Arcápoló rutinom

 Most érkezett el az idő, hogy úgy kompletten írjak kicsit az arcápolásomról, mert egészen elégedett vagyok minden termékkel és a végeredménnyel is, amit nekik köszönhetek. Nem szabad persze kifelejteni, hogy mostmár egy éve napi szinten használok BB krémeket, amik 100%, hogy segítettek az arcom állapotán. Erről 5 hónap után írtam is egy bejegyzést: https://www.beautyjunkie.hu/2012/02/az-arcom-valtozasa-5-honap-alatt.html.

Rengeteg arcápoló terméket próbáltam, több kevesebb sikerrel. Egyedül a kifejezetten drága kozmetikumok világába nem kalandoztam el, egyrészt mert messze nem az én pénztárcámhoz valóak, de még ha ki is próbálnék valamit és véletlenül beválna..na az igazi érvágás lenne. 😀 Úgyhogy a magam részéről maradtam a „drogériás” áraknál és a korábbi jó tapasztalatok miatt a koreai termékek felé is nyitottam.

A mindennapi rutinom része, hogy reggel este arcot mosok. Ez nem maradhat el és pont. Régebben az Avon Planet Spa teafás arctisztítót használtam és imádtam, viszont a bőröm egy picit megváltozott, vagy csak hozzászoktam, nem tudom, de váltani kényszerültem. Most az új legjobb barátom ez a Suiskin enzimes lemosó por. Igen, POR. Egy picit ki kell önteni a tenyerünkbe, bevizezni, felhabosítani és mehet is a tisztítás.  Elég gyengéd, és nekem nem marad utána húzódó érzés az arcomon. Esténként én a sminkemet mindig lemosom az arcomról is még arctisztítás előtt, de utána még ezzel is megmosom mindenképp, mert még mindig tud lehozni róla szennyeződést. Borzasztóan megszerettem, és egyébként iszonyú sokáig elég!
Itt megtaláljátok a hivatalos leírását is:
A kedvenc arckrémemről már láthattatok bejegyzést a blogon, ez nem mást mint az Avon Complete Balance:
Még mindig ezt használom, csak már új csomagolásban van. Az esti krémet elhagytam, azóta már mást használok erre a célra, viszont a nappali krémtől nem tudok megválni, annyira szereti a bőröm! Teljesen rendben tartja a kombinált arcom, és spf15 van benne, tehát, ha csak egy púderhez van kedvem reggel, akkor is megfelel.
Extrának két dolgot használok, ezeket heti 1-2 alkalommal, vagy ahogy a helyzet megkívánja.
Az egyik ilyen a Baviphat barackos peeling gél. amit öcsémmel együtt használunk (https://www.beautyjunkie.hu/2012/01/ocsem-vs-pattanasok-mit-mire-hogyan.html), de még mindig van benne! Ebből is elég egy kevés ahhoz, hogy elvégezze a dolgát. Én az elején elkövettem azt a hibát, hogy sokat használtam, de teljesen felesleges. Szeretem, hogy nem dörzsöli az arcomat, viszont szépen eltávolítja az elhalt hámsejteket.
Itt találjátok:
A Baviphat epres maszkot nem olyan régen kezdtem el használni, de az én arcomra jobban be is vált, mint a csokis! Nem szárítja ki úgy a bőrömet, és valahogy úgyérzem sokkal gyorsabban fejti ki a hatását, vagy legalábbis a pattanások hamar elmúlnak. Ha fontosabb esemény van, akkor tuti, hogy előtte felteszek egy ilyet, sokkal szebb a bőröm utána!

Említettem, hogy az éjszakai krém helyett mást használok, ezzel pedig találkozhattatok már a blogon, a Suiskin mélyhidratáló szérumáról van szó. 
Ezt most főleg éjszakára kenem, napközben kicsit már ehhez is meleg van nekem, olyan 25foktól lefelé esik nagyon jól a bőrömnek. 🙂
Úgy vettem észre egyébként, hogy élettel telibb az arcom mostanában, ez lehet a plusz hidratálásnak köszönhető, nagyon odafigyelek erre.
Pluszként még a napi rutinhoz hozzájön a szemkörnyék ápolása, ami szerintem borzasztó fontos. Nem lehet elég korán elkezdeni a ráncok megelőzését, aki azt mondja ilyenkor még felesleges, azzal szívesen lebeszélek egy találkozót 20 év múlva és kiderül. 🙂
Én most két dolgot használok erre a célra, bár főleg a Baviphat karikákra való szemkörnyékápolóját. Nem tudom igazán megállapítani, hogy a karikákon mennyit segít, de nagyon jólesik a bőrömnek, úgyhogy szeretem! Ezzel minden reggel, sminkelés előtt bekenem a szemem, és általában esténként is ezt használom.
A másik a Nivea Q10 golyós szemkörnyékápoló, ezzel esténként szoktam szórakozni, itt van az ágyam mellett, és ha eszembe jut, akkor kicsit golyózok vele. Szeretem, mert jó kis hűsítő érzés, jólesik. 🙂
Ennyi lenne az én arcápolásom, ezeket a lépéseket igyekszem nem kihagyni. A legfontosabb dolog, hogy sminkben sosem fekszem le, erre nagyon érdemes odafigyelni! Nekem mindig van itthon sminklemosó kendő is, teljesen random, hogy milyen, ez a legegyszerűbb módja a dolognak szerintem, és nem egy nagy energiabefektetés. 🙂

Ti miket használtok az arcotokra?:)
Follow:
Oszd meg:

9 Comments

  1. Noemi K.
    augusztus 10, 2012 / 15:04

    Én is épp most tervezek hasonló bejegyzést írni! 🙂 Ezek közül én csak egyet használok, az Avon nappali krémet, azt viszont nagyon megszerettem, kb két hónapja használom. Emellett a Neutrogena pink grapefruit lemosó a kedvencem. Arcradírt többfélét használok, különböző intenzitásúakat, mikor melyikre van szüksége a bőrömnek.
    Ezt a Baviphat szemkörnyékápolót viszont nem találom a bb krém webshopban, valami újdonság?

  2. Maya
    augusztus 10, 2012 / 16:02

    A radír és az epres maszk nálam is tuti befutók lettek, mindegyikből elég egy fél kanálkányi, és így tényleg sokáig elég, plusz eleve hatalmas adagok is:) Mélytisztításra még használom a mangósat hetente. Ezek a termékek zseniálisan jók! A szérum nagyon felkeltette az érdeklődésem, azt hiszem ezt ki kell próbálnom. Kombinált a bőröm, de általában semmi kombinált bőrre való készítmény nem szokott beválni nekem valamiért, ezért az avon krémet félnék kipróbálni, tartok attól, hogy menne az is a csalódások közé:(

  3. Maggie
    augusztus 10, 2012 / 16:12

    Azért nem linkeltem, mert én sem találtam sajnos. Régebbi már, lehet, hogy levették a kínálatból? Majd utánajárok. 🙂
    Ezt a Neutrogéna pink grapefruitot sokan szeretik, majd egyszer lehet én is kipróbálom:)

  4. kataban
    augusztus 10, 2012 / 16:50

    en azt nem ertem hogy bbkremet miert nem arulnak a drogeriakban.. mar reg vettem volna, ha nem csak a rendelos megoldas letezne

  5. Acetaldehid
    augusztus 10, 2012 / 17:14

    Én kb. 2 éve a Balea Young radírozó arctisztítóját használom,nekem nagyon bevált,pedig kipróbáltam már mindent. Ami még csodaszer,az a Himalaya Herbals iszapos arcpakolása.:)

  6. V12345
    augusztus 10, 2012 / 18:10

     A Garnier (nem igazi) Bb krémet már megvásárolhatod 3 nagy drogérialánc boltjaiban is, aztán jön majd a L’Oreal BB és a Maybelline is, a koreaiakat szerintem azért nem hozzák be, mert nem akarnak annyira messziről hozni, megkellene dobniuk nagy postával a termék árát, ami önmagában sem olcsó és úgy már nem biztos h. elég fogyna belőle. Ebayen amúgy a bbkrémes oldalhoz képest féláron vannak fent a koreai BB krémek onnan érdemesebb beszerezni és a választék is nagyobb.

  7. Marcsi Kincsesládikája
    augusztus 10, 2012 / 18:46

    Én is ezt a Nivea szemkörnyékápolót használom, de legfőbbként azért tetszik mert olyan jól hűsít ^^

  8. Mia Rodriguez
    augusztus 14, 2012 / 04:34

    This is a great article. I saw some products I never heard of before. I’m a new follower 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .