%-os DM kupont..de már igazán nem tudtam tovább várni:D Azzal meg majd veszek már, vagy egy másik színt:))

Ti próbáltátok már az Astor ajakfilcet?

Follow:
Share: