LÉGY GYENGÉD A BŐRÖD MIKROBIOMJÁHOZ

A bejegyzést a DOVE szponzorálta. 

Amióta az eszemet tudom, ismerem, használom és szeretem a DOVE tusfürdőit. Többször is dolgoztam már velük a kampányokon, mindig kipróbálom az újdonságokat is, de van, ami egyszerűen nem változik. Ez pedig a sima kék, DOVE termékek iránti rajongásom. Ebbe a tusfürdő is beletartozik, és nagyon örülök, hogy most ebben a bejegyzésben mesélhetek nektek erről a régi nagy klasszikusról, illetve arról, hogy miért fontos, hogy minél gyengédebben bánjunk a bőrünkkel.


A DOVE tápláló formulája kíméletes a bőr mikrobiomjához.


MI IS AZ A MIKROBIOM?

Oké, oké, nagyon klasszul hangzik ez a szlogen, de pontosan mi az a mikrobiom és miért kell hozzá kíméletesnek lennünk?

A bőrünk minden egyes felülete olyan mikroorganizmusoknak ad otthont, mint a különféle baktériumok, gombák. Ezek összességét nevezzük mikrobiomnak. Minden ember mikrobiális összetétele egyedülálló – személyes tényezőink határozzák meg sok részletét, például a genetikánk, a lakóhelyünk vagy az étkezésünk, esetleg a házi kedvenceink – és fontos szerepe van bőrünk védekezőképességében és biztosítjak bőrünk egészségét és a megfelelő komfortérzetét. Ezek a jótékony mikrobák alkotják tehát a bőrünk második védőrétegét (az első: lipidek), ezért nagyon fontos odafigyelnünk és védenünk ennek állapotát.

Tisztálkodási szokásainkkal, és mindenféle egyéb életviteli dologgal ártunk ennek a természetes védőrétegnek, bőrflórának. A bőrünk nap mint nap olyan káros hatásoknak van kitéve, mint a gyantázás, a napégés, de akár az is rossz hatással lehet, ha mondjuk túl forró vízzel zuhanyozunk, vagy túl gyakran és túl erősen radírozzuk a bőrünket.

A Dove pedig inkább azt vallja, hogy legyünk kíméletesebbek magunkkal és a bőrünkkel szemben is. Használjunk olyan tisztálkodási szereket, amelyek gyengédek a bőr mikrobiomjához.


A DOVE tusfürdő legfontosabb tulajdonságai:

  • SLES és parabén mentes
  • 100%-ban gyengéd tisztító összetevők
  • Gyengéd a bőr mikrobiomjához
  • puhább, simább bőrt ígér

Hihetetlenül krémes a formula és számomra isteni érzés ezzel zuhanyozni. Nem húzódik és feszül a bőröm tőle fürdés után, és mindig visszatérek hozzá, nem tudom megunni! Az illata egyszerűen párosul a fejemben a tisztaság érzésével is, ezért nagyon szeretek ezzel felfrissülni egy nehéz nap után, vagy mielőtt elindulok.


Egy jópofa reklámfilm is készült a témához, amit érdemes lehet megnézni:

Follow:
Oszd meg:

A bejegyzést a DOVE szponzorálta. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .