A varázslatos hialuronsav

img_1534.JPG

A Neogence márkától kaptam tesztelésre ezt a hialurosavas hidratáló eszenciát és még néhány maszkot. Nagyon kíváncsi voltam, mert egy új tajvani márkáról beszélünk, akik szeretnének az itthoni piacon is helyet találni maguknak. A koreai kozmetikumokkal kapcsolatos jó tapasztalataim után nagy elvárásokkal ugrottam bele a tesztelésbe. Lássuk mik a tapasztalataim!

img_1509.JPG

Kezdjük talán a eszenciával, mert az izgatta a fantáziámat a legjobban, nagyon jó véleményeket olvastam róla. Néhány hete használom már, úgyhogy bátran merem leírni én is a véleményem.

Fő hatóanyaga tehát a hialuronsav, ami egy fehérjéhez kapcsolódó cukormolekula, vízmegkötő szerepe van és a bőr hámrétegének vízfelvevő képességéért felel. A saját súlyánál ezerszer nagyobb mennyiségű víz megkötésére képes, nagyon hasznos kis összetevő a hidratáló termékekben. Támogatja a kollagén regenerálódását ezért a ráncokkal szembeni küzdelemben is hatékony lehet. Persze nem ugyanaz egy krém, mint egy befecskendezett adag, de azért megelőzés szempontjából szerintem érdemes hialuronsavas termékeket használni. 

Maga a termék illatanyagmentes, nincs benne parabén és abszolút egy könnyed lágy formula, egyáltalán nem olajos vagy zsíros érzetű. Tökéletesen és higiénikusan adagolható a kis pipettás üvegnek köszönhetően.

Már többször meséltem mostanában, hogy erős vízhiánnyal küzd a bőröm, és ez a eszencia nagy segítségnek bizonyult. Szinte azonnal magába szippantja a bőröm és néhány percen belül már sokkal ruganyosabbnak érzem. Rendszeres használat mellett pedig abszolút érzem a jótékony hatásait, főleg akkor vettem észre, amikor néhány napig kihagytam és a Balatonon a nap is megsütött..utána valósággal felpumpálta az arcomat élettel. Nyáron nekem nincs szükségem mellé plusz hidratálókrémre, de ősszel télen valószínűleg rá fogok azért segíteni valamivel.

Kicsit talán furcsa példa, de egy megfázás alatt az jutott eszembe, hogy a sok fújástól kiszáradt orromra kenegethetnék néhány extra cseppet, és ahogy vártam: istenien karbantartotta, nem sebesedett ki! Azóta kipróbáltam, hogy az ajkaimra is teszek belőle egy keveset, amikor az arcomat bekenem és szuper! Az valószínűleg csak placebó, de mintha minimálisan teltebbnek is látnám őket. 🙂 img_1511.JPGimg_1512.JPGA maszkok nálam általában hétvégére szorulnak, mert egyszerűen csak olyankor van időm 20 percet egyhuzamban relaxálni benne. Ez a Bio-cellulóz maszk olyan felületet képez, ami lezárja és védi a bőrt használat közben. Az oxidációtól elzárt bőr hatékonyabban regenerálódik és képes mélyebb rétegekbe eljutni a hatóanyag. Azért szeretem őket egyébként, mert egy-egy ilyen maszk 30 ml hatóanyagban „tocsog”, és hihetetlenül fel tudja tölteni az egész héten lestrapált bőrömet. Megtisztított arcbőrre teszem fel és utána nem mosom le, hanem bemasszírozom, ami még az arcomon maradt. Sokszor a tasakban is marad egy kis cucc, és azt még egy következő napon simán felkenem az arcomra. 

A kedvencem mégsem az egészarcos darab, hanem a szemre való..az tényleg kiemelkedő. 🙂 Nem csak a szem alá van méretezve (tudjátok az a hitvány kis félkör alakú), hanem hatalmas területet fed le a szemkörül és a szemhéjra is ráhajtható. Ezt fontosabb esemény vagy megjelenés előtt érdemes feltenni, de egy rosszabb reggelen is csodákat tud művelni.

Én most ezekből viszek magammal a fashion weekre is, mert ott a kevés alvás és a pörgés mindig megnyúzza az arcom picit, úgyhogy kell a gyorssegély. 🙂img_1524.JPGimg_1531.JPGimg_1537.JPG

A hivatalos termékleírásokat EZEN a linken talájátok, szükségtelennek tartottam bemásolgatni, mert itt annyira jól össze van szedve. Inkább a saját véleményem és tapasztalataimat írtam le nektek. 🙂

Próbáltatok már hialuronsavas termékeket?

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .