A kis fehér ruha

A kis fekete ruha fogalmát azt hiszem nem kell bemutatni senkinek, viszont most egy újabb alapdarabot szeretnék nektek megmutatni, ami talán nem ilyen egyértelmű választás – a kis fehér ruhát. Néhány évvel ezelőtt egy nyáron indult el nálam a fehér ruhák szeretete, és azóta is folyamatosan igyekszem bővíteni a kollekciómat, ugyanis rájöttem, hogy legalább annyira hasznos a gardróbban, mint a fekete társa.

Tavaly nyáron is mutattam egy gyönyörű fehér ingruhát az egyik bejegyzésemben, amit azóta is előszeretettel viselek, de idén beszereztem EZT a különleges fehér csipke midi ruhát, amit ezen a nyáron már milliószor bevetettem, legyen szó egy könnyed, nappali programról, mint a levendula szedés a 40 fokban, vagy akár egy komolyabb esti programról.

Miért szeretem a kis fehér ruhát?

Na de a konkrét ruhától függetlenül lássuk én miért is szerettem meg a fehér ruhákat:

A fehér színt egyébként is nagyon szeretem, szerintem a felsőim 80%-a fehér, viszont a komplett ruhákkal csak viszonylag későn kezdtem el megbarátkozni. Az oka végtelenül egyszerű, valamiért az volt belém kódolva, hogy a fehér ruha olyan menyasszonyos, illetve a másik hogy hamar koszos lesz és nagyon oda kell rá figyelni – vagyis nyűg, a harmadik pedig…gondolom mindenki hallotta már azt a baromi nagy marhaságot, hogy a fehér csak lebarnult bőrön mutat jól. Ezt most le is szögezném, hogy nagyon nem így van.

Nos, az első pont elég viccesnek hat azok után, hogy én az esküvőmön sem fehéret viseltem, a második pedig..hát az a hírem van, hogy minden más szín is ugyanúgy koszolódik, mint a fehér, csak maximum nem látjuk. Én nem vagyok különösebben óvatos egyébként, de még soha nem történt olyan hatalmas baleset a fehér ruháimmal, amit egy mosás ne hozott volna ki, és ami mondjuk vállalhatatlan lett volna a nap további részében, úgyhogy ezt a részét is elengedtem viszonylag hamar.

Ezen kívül viszont a fehér ruháknak rengeteg csodálatos tulajdonsága van, például nagyon jó viselet a napsütésben (peszer ez anyagfüggő is azért, de alapból sokkal jobb, mint egy fekete), de természetesen nem csak nyárra szól. Az én kedvencem benne, hogy szuperül lehet kombinálni MINDENNEL. Konkrétan mindennel. Annyira egyszerű és alap szín a fehér, hogy fel lehet dobni bármilyen kiegészítővel, blézerrel, pulcsival, bőrdzsekivel, lapos- vagy magassarkúval, szandállal vagy éppen csizmával. Így egyetlen ruhának elképesztően sok arca lehet.

Klassz a fekete, de néha érdemes kilépni a komfortzónából és kipróbálni, hogy mi áll jól, miben érezzük magunkat a legjobban. Sokkal frissebb, üdébb hatása van egy világos/fehér ruhának, mint egy feketének! Én rájöttem, hogy a világos dolgokban sokszor azért is érzem magam jobban, mert egészen egyszerűen jobban áll, és ettől én is magabiztosabb vagyok és végülis ez a lényege az öltözködésnek, nem? 🙂

Próbáljátok ki, hátha ti is megszeretitek!

RUHA – BOOHOO

Mit gondoltok a fehér ruhákról? Szeretitek vagy esetleg még sosem mertetek venni valami miatt?

Follow:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .