Paradicsomleves sajtos ropogóssal

Mióta mindketten itthonról dolgozunk, igyekszem olyan ételeket elkészíteni napközben, ami egyrészt gyorsan megvan, nem kell hozzá túl sok dolog és nem telít el annyira, hogy utána ne tudjunk visszaülni dolgozni.. Megtörtént események alapján biztosan mondhatom, hogy egy aranygaluskás ebéd után a munkakedv 0 és tulajdonképpen semmi máshoz nincs kedved, csak dögleni a kanapén. Na szóval, ezt az állapotot elkerülendő jönnek képbe nálam a különféle levesek, amiket bárhogy lehet variálni. Mutatom is ma milyen paradicsomlevest készítettem ebédre!

Az a jó a paradicsomlevesben, hogy ezer millió féle verzióban elkészíthető, attól függően, hogy milyen fűszerekkel ízesítitek.


Elkészítés

Egy fej vöröshagymát apróra kockáztam, és mivel előző nap carbonarat ettünk, és maradt egy pici zsír, ami a guanciale-ból kisült, úgy döntöttem ezen pirítom meg a hagymát. Természetesen ti használjatok bármilyen olajat, amit szoktatok vagy szeretnétek, de ez adott egy kis plusz ízt is a levesnek. Amikor már picit megbarnult a hagyma, dobhattok bele fokhagymát is, én kihagytam, mert most nem kívántuk. Ha lett volna itthon zeller, akkor szívesen tettem volna bele azt is.

Egy doboz paradicsom passatat öntöttem a hagymára, és egy liter bio paradicsomlevet (ezt a dm-ben szoktam venni és imádom!) és egy kis vizet is hozzáöntöttem, amivel a dobozokat kiöblítettem. Én most egyszerűen tartottam, és ezután már csak sóztam, borsoztam és közben kóstolgattam. A végén pedig dobtam bele egy minimális barnacukrot és apróra vágott petrezselymet. Kész is a leves. 🙂

Én szeretem, ha egy picit sűrűbb, egytálétel jellegű a leves, és jó, ha van mellé valamilyen ropogós dolog is, szóval most egy kis sajtos ropogóst készítettem hozzá:

Egy vékony szelet magvas kenyérre reszelt sajtot tettem (amilyet szeretnétek, én most sima trappistát használtam, mert volt egy kis darab, amit szerettem volna, ha elfogy) és sütőben megpirítottam. Felkockáztam és mehetett is a levesbe.


Ha elkészítitek töltsetek fel róla képet instára és tageljetek be rajta! 🙂

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .