Omorovicza Budapest

Mostanában nagyon népszerű mindenből a magyar terméket választani. A divat világában is a magyar tervezők egyre inkább elismertek, de mi a helyzet a hazai kozmetikumokkal? Pár hete lehetőségem nyílt megismerkedni az Omorovicza márkával, ami világszerte nagy népszerűségnek örvend, itthon viszont annyira nem sikerült bekerülnie a köztudatba. Arra gondoltam, hogy érdemes lenne írnom egy bemutatkozót róluk, hiszen igazán különleges termékekről és filozófiáról van szó, amire érdemes büszkének lennünk!

A márka története is nagyon érdekes, hiszen az Omorovicza család az 1800-as években a csodálatos Rácz-fürdő építésében is részt vett. Több, mint 200 évvel később a család leszármazottja Stephen de Heinrich de Omorovicza feleségével, Margarettel együtt felismerve a magyar termál vizek jótékony hatását, elindították közös vállalkozásukat Budapesten

Mára egy igazi világmárkává nőtte ki magát a cég, és a legexkluzívabb üzletekben és spa-kban találhatóak meg a termékek. Csak említés szintjén néhány: Angliában megtalálható például a Harrods-ban vagy a Selfridges & Co.-ban, a Four Seasons Spa ezekkel a termékekkel dolgozik világszerte, Amerikában pedig a Sephora, Bergdorf Goodman vagy a Neiman Marcus polcain is találkozhatunk velük. Különleges dolog, hogy az Andrássy úton egy saját szalont is nyitottak, és a magyarok számára ilyen formában is elérhető a márka minden terméke, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások.

A termékekről a legfontosabb tudnivalók, hogy kemikália mentesek, és a magyar termálvíz és hévízi iszap az alapjuk. Én az üzletben mindent szépen végigszaglásztam és különféle természetes illatokat éreztem, egyáltalán nem tolakodó, hanem finom illóolajok illatát. Egy arckezelésen is részt vettem, hogy kipróbáljam a különféle termékeket, és tudjak róla rövid véleményt írni. Néhány kedvencem azonnal lett, ezekből haza is hoztam néhány kis mintát, hogy hosszabb távon kitapasztaljam beválnak-e.

A Termál Tisztító Balzsam lett az egyik nagy kedvenc. Gyengéden tisztítja a bőrt, nem húzódik utána az arcom, sőt egyenesen hidratáltnak érzem. A hosszútávú hatásában úgy vettem észre, hogy nyugtatja is a kikészült bőröm, és visszavesz a pirosságból.

Két maszkot próbálgatok még ezen kívül itthon, a Tisztító Iszap Maszkot és az Arany Hydralifting Maszkot. Előbbi szintén a gyulladt bőrömön segít, utóbbi pedig egy igazán különleges kis maszk, nem csak azért, mert aranyat tartalmaz, hanem mert használat után azonnal szebb bőrképet látok a tükörben. Tényleg olyan igazi ragyogó, puha bőröm lesz tőle, amin utána a smink is szebben mutat. Azt hittem, hogy majd le kell törölgetnem a végén, de érdekes módon a bőröm 10 perc alatt a teljes maszkot beitta és nem volt mit letörölni konkrétan. Istenien hidratálta az arcom, viszont nem lett tőle olajosabb!

Természetesen még a termékpalettába tartozik rengeteg tisztító, hidratálókrém, olajak, testápolók..teljes körű bőrápolási rutin építhető ki a márka termékeiből. Dekorkozmetikumok közül csak BB krémek és ajakápoló található meg a kínálatban, de nem is ez a márka fő profilja.

Ha érdekelnek benneteket is ezek a kozmetikumok akkor nyugodtan nézzetek be hozzájuk az Andrássy útra, érdemes. 🙂 Amit még jó tudni, hogy minden 50 000 Ft feletti vásárlás mellé ajándékba jár egy választott arckezelés, amit érdemes is kihasználni, mert fantasztikus! Az 50 ezer Ft-os határt egyébként nem olyan nehéz elérni, mert középmagas árfekvésben mozognak a krémek, tehát viszonyításként kb. Estée Lauder magasságban.

Minden hónapban vannak egyébként akciók az Andrássy úti szalonban, én fel is iratkoztam a hírlevélre, úgyhogy facebookon vagy itt a blogon biztosan fogok szólni, ha van valami jó kis deal, de ti is kérhetitek a szalonban, hogy írjanak fel titeket a listára 🙂

 Ismeritek az Omorovicza termékeit? Próbáltatok már valamit? Jártatok már a szalonban? Mi a véleményetek?:)

Follow:
Oszd meg: