A szőke hajam legjobb barátja

A tavalyi év egyik legjobb felfedezettje nálam a Schwarzkopf Blonde Me hamvasító pakolása volt, amit több videómban is mutattam már nektek és meséltem róla, hogy mennyire szeretem. (EBBEN és EBBEN például)

Most elfogyott az első tégely és kezdem a másodikat, úgyhogy arra gondoltam eljött az idő kicsit bővebben mesélni a tapasztalataimról nektek.


MIRE JÓ A HAMVASÍTÁS?

Alapvetően a szőkített hajúak számára megváltás minden, ami hamvasít, ugyanis ezek a termékek képesek egy kicsit enyhíteni a fokozatosan sárguló, fakuló hajunkon. Nem véletlenül lila színűek ezek a termékek, ez a szín kiüti és semlegesíti a meleg tónusokat a hajunkon. Természetesen, ha ti inkább a meleg szőke árnyalatokat szeretitek, akkor erre nincsen szükségetek, de ha zavarnak az aranyló, rezes árnyalatok, akkor érdemes időnként hamvasító sampon vagy pakolás után nyúlni.

Nem csak festett és nem csak szőke hajúak használhatják egyébként ezt a trükköt, nyugodtan próbáljátok ki, ha nektek természetes színű, vagy akár barna a hajatok, de szeretnétek egy kicsit tompítani a rezes fényén! Nekem csak apró csíkok vannak a hajamban szőkítve, és a többi saját aranyló színén is szépen tompít!

Nekem hosszútávon azok a termékek váltak be, amiket hosszan a hajon kell hagyni, úgy érzem ezeknek van idejük igazán kifejteni a hatásukat. Egyik másik sampon is egész jó, de számomra ez a pakolás és a spray váltotta be leginkább a hozzá fűzött reményeimet. Talán a spray is majd egy következő posztban kifejtésre kerül, de most elsősorban a pakolásról szeretnék mesélni, mert úgy érzem, hogy ez több fronton is segített megőrizni a hajam szépségét.

HATÁSOS?

Teljesen ki tudok készülni, ha a hajam elkezd sárgulni, és ezért folyamatosan kutatom azokat a termékeket, amik tudnak ezen segíteni. Szóval azt kell mondjam ez szuper hatásos, és teljesen jól működik! A múltkor a fodrászom teljesen meg is lepődött, mert festeni nem is kellett, csak vágni, pedig nyár végén nyúlt utoljára a színéhez! Nagyon szépen karban tartja a színt, és a hajam állapotát is, pedig a szőkítés ugye eléggé megviseli ilyen szempontból is a hajat


ÁPOLJA IS A HAJAT?

A hamvasításon kívül egyébként kifejezetten jó hatással van a szőkített hajra, mert keratint és C-vitamint is tartalmaz, amitől erősebb és táplált lesz a haj. Ez a valóságban úgy érzékelhető, hogy könnyedén ki tudom fésülni, szinte siklik benne a fésű, plusz amellett, hogy a színt picit korrigálja selymes és fényes is tőle minden szál hajam. Szóval kettő az egyben, mert ápolja és a színt is karbantartja! És persze mellékes dolog, de isteni illata is lesz tőle, ami jó sokáig kitart. 🙂


MEDDIG ELÉG EGY TÉGELY?

Sok és hosszú hajam van, és így kb. december közepétől március közepéig tartott egy 200 ml-es tégely, ami azt jelenti, hogy negyedévente elég egyet beszereznem, ami ár-érték arányban szerintem abszolút nem rossz. Sőt egy kicsit gazdaságosabban is használhatnám, és akkor talán még tovább elég lenne. 🙂 Egy héten általában kétszer szokott felkerülni a hajamra, és hajmosás végén addig hagyom rajta, amíg éppen kedvem van, általában 5-10 percig biztos, néha tovább is (20 perc).


Egy szó, mint száz: ahogy látjátok újravevős! Pedig én aztán szeretek a hajápolási dolgokkal kísérletezni, de ez most nagyon beváltotta minden hozzáfűzött reményemet. Biztosan nem ez lesz az utolsó tégely, ami elfogy nálam!

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .