25 éves a SZIGET fesztivál

sziget_1024.jpgMinden évben nagyon várom már a fesztivál szezont, de idén valahogy még különlegesebb az egész, hiszen a 25. születésnapját ünnepli Magyarország legnagyobb fesztiválja, a SZIGET. Egészen elképesztő, hogy milyen utat járt be a kezdetektől napjainkig, és hová nőtte ki magát. Augusztus 9-16 között kerül megrendezésre idén, és már az első nevek hallattán is biztos voltam benne, hogy el fogok nézni a Hajógyári-szigetre, de most, hogy már elkezdtem összeállítani magamnak a listát, hogy kiket szeretnék feltétlenül megnézni..hát maradjunk annyiban, hogy elég hosszúra sikeredett és nagyon-nagyon várom már. 🙂 

Az idei előadókközül a legjobban talán a The Chainsmokers buliját várom most, mert tavaly a Soudon is zseniális volt, de általában a Nagyszínpad és az A38 között szoktam ingázni. 🙂 

Dan Panaitescu Nagyszínpad

A Nagyszínpad esti sávját a -1. napon a világ egyik legsikeresebb énekesnője, a sok grammys P!NK (US) nyitja,  és az utolsó napon az elektronikus zene világhírű reprezentánsai, a TOP DJ-k legjobbjai, Dimitri Vegas & Like Mike (B) zárja, az immár hagyományos látvány-csinnadrattával, az EndShow-val. A köztes napok esti sávjában pedig ott lesz Wiz Khalifa (US), Kasabian (UK), Macklemore & Ryan Lewis (US), The Chainsmokers (US), Major Lazer (US). A Nagyszínpad korábbi sávjaiban pedig az alábbi nevek sorjáznak: Billy Talent (CAN), Biffy Clyro (SCO), PJ Harvey (UK), Rita Ora (UK), Alt-J (UK), Dubioza Kolektiv (BIH), Tom Odell (UK), Rudimental live (UK), Clean Bandit (UK), White Lies (UK), Two Door Cinema Club (IRL), Birdy (UK), Jamie Cullum (UK), Mando Diao (SE), Metronomy (UK), The Kills (UK-US) és George Ezra (UK). Két hazai zenekar is felkerült a Nagyszínpadra: egyrészt helyszín programját a Nagy-Szín-Pad! győztese indítja majd a -1. napon, illetve a vasárnapi indítósávban a Halott Pénz lép majd fel.

OTP Bank Színpad by A38

Változatos zenei világgal és sűrű programmal várja az A38 megasátra a Szabadság Szigetének lakóit. A program a Nulladik napon már elkezdődik, a fellépők pedig a következők: Watsky (US), Chef’Special (NL), Kensington (NL), The Vaccines (UK), Alex Clare (UK), Andy C (UK), Dimension (UK), Bear’s Den (UK), Quimby, Danny Brown (US), Punnany Massif, DJ Shadow (USA), GTA (USA), Valentino Khan (USA), Lion Babe (UK), The Strypes (IRL), Anne-Marie (UK), Bad Religion (US), Crystal Fighters (UK), GusGus (IS), Weval live (NL), HER (F), Oh Wonder (UK), Allah-Las (US), The Pretty Reckless (US), The Naked and Famous (NZ), Tycho (US), Rone (F), Léon (SE), Jagwar Ma (AUS), Materia (D), Mac DeMarco (CAN), Vince Staples (US), Flume (AUS), Cashmere Cat (N), Nothing But Thieves (UK), De Staat (NL), Courteeners (UK), Breaking Benjamin (US), Interpol (US), Fritz Kalkbrenner (D), HVOB (A).

A teljes programlistát természetesen a Sziget honlapján megtaláljátok! 

Ti jöttök a Szigetre? Remélem idén is találkozunk! 🙂 img_0574.JPGimg_0561.JPGimg_0549.JPG

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .