TESZT – L’Oréal True Match alapozó

Az alapozókkal kapcsolatban a legnagyobb bajban a világos bőröm miatt vagyok. Most, hogy itt a nyár és talán sikerül idén végre rendesebben lebarnulnom (egy minimális színt már összeszedtem), úgy gondoltam, hogy az enyhe sötétsége ellenére JOY napon beruházok az olyan régóta áhítozott L’Oréal True Match alapozóra. Azért vágytam rá, mert annyi helyen olvastam jókat róla, de sajnos a legvilágosabb árnyalatát is ici-picit sötétnek ítéltem meg, télen nem mertem bevállalni. Lássuk, hogyan teljesített!

A pumpás üveges kiszerelés a kedvencem, ha alapozóról van szó. Minőségi érzésem van tőle, szeretem elővenni, és a használata is teljesen rendben van. A pumpája is kisebb mennyiséget adagol egyszerre, nem történt egyszer sem olyan, hogy többet nyomtam volna ki, mint amennyit szerettem volna.

Már egyszer írtam róla ITT, akkor jelent meg frissen a drogériák polcain. Ígéretesnek tűnt a bőrtónushoz való illeszkedése miatt, és a könnyű állaga is nagyon vonzó volt.

Az állaga valóban könnyű, de ezzel együtt a fedése is elég gyenge. Valóban szépen belesimul a bőrbe, és elsőre olyan, mintha púderesre “száradna”. Ragyogó arcbőr trend ide vagy oda, én néhány perc után már érzem, hogy kell fölé a púder, és anélkül nem tudom használni. A fedése egy enyhe közepesig építhető és nagyon természetes hatású. Eléggé zavar benne, hogy kopik a nap folyamán, ezen egy kis primerrel tudtam segíteni, de azért a mindennapokban én jobban szeretem, ha nem kell ezzel bajlódni.

Azt vettem észre, hogy kézzel szebben lehet felvinni, mint ecsettel. Valahogy az összhatása jobb volt.

Mivel már egy  kevéske színt összeszedtem, ezért egy rétegben megfelelően illeszkedik az alapozó az arcom színéhez. Viszont, amint elkezdem építgetni a fedését, azonnal elüt a nyakamtól, ezért ezt csak akkor használom, ha kifejezetten “nincs semmi az arcomon” hatásra vágyom, és inkább korrektorral segítek rá ott ahol szükségét érzem.

Az arcbőr színét kiegyenlíti, a pirosságot vagy a kisebb tökéletlenségeket enyhíti, úgyhogy nyárra egy jó választás lehet. Ilyenkor amúgy sem esik jól egy nehezebb alapozóval utcára menni.

Ezen a képen láthatjátok a híg állagát:

ENNÉL a sminknél ezt az alapozót viseltem az arcomon.

Annyira szerettem volna szeretni, de igazából olyan tök semmilyen a viszonyom vele. Néha tetszik, néha utálom: nyárra jó lenne, mert könnyű, de ahhoz nekem túl hamar átfényesedik. Lehet, hogy valakinek ez a tuti, de én valószínűleg hanyagolni fogom és inkább BB krémezek. 🙁

Ti próbáltátok már ezt az alapozót?
Meséljetek, hogy vált be, szeretitek?

Follow:
Share: