Argánolaj – a haj legjobb barátja?

Kb. egy hónapja felkerestek a Selective Professional-től és lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam egy újonnan bevezetett terméküket, az argánolajas hajápolót, amit csak folyékony aranynak neveznek. Most, hogy ennyi ideje használom, úgy gondolom itt az ideje beszámolnom róla és felhívom a figyelmeteket egy különleges akcióra is 🙂
A csomagolása egyszerű, de igényes. Fehér papírdobozban érkezik, rajta minden információval:

 Az üveg csavaros tetejű és egyébként elég masszív, súlyos üvegcséről van szó. Ezen is a fehér papírom a szükséges információkat megtaláljuk, szóval a papírdobozt ki is dobhatjuk.

 Ami nekem hiányzik, az egy pumpa vagy valamilyen „csőr” legalább, mert kicsit furcsa nekem öntözgetni a tenyerembe, de egyébként abszolút kibírható, nem folyik szét az üveg oldalán vagy ilyesmi, simán lehet belőle önteni rendesen, csak egy kis kényelmetlenség.
Mit kell tudnunk róla?
A folyékony arany

A berber nők már évszázadok óta borostyán sárga olajjal védik arcukat a széltől és a forró naptól, így mára az általuk használt argánolaj az egész világon népszerű szépségápolási szérummá vált.  Az argánfa (Argania spinosa) egy több millió éve őshonos fa, mely egyedül Marokkó délnyugati részén, a Sous-völgy sziklás vidékén terem meg. Hagyományosan az olajat kézzel készítik. A helyi asszonyok összegyűjtik a fa termését, melyet meghámoznak, összetörnek, napon megszárítanak, majd a mandulákból kipréselik az értékes olajat. 
Az argánolaj így tiszta, természetes eredetű, több mint 80%-ban tartalmaz értékes telítetlen zsírsavakat, fenolokat, karotint és olyan fontos növényi szterolokat, mint a schottenol vagy a spinasterol. Az argánolaj alfa-tokoferol tartalma kimagasló, mely az E-vitamin legértékesebb forrása.
Az antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban dús olaj megújítja a roncsolt haj szerkezetét, és visszaállítja a tincsek rugalmasságát, kezelhetőségét. Az olaj magas proteintartalma enyhíti a fejbőr irritációját, segít megakadályozni a tüszők gyulladását, és véd a környezet káros hatásaitól.
Mosás előtt kend be száraz, fénytelen tincseidet argán olajjal, töredezett hajszálak esetén pedig masszírozd be közvetlenül a hajvégekbe, majd negyed óráig hagyd fenn. Az ultrakönnyű kondicionáló formula nem ragad, intenzíven növeli a hajstruktúra nedvesség- és folyadéktartalmát, így puha, lágy és fényes látványt eredményez.
Az argánolaj – bármilyen furcsa – csökkenti a faggyútermelést, óvja és hidratálja a haj struktúráját, így használható minden hajtípusra.
A marokkói olajból készült ápoló samponok és balzsamok a bennük lévő értékes tápanyagok miatt tökéletesen regenerálják a festett, színezett haj állagát és élénkítik a tónusokat. A termékek szulfát-, foszfát- és parabénmentesek, így nem okoznak bőrirritációt és allergiát sem.”

Magához a termékhez kicsit szkeptikusan álltam, ugyanis nem annyira hiszek abban, hogy ha már egyszer tönkrement a hajunk vége pl. akkor azt helyre lehet bárhogy is hozni, maximum karbantarthatjuk és levághatjuk. De azt kell mondjam tévedtem, mert nekem nagyon szépen rendbejöttek a hajvégeim, sokkal egészségesebb és csillogóbb a hajam mióta ezt használom. 
Most semmi balzsamot vagy hajformázót nem használtam, csak és kizárólag sampont és ezt az olajat, hogy derüljön ki tényleg, hogy mit is tud. Általában hajmosás után belemasszíroztam egy kis adagot a hajvégekbe és a maradékot eloszlattam a teljes hajamon. Nem zsírosodott tőle hamarabb a hajam, sőt! Illetve sokkal könnyebben kezelhetővé vált, egyszerű fésülni, formázni. 
„Nedves hajon:

hihetetlen módon növeli a haj hidratáltságát és újjáalakítja a hajat. Ha hajformázás előtt használjuk, megkönnyíti a haj fésülhetőségét és a hajkefe használatát, ezen kívül védelmet biztosít a hőforrások által leadott hővel szemben. Feléleszti, puhává és fésülhetővé teszi a hajat. Megszünteti a hajtöredezettséget és védi a hajat a külső környezeti hatásokkal és egyes termékekben jelenlévő kémiai anyagokkal szemben.

Száraz hajon:

kiküszöböli az elektromos feltöltődöttséget, csillogást ajándékoz a megfakult, opálos hajnak.”


Egy hónap alatt ennyi használtam el belőle, de már jócskán érezni a hatását, szóval teljesen meg vagyok vele elégedve. 4900 Ft az 50ml-es teljes kiszerelés, én nem tartom drágának, mert tényleg szuper jó hatással van a  hajamra és borzasztó sokáig elég egy ilyen adag!
Itt pedig egy különleges ajánlat, hogy ha Te is szeretnéd kipróbálni, akkor nincs más dolgod, mint elmenni valamelyik felsorolt fodrászatba és kérni egyet a 10ml-es minták közül 🙂 Siessetek, hogy biztosan jusson, aztán írjátok meg, nektek hogy vált be! 🙂
A lista még bővülhet, nézzetek fel néha! http://selective.hu/argan2.html
A terméket a Selective Professionals-től kaptam tesztelésre, de semmilyen kötelezettségem nincs a cég felé. A véleményemet ez nem befolyásolja, fizetséget nem kapok tőlük.http://selective.hu/argan2.html
Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .