Új, professzionális ecsetek a The Body shop-nál!

tbs_pro_brush_collection_2.jpgNagyon szeretem az ecseteket, szerintem elenegedhetetlenek a sminkelésnél. Annak idején, amikor elkezdtem jobban utánanézni az ecset témának és inkább arra koncentráltam, hogy megfelelő formájú legyen az adott ecset, minőségi legyen az az eszköz, amivel felviszem a sminkemet, gyakorlatilag zongorázni lehetett a különbséget. Sajnos itthon alapvetően elég gyér a kínálat és sokszor emiatt külföldről kellett rendelnem a különféle szetteket, de már szerencsére elég sok kategóriában találhatunk azért nagyon jó kis ecseteket, ha körbenézünk. Nekem az egyik ilyen felfedezettem a The Body Shop volt még néhány évvel ezelőtt, és most nagy örömömre pedig újabb darabokkal bővül a kínálatuk, méghozzá elég professzionálisakkal. Négy darabot megkaptam tesztelésre, és azonnal bele is vetettem magam a kipróbálásukba, lássuk hogyan váltak be!

Fő jellemzők

A kollekció mind a 9 ecsetére igaz, hogy szintetikus szőrből készültek és emellett nagyon puhák, a fából készült nyelek pedig igazán minőségi érzést keltenek és remek őket kézbe is venni. Van egy kis súlyuk, én az ilyen ecseteket jobban szeretem, mert jobban lehet vele dolgozni, mint egy könnyű kis műanyag ecsettel, ami nyeklik-nyaklik az ember kezében. Összességében nagyon profi eszközöknek gondolom őket, simán megállják a helyüket akkor is, ha drágább, kifejezetten sminkes márkák ecseteivel vetem őket össze, szóval nagyon jól sikerültek.

Lássuk őket egyesével, melyik mit is tud azok közül, amit kipróbáltam. (A teljes kínálatot meg tudjátok nézni a webshopban. )

tbs_flat_shader_brush.jpg

1 I Lapos ecset – 4290 Ft

A szemhéjfestékek felviteléhez elenegedhetetlen darab egy ilyen lapos tömött ecset. Nagyon szépen felveszi a festéket és teríti szét a szemhéjon, legyen szó préselt vagy porállagú termékről. Pigmentekhez kifejezetten kötelező darab egy ilyen! Ennek a darabnak van egy másik klassz funkciója is: mivel elég tömör és vékony a „hegye”, egyszerűen tudunk vele a szempillák tövénél is dolgozni, pl festéket felvinni vékonyabb vonalban, vagy krémes ceruzát elsatírozni. 
tbs_eyeshadow_crease_brush.jpg

2 I Mélyítővonal ecset – 4890 Ft

Szintén tömött, kicsit kerekített fejű ecsetről van szó, amivel precízen tudunk színt felvinni a mélyítővonalunkba, a szemhéjunk külső sarkába, de akár a szempillák tövéhez is. Szuperül működik, könnyű vele felvinni a színt és utána az eldolgozásban is a segítségünkre van. Füstös szemekhez alapkellék, de a mindennapi sminkeknél is nagyon jól használható kis darabról van szó. Én általában egy kis fekete vagy sötétbarna színt szoktam vele a külső V-be felvinni és aztán beledolgozni a teljes szemhéjamra felvitt színbe. Nagyon szép mélységet ad a sminknek. 🙂

tbs_shadow_blending_brush.jpg

3 I Pufi ecset – 4890 Ft

Azt hiszem mondhatom, hogy az én kedvenc ecseteim, és ami a legnagyobb változást hozta a sminkelési rutinomba, azok ezek a laza szőrű pufi ecsetek voltak. Ha valamibe, hát ebbe megéri befektetni, mert zseniális darab! Millió módon használható egyébként, de alapvetően árnyékoláshoz használjuk, illetve a szélek eldolgozására, színek összemosására. Én inkább ezzel szeretek a mélyítővonalamon is dolgozni, lágyabb hatása lesz a sminknek, mintha a 2. ecsettel dolgoznék. Emellett érdemes kísérletezni, mert simán felvihetünk egy színt a teljes szemhéjunkra is ilyen pufi ecsettel, akkor teljesen más a hatása és kevésbé lesz intenzív a szín, mintha egy lapos ecsettel vittük volna fel. Én szeretek ilyen ecsettel felvinni highlightert is, mert nagyon szépen és precízen lehet vele dolgozni, csak azokon a területeken, ahol szeretnénk a csillogást. Mivel szintetikus szőrről van szó, krémes termékekhez is tökéletes, nem csak krémes szemfestékekhez, de pl szem alatti korrektor eldolgozására is nagyon alkalmas ez az ecset. Tényleg ő a jolly joker mind közül. Ha egy ecsetet vesztek életetekben, akkor az ez legyen! 🙂 

tbs_slanted_contour_brush.jpg

4 I Kontúr ecset- 4890 Ft

Ahogy az előző pontban is említettem, a szintetikus szőr miatt kiválóan alkalmas mindegyik ecset a krémes termékek felvitelére és a púderesekére is egyaránt. Ez a kontúrozás esetében különösen fontos szempont lehet. Ferdére vágott, elég keskeny, tömött ecsetről van szó, amivel nagyon pontosan és precízen lehet dolgozni. Én főleg krémes termékekkel próbáltam ki –most épp ezzel kísérletezgetek– és nagyon jól vizsgázott az ecset, de természetesen a púdert is remekül fel lehet vinni. Ezt sajnos nem tudjuk több mindenre használni, de amire kitalálták, arra tökéletes. Aki szeret kontúrozni, annak hasznos kis darab lehet a készletében. 

tbs_pro_brush_collection.jpg

Nektek hogy tetszenek? Ti milyen ecseteket használtok? 🙂 

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .