A NYÁRI ÖLTÖZKÖDÉSEM 5 ALAPSZABÁLYA

 Imádom a nyarat, becsszó, de hogy én mennyire utálok nyáron öltözködni, arra nincsenek szavak! A kedvencem az átmeneti időszak (amiből természetesen nem sokat kapunk mostanában), amikor csak felkapsz egy farmert, egy pulcsival, esetleg egy blézert, vagy ballonkabátot, mellé egy jó kis csizma és már készen is vagy. De a nyár…a nyár megkeseríti minden divat iránti vágyamat, és visszaszámolom a napokat az első aranyló falevelekig, hogy újra elővehessem a kedvenc ruhadarabjaimat. Arra gondoltam összeszedem a tapasztalataimat a nyári öltözködéssel kapcsolatban, hogy ti is tanulhassatok a hibáimból. 🙂

1. TERMÉSZETES ANYAGOK

Egyébként is híve vagyok a minőségi anyagoknak, és kerülök mindent, ami poliészter (több-kevesebb sikerrel), de nyáron ez különösen igaz. Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor egy csinos kis „lenge-nyári blúz/ruha” alatt úgy érzed, mintha egy kukászsákban indultál volna el otthonról, és az ajtón kilépve 3 méter megtétele után elkezded érezni, hogy ott is izzadsz, ahol eddig nem is gondoltad, hogy lehetséges.

Amit én keresek nyáron, azok elsősorban a pamut és len anyagok, illetve a viszkóz (ami egy mesterségesen, vegyi eljárással, de alapvetően természetben megtalálható anyagból készül). Ezek azért jók, mert remek nedvszívóképességül van, jó légáteresztőek, és a belőlük készült ruhadarabok nagyon kellemesek a nagy hőségben (de egész évben egyébként).

2. PÁNTOK ÉS KIVÁGÁSOK – CSAK ÓVATOSAN!

Korábban számtalanszor elkövettem azt a hibát, hogy megvettem egy felsőt vagy ruhát és nem gondolkodtam el azon, hogy oké, de hogyan fogom ezt felvenni? Főleg nyáron jellemző, hogy mindenhol cuki kis vékony pántok, mély dekoltázsok és hátkivágások, különféle áttetsző anyagok köszönnek vissza a ruhákon, amik tényleg zseniálisan mutatnak, de néha meg kell állni egy pillanatra és azt mondani, hogy bármennyire cuki az a ruha, ha nem tudod felvenni, akkor mégis minek? Rengeteg csoportban látom ezt a problémát felmerülni, különösen az esküvőszezon idején, ki milyen melltartóval venné fel ezt vagy azt a ruhát.

Én két szempontot szoktam vizsgálni, még mielőtt megvenném az adott ruhadarabot:

a.) pántnélküli melltartóval működik-e? ha igen, akkor szuper és jöhet! Ha nem, akkor:
b.) melltartó nélkül felvehetem-e? vagyis, van-e olyan vastag elöl az anyag, hogy ne érezzem magam kellemetlenül, hogy melltartó nélkül vagyok, ha jön esetleg egy hideg fuvallat

Ha ezek nem működnek, akkor bármennyire is szuper a ruha, én bizony visszaakasztom, mert annyit nem ér az egész, hogy kellemetlenül érezzem magam benne végig. Ezeket a felcuppantós meltartókat pedig könyörgöm felejtsük el, semmit nem használnak. A túl nagy mellen nem fog megmaradni, és valószínűleg meleg lesz és a legkisebb izzadástól le fog jönni, nem éri meg az aggodalmat.

3. NE LEGYEN KINT TÚL SOK BŐR

Nem tudtam ennél jobban megfogalmazni röviden, de mondom mire gondolok. 🙂 Nem szeretem, ha túl sok bőrfelületem van elöl egyszerre, ennek két oka van: az egyik, hogy a fényvédelem nagyon fontos számomra, és azon kívül, hogy fényvédőzök ezerrel, szerintem a legjobb módszer, ha a lehetőséghez mérten minél kevesebb bőrfelület van szabadon. Ezenkívül nem is érzem magam komfortosan, ha „mindenem kint van”, inkább szeretem megtalálni az egyensúlyt. Ha szoknyát veszek fel, akkor amellé nem választok dekoltált felsőt, ha pedig mondjuk egy nyitottvállú felsőt választok, akkor szívesen húzok hozzá hosszú nadrágot. Nyilván nyár van, nem azt mondom, hogy járjunk beburkolózva, de ne is a városban akarjunk lebarnulni – szerintem ez maradjon meg a strandra.

4. NE LEGYEN TÚL RÖVID

Elsősorban mindenki azt hord, amiben kényelmesen és jól érzi magát, de én úgy gondolom, hogy ami mostanában divat például rövidnadrágok terén, az eléggé túlzás. Kicsit az előző ponthoz is kapcsolódik ez egyébként. Mostanában elég nehéz olyan rövdgatyákat találni, amiből nincs kint a fél feneked, vagy mondjuk megtetszik egy felső és amikor felemelem kiderül, hogy csak a mellem alá ér. Én mondjuk 180 centi vagyok, és így alapból sok minden rövidebb rajtam, mint másokon, de ezek egyenesen kinőtt ruha hatását keltik rajtam. Messze nem vagyok modell alkat, és úgy vagyok vele, hogy jobb a békesség, ezerszer inkább felveszek egy jól szabott lenge anyagú nadrágot, mint egy ici-pici shortot, amiben semmivel nincs kevésbé melegem, de legalább kényelmetlenül is érezném magam egész nap. Strandon, vízparton okés, de nálam a hétköznapokba nem fér bele.

5. NE LEGYEN ÁTLÁTSZÓ

Miért van az, hogy egy csomó nyári ruha, felső, nadrág rettenetesen átlátszik? Ezek miért kerülnek egyáltalán a boltokba? Senkinek nem tűnt fel, hogy azon túl, hogy a lookbook fotókon jól mutat, a hétköznapi ember esetleg szeretne alá felvenni fehérneműt? Számtalanszor kellett visszatennem nyáriruhát, mert egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy utcán felvegyem, mert még a testszínű fehérnemű is világított alatta. De természetesen olyan is előfordul, hogy a próbafülkében minden okés, de amikor természetes fény keresztül világítja, azonnal minden látszik a ruha alatt.. komolyan nem értem ezt.  

Ruha – Mango
Ékszerek – Pandora
Táska – Cult Gaia 

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .