Ecset karbantartás 1. – ahogy én csinálom

Nagyon szeretem az ecseteimet és éppen ezért sok figyelmet fordítok rájuk, karbantartom őket ahogy kell:) Most szeretném nektek megmutatni egy bejegyzés keretein belül, hogy hogyan mivel szoktam ezt a fontos műveletet végezni..

Nagyon fontos, hogy mindenki legyen tisztában azzal, hogy az ecsetek rendszeres tisztítása mennyire fontos. Megszabadítjuk a baktériumoktól és a beléjük rakódott produktumoktól őket, és ezt a bőrünk meghálálja, illetve a sminkünk is szebben-jobban készül el.
Nem mindegy, hogy ezt a tisztítási folyamatot mivel és hogyan végezzük el! Valószínűleg mindenki annak fényében invesztált be nagyobb/kisebb összegeket egy-egy ecsetbe, hogy az jóó pár évig kiszolgál majd minket. Ez így is van, feltéve ha vigyázunk rájuk:)
Elsőnek leírom az én módszerem és aztán a többi, számomra kevéssé meggyőzőt is, hogy tudjatok választani:)
Amire szükségünk lesz:
  • MAC ecsettisztító folyadék
  • mini parfümszóró vagy valami ilyesmi:)
  • tiszta törölköző
  • és persze a “koszos” ecsetek
Én két olyan ecsetet választottam, amin elég látványos a tisztulás:)
1. Öntök egy kis folyadékot a parfüm szóróba. Erre szerintem azért van szükség, mert így szerintem kevesebb folyadék megy kárba, és nem mellesleg a használatot is megkönnyíti:)
2. Közvetlenül az ecset szőrére fújok belőle.

3. Ezután a törölközőn olyan mozdulatokkal dolgozok, ahogyan egyébként az arcomon használnám az ecsetet.

4. Tádám:)

+1. És a másik ecset:)
Nagyon szeretem ezt az ecsettisztító folyadékot, mert szépen kijön vele minden és gyorsan szárad. Ez nagyon hasznos például, ha sminkelés közben tisztogatunk ecsetet két színbe nyúlás között! 
FONTOS!
  • NE “töfködjük” az ecsetet! Mindig olyan mozdulatokat végezzünk, amiket amúgyis használnánk az ecsettel.
  • Én minden tisztítás után (és egyébként is) ráteszem a pufibb ecsetekre azt a kis műanyag védő cuccot, amit adtak hozzá, így nem fog szanaszét állni a szőr mikor újra előveszem.

ÖSSZETEVŐK

  • water, alcohol denat. , sodium trideceth sulfate, disodium lauroamphodiacetate, hydorlyzed wheat protein, hexylene glycol, cetrimonium chloride, isopropyl alcohol, blue 1 (CI 42090), red 33 (CI 17200) 

Hasznosnak tartjátok az ecset karbantartós bejegyzéseket? Érdekel titeket több ilyen bejegyzés is?:)

Follow:
Oszd meg: