Almás pekándiós zabsüti

Mára egy végtelenül egyszerű receptet hoztam nektek, ugyanis volt itthon néhány almánk, amik már nem voltak éppen a legjobb állapotban, és igazából már senki nem kívánta őket csak úgy magában elrágcsálni, úgyhogy arra gondoltam kezdek velük valamit, ami nem túl bonyolult, nem kell hozzá semmi extra hozzávaló és nem is vészesen egészségtelen. 🙂


AMI KELL HOZZÁ:

  • 4-5 db alma
  • kb 10-15 dkg zabpehely
  • fahéj (soksoksok)
  • darabolt pekándió (vagy bármilyen mag, amit szeretnétek)
  • juharszirup (vagy édesítő vagy cukor) amennyire édesen szeretnétek

ELKÉSZÍTÉS:

Az almákat nagylyukú reszelőn lereszelem egy nagy tálba. Kinyomkodom a levét, ezután megszórom bőségesen fahéjjal, meglocsolom a juharsziruppal. Összevágom durvára a pekándiót és a tálba öntöttem. Szórok egy kevés zabpelyhet is a tálba és az egészet összeforgatom egy villával.

Egy kókuszzsírral kikent tálba tettem át az egészet és 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütöttem, majd hagytam kihűlni és csak utána vágtuk meg.

A tetejét lehet díszítgetni almaszeletekkel, magvakkal, csokival, amivel csak szeretnétek. Én most maradtam az egyszerűbb vonalnál, mert a reggeli kávé mellé szerettük volna elcsipegetni. 🙂


Hihetetlenül egyszerű, de annál finomabb! Ha van néhány fonnyadozó almátok, amit már senki nem kíván megenni, mindenképpen próbáljátok ki! 🙂



Ha megsütitek készítsetek képet és tageljetek be rajta, olyan jó látni ezeket. 🙂

Follow:
Oszd meg:
A bejegyzésben affiliate linkeket használok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .