Tartós szőrtelenítés otthon

Mára a szőrtelenítés témaköréből hoztam nektek egy posztot, és azt hiszem ez így a nyár közeledtével nem is lehetne aktuálisabb. Én szerintem már minden létező otthoni szőrtelenítő módszert kipróbáltam, és igazából a gyanta, epilátor és borotva szent hármast használom évek óta, attól függően mikor mire van időm. Régóta izgatott a lézeres és a villanófényes kozmetikai kezelés, de végül a horror összegek miatt sosem vettem rá magamat, hogy el is menjek. Végülis gondoltam én, hogy előbb vagy utóbb eljön az az idő, amikor már otthon is elérhetővé válik valamilyen formában ez a technológia, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan. Ráadásul nagyon örülök, mert tesztelhettem is a Remington i-Light Pro villanófényes tartós szőrtelenítő készülékét, amit facebookon már mutattam is nektek. 🙂 

Igazából eddig két kezelést végeztem el, tehát még olyan igazi véleményt nem tudok mondani, de mindenképpen be fogok számolni róla a későbbiekben még. Viszont úgy gondoltam hasznos lehet egy kicsit mesélni a technológiáról, a használatáról és az első tapasztalatokról, amíg még nekem is friss az élmény. 🙂

Maga a Remington márka egyébként abszolút bizalmat élvez nálam, az első hajvasalóm is tőlük volt és az utána következő jónéhány hajformázómat is az első jó tapasztalatokra alapozva szereztem be, ráadásul a barátom is imádja a Remington szőr- és hajnyíróit, szóval minden kétely nélkül kezdtem el használni ezt a gépet is. 🙂


Mit jelent az IPL szőrtelenítési eljárás?

Az „Instensive Pulsed Light” angol kifejezés rövidítése. Világszerte alkalmazott és jól bevált technológia a bőrgyógyszok és a különböző szőreltávolítást kínáló szalonok körében is. A készülék rövid ideig tartó, kalibrált, intenzív fényimpulzust bocsát ki, a besugárzást elnyeli a szőrszál sötét pigmentje (melanin), majd a szőrtüszőben hőenergiává alakulva gátolja meg a szőr növekedését. A szőr növekedési szakaszában (anagén fázis) kezelt szőrszálak jelentősen megritkulnak, és vékonyabbá válnak, valamint a kezeléssel elkapott szőr körülbelül 14 nap alatt kihullik.


Mit kell tennem, hogy hatékony legyen a kezelés?

Nagyon fontos, hogy a szőrt növekedési fázisban kell „levillantani”, ezért mindenképpen le kell borotválni a kezelni kívánt felületet legalább 24 órával a kezelés előtt. Ha előtte gyantáztunk, akkor fontos, hogy néhány hetet várjunk a kezelések előtt, hiszen a kitépett szőrt nem tudjuk kezelni, meg kell várni amíg újranő.


Mikor nem hatékony és milyen esetekben tilos a használata?

Nagyon sötét bőr esetén nem szabad a készüléket használni, de van egy beépített szenzor a gépen, ahova a bőrünket odakell tartani, és csakis akkor indul el a gép, ha használható rajtunk a villanófény. Természetesen található egy színskála a dobozon is, úgyhogy ha úgy látjátok, hogy túl sötét a bőrötök, akkor inkább válasszatok más megoldást.

A másik probléma a túl világos szőr, hiszen az eljárás csak akkor hatékony, ha a festékanyagot eltalálja a fényenergia. Ebben az esetben lehet a készüléket használni, csak felesleges, hiszen nem fogja tudni meggátolni a növekedését.

Érdemes inkább még nyár előtt használni a készüléket, mert ahogy barnulunk annál kevésbé lesz hatékony a kezelés, hiszen a bőrünk pigmentjei már előbb elnyelik a fényt, ezért nem tud egészen a szőrtüszőkig hatolni, és nem lesz olyan jó az eredmény. Káros hatása nincs nyáron sem, de a fényvédelemre fokozottan oda kell figyelni, bár ez azt hiszem manapság már alap kell, hogy legyen.

Mikor lehet eredményekre számítani és mennyire tartós?

Mivel a szőrszálak különbözp ütemben nőnek, ezért van szükség a többszöri ismétlésre. 6 alkalom után már elvileg nagyon jó eredményt lehet elérni, és fél évig nem nagyon lesz gondunk a szőrtelenítésre, csak ha látunk olyan területet, ami még nem tökéletes újra villantsuk át néha.


A férfiak is használhatják?

Igen! Kivéve arcon, mert foltokban nőhet vissza a szőr és az nem túl esztétikus..


Személyes tapasztalatok

A kezelés abszolút fájdalommentes, néha magasabb fokozaton lehet érezni egy kis csípés szerű érzést, de ez terület függő, és az epiláláshoz képest szinte minimális érzés.

Rá kell érezni a használatára, mert bár jól kitalált készülék, azért nem feltétlenül áll kézre azonnal. Nagyon jó, hogy két féle használati módja van, lehet csak egyet villantani vele, de a gombot nyomvatartva néhány másodperces késéssel újra villant, így a nagyobb felületeket pl. a lábunkat kényelmesebben és egészen gyorsan lehet kezelni. Második alkalommal már nagyon hamar megvoltam vele az elsőhöz képest, de az elején inkább rászántam egy délutánt, hogy kiismerjem a gépet.

Két alkalom után én már látok egy kevés ritkulást, de 6 kezelés lesz az igazi, borzasztóan kíváncsi vagyok! Egyébként úgy gondolom, hogy ez a legköltséghatékonyabb hosszútávú megoldás, mert a kozmetikákba is ugyanúgy vissza kell járni, ha elkezd újra visszanőni a szőr, vagy egy-egy terület kimaradt. A gép ára kb. 100 ezer ft, ami kevesebb, mint amit nekem bárhol ajánlottak egy 6 alkalmas kezelés sorozatra. Akkor már sokkal jobb, ha az ember otthon rögtön levillantja magának, ahol szükségét érzi és nem kell újra „kidobálni az ablakon” a pénzt.

A hosszútávú hatásról majd írok szerintem egy update posztot, ha érdekel benneteket is. 🙂


A legfontosabb kérdésekre remélem választ adtam, de nézzétek meg ezt a videót, mert nagyon jól bemutatja magát a gépet és a különféle használati módokat:

https://www.youtube.com/watch?v=qR8FBHqkHAw

Van egy jó kis lehetőség egyébként, mert ha kedvet kaptatok hozzá, akkor most 15 ezer ft kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a gépet! A www.hatekonyszortelenites.hu oldalon találtok egy letölthető kupont, amit be tudtok váltani az Euronics vagy a Media Markt üzleteiben.


Ti játatok már kozmetikusnál ilyen kezelésen?
Mit szóltok, hogy már otthon is elérhető ez a technológia?

Follow:
Oszd meg:

3 Comments

  1. Maggie
    május 14, 2015 / 11:59

    Ez elvileg „infinity bulb”, és nem kell cserélni, de természetesen ez az otthoni saját használatra van kitalálva, de így is több ezer villantásra alkalmas. Ha többen is használják rendszeresen, akkor azért valószínűleg cserére szorul majd.

  2. Dóra Csillik
    május 24, 2015 / 13:31

    Nagyon kíváncsi leszek az updateodra, mert nekem is van ilyen gépem, elvileg megfelelek a követelményeknek, 4 hónapig rendszeresen használtam, de kicsit többet vártam tőle :/ Eredmény a lábamon kicsit ritkább, és nem 2naponta kell borotválni, hanem elég hetente.

  3. Maggie
    május 29, 2015 / 10:05

    Huha ennél én is többet várnék, de még én is csak a ritkulás fázisban járok, igaz nem használom 4 hónapja..mindenképpen beszámolok majd az eredményről!
    Neked is Remington van?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .