Így kerüld el a mosási baleseteket!

A bejegyzést a K2R  szponzorálta.

Többször is meséltem már nektek, hogy mennyire fontos számomra a ruháim karbantartása, hiszen azt szeretném, hogy minél tovább szép állapotban tudjam őket viselni. Éppen ezért nagyon örültem a K2r megkeresésének, hiszen több terméküket is, például a Színfogót ® ezer éve használom már nagy megelégedéssel és hihetetlenül megkönnyíti nem csak a színes ruhák együttmosását, de többször mentett már meg a mosási balesetektől is.

Ezen kívül pedig több szuper termékük is van egyébként, és a mai bejegyzésben ezeket is szeretném nektek kicsit közelebbről megmutatni.


Színfogó ®

A Színfogó ® egy olyan praktikus kis eszköz, ami azt gondolom minden háztartásban jól jöhet. A legnagyobb igyekezetünk ellenére nálunk is előfordul egy-egy kósza fekete zokni a fehér mosásban. De simán lehet, hogy nem is gondolnánk rá, hogy a színes mosás közben valamelyik ruhadarab ereszti a színét, és ezt már csak akkor vesszük észre, amikor megtörtént a baj. Ráadásul a ruhák szétválogatása közben sokszor fejtörést okozhat, hogy egy mintás vagy több színű ruhadarab pontosan melyik kupacba is sorolható. Az új ruha mosásánál pedig különösen érdemes odafigyelni legalább az első néhány alkalommal, mert a színeresztés komoly problémákat okozhat. (Tapasztalataim szerint főleg a farmerek eresztik elképesztően a színüket még a sokadik mosás alkalmával is! Olyankor két Színfogót ® teszek a gépbe.)

Én nem bízom a véletlenre és bedobok a ruhák közé egy Színfogót ®, hogy ne fogadjon meglepetés, amikor kinyitom a mosógép ajtaját.

Hogyan működik?

A varázslat abban áll, hogy ezek a fehér, papír-szerű lapok negatív töltéssel vannak ellátva, így magához húzza a mosás során kioldódott festékrészecskéket, a ruhák pedig nem egymást színezik meg, hanem a Színfogót ®.

„A bizonyíték a kendőn látható!”

Nem véletlenül ez a szlogen, valóban mosás után a kendőn láthatunk minden egyes dolgot, ami egyébként a ruháinkon landolt volna.

Amellett, hogy a kioldódó színt megfogja, a koszt és minden egyéb szennyeződést is magába gyűjti a kendő, amitől a ruháink tovább őrzik meg az eredeti színüket, nem szürkülnek be.

Mind a kendők, mind pedig a csomagolásuk biológiailag lebomló és újrahasznosítható, valamint FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát a Színfogó ® alapanyagai felelős forrásból származnak.


2 az 1-ben Színfogó ® + Oxi folteltávolító

Sokáig csak a klasszikus Színfogót ® ismertem, de már létezik több féle változata is, amiket szintén kipróbáltam az utóbbi időben és hasonlóan jók a tapasztalataim velük. Az egyik közülük ez a Színfogó ® + Oxi folteltávolító, ami tulajdonképpen kettő az egyben, vagyis a Színfogó ® minden tudása és egy jó kis folteltávolító egyetlen kis párnába gyúrva. Ugyanúgy a dobba kell helyezni a ruhák előtt, és 30 fokos mosás alatt is nagyon szépen eltávolítja az olyan foltokat is a ruhákról, amit például kávé, olaj, zsír, vagy bármilyen gyümölcs okozott.


Extra fehérítő kendő

Rengeteg fehér ruhám van, és gyakran szoktátok is kérdezni, hogy mégis mivel tartom őket formában és hogy nem szürkülnek be. A titok ez a kis kendő, amit minden alkalommal bedobok a fehér ruháim mellé. Fehérítő komponenst is tartalmaz, ami gyengéd a ruhákhoz, de szép fehéren tartja őket. Ezen kívül pedig a Színfogóhoz ® hasonlóan megvédi a ruhát a mosás során kioldódó koszrészecskéktől, így pedig nem szürkülnek be, hanem mindig csodaszép fehérek maradnak!

Ha a fehér ruhára makacs folt kerülne, vagy már nagyon megfakolt a színe, akkor érdemes inkább az 2 az 1-ben Fehérítő + Oxi Folteltávolító verziót választani, mert ebben a kis párnában már a folteltávolító is megtalálható, és hihetetlenül hatékony! Duplázhatjátok is az adagot, ha erős szennyezettségről lenne szó, illetve nyugodtan be is áztathatjátok néhány órára a ruhákat, ebben az esetben 1 párnához 2 liter vizet számoljatok!


Intenzív Fekete Színmegújító Kendő

Ez a kendő egy kicsit más módon működik, segít kisimítani a sérült textil szálakat, amitől fakóbbnak tűnhetnek a sötét színek. Az intenzív fekete kendő megújítja a már fakó ruhákat és segít megőrizni a fekete és sötét színek intenzitását. Nálunk a fehéren kívül a fekete a második leggyakoribb mosás, amit elindítunk, úgyhogy ez is egy alap darab lett a háztartásunkban, mert tényleg nagyon szép intenzív feketék még mindig a ruháink.


Mosógéptisztító

Végül, de nem utolsó sorban a figyelmetekbe ajánlanám ezt a K2r mosógéptisztítót is, ami egyrészt a mosógépnek is jót tesz, hiszen eltávolítja a mosásból származó lerakódásokat és a vízkövet, valamint a ruháink szempontjából is fontos, hogy rendszeresen tartsuk karban a gépünket, hiszen ezek a szennyeződések előbb utóbb a ruháinkon is landolhatnak.

Én nagyjából negyedévente indítok egy ilyen mosógéptisztító programot, ami annyiból áll, hogy beöntöm a tasak tartalmát a dobba és elindítok egy 60 fokos programot. Igazán nem nagy dolog, de a gép és a ruhák is meghálálják!


Follow:
Oszd meg:

A bejegyzést a K2R  szponzorálta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .