Marie Claire Hétfő – Így készíts könnyedén laza hullámokat!

 Egy különleges projekt első lépéseként, múlt héten a Hajas Szalonban jártam, ahol maga Hajas László készítette el a frizurámat. Mutatott néhány fogást, amivel otthon is könnyedén el tudom magamnak készíteni a képen is látható laza hullámokat. Gyakorlatilag megtanított az elsőre cseppet sem izgalmasnak tűnő melegített hajkefe használatára és a helyes hajlakkozásra.

A hajam alap helyzetben vastag szálú, dús, enyhén hullámos és szöszös. Tehát, ha nem szárítom be, akkor áll mindenfelé egy csomó babahaj és nem szép sima fényes. Laci a Bellissima termékeivel dolgozik a szalonokban, és a haj problémáimra ezt a Magic Style nevű melegített kefét ajánlotta. Nálam mindennapi vendég a hajvasaló és a hajsütővas, de az életben nem jutott volna eszembe ezt levenni a polcról, pedig nagyon okos találmány!

Az én hajamhoz a közepes vastagságút használtuk, és mindössze annyi történt, hogy a normál módon megszárított hajamat kicsit rátekertük és átfésültük ezzel a kefével, Az Ion technológia miatt a hajam gyönyörű fényes és puha tapintású lett azonnal és, ami a legjobb: nem szállt és állt mindenfelé! Nekem ez a legfontosabb, mert a párával találkozva még sokkal rosszabb tud lenni a helyzet..

Az irányok itt kevésbé fontosak, mint a sütővasnál, mert a cél csak egy könnyed laza frizura. Gyakorlatilag a beszárítás helyett lehet ezt használni, és nem kell bénázni a hajkefével és a szárítóval. Ennek is rá kell érezni a használatára, de aki használt már sütővasat, annak szerintem ez nem lehet probléma!

Tulajdonképpen ez is egy sütővas, de alacsonyabb hőfokon dolgozik, ezért nem roncsolja úgy a hajat.  Mindennapi használatra én szerintem erre fogok váltani, beszárítgatni a hajam egyszerűen lusta vagyok.

Ha kész, akkor simán az ujjunkkal összerázzuk.

És alulról, a tincsek közé fújunk egy kis hajlakkot, hogy hosszan tartson a frizura. Elöl is el lehet rendezni a tincseket, és ugyanígy inkább alulról fújjunk közé lakkot, ne a fejünk tetejét lakkozzuk le! így nem fogja olyan hamar kilógni magát és tartása is lesz a frizurának.

Egy kicsit a projektről is szeretnék mesélni. 🙂 Szeptembertől Festy és én a Bellissima bloggerei leszünk. Tudjátok már szerintem, hogy egyébként is szívügyem a hajápolás és imádok mindent, ami a különféle frizurák elkészítésével kapcsolatos, úgyhogy nagyon örültem a felkérésnek. A márkát korábban is ismertem és szerettem, ezért abszolút nem idegen tőlem a dolog. 🙂 Több állomása is lesz az együttműködésünknek,remélem, hogy minél több hasznos dolgot fogok tudni átadni és megmutatni nektek! Természetesen titeket sem fogunk kihagyni a jóból, úgyhogy érdemes lesz figyelni a blogot és a facebookot! 😉

A Marie Claire bejegyzést itt találjátok!

 

Follow:
Oszd meg: