Bellissima Italia Workshop Hajas Lacival

Néhány napja egy újabb izgalmas workshopon vehettem részt, ahol Hajas Laci mutatta meg a legújabb Bellissima Italia Revolution hajformázó helyes használatát. Egy korábbi hasonló alkalommal a melegkefés formázóval kötöttem barátságot (arról részletesen ITT olvashattatok), ezért nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud ez az újdonság, és vajon mennyire nehézkes a használata.

Eléggé bizalmatlan voltam, mert egy furcsa készülékről van szó. Vasal, göndörít, mindezt úgy, hogy közben forog az egyik fele. Nem teljesen értettem, hogy mitől is lesz jobb ezzel elkészíteni a frizurámat, mint a megszokott kis vasalómmal, amivel eddig simán göndörítettem is, ha arról volt szó.

Laci először kicsit bemutatta magát a gépet, és melegítés nélkül próbálgattuk, hogy egyáltalán hogyan kell fogni, hogyan állítsuk be a forgást, milyen irányok vannak. Amint ráérez az ember, onnantól eléggé egyértelmű lesz, de azért első használatnál rá kell szánni az időt, mert nem megy azonnal.


MITŐL MÁS?

Az egyik lényege ugye a forgó fej, amitől a vasalt, illetve a göndör tincs is sokkal simább és fényesebb lesz. A másik jó dolog, és amitől több, mint egy egyszerű sütővas, hogy amikor göndörítünk két irányból éri hő a hajunkat, így lesz sokkal tartósabb a hullám, illetve mivel forog is közben, ezért sokkal fényesebb lesz maga a tincs. Alacsonyabb hőfokon is működik a dolog, pontosan a kétoldali sütögetés miatt, de alapvetően a hajunk minőségétől függ, hogy hány fokra van szükség. Egy kis időt lehet így spórolni, mert gyorsabban megy a tincsek formázgatása, persze csak miután már magabiztosan tartjuk a kezünkben a gépet.

MIRE KELL ODAFIGYELNI?

A forgási irányokra! Ez nagyon fontos, mert ezen áll vagy bukik a dolog. Meg kell nézni, hogy melyik irányból tesszük a hajunkra a gépet, és a hajszálaknak megfelelően kell forognia a fejnek, hogy lesimítsa a felületét, ne pedig felborzolja. 🙂 Persze elrontani nem fogja, tehát nem bántja a hajunkat fordítva sem, csak a kívánt hatást így nem hozza.


VASALÁS

Hasonlóan a hagyományos vasalóhoz, itt is a tincset közrefogjuk, és a hajtövétől a végéig szépen lassan végighúzzuk, miközben nyomva tartjuk a gombot, ami forgatja a hengeres fejet. Az fontos, hogy mielőtt elkezdjük, csekkolni kell a forgási irányt, és amikor oldalt váltunk, akkor ezt újra meg kell tenni, hogy biztosan jó legyen. Egyébként vasalás közben a tincsek végén könnyedén tudunk egy kicsit kunkorítani is, hogy legyen egy kis esése a hajunknak.


GÖNDÖRÍTÉS

Első lépés itt is a forgásirány megfelelő kiválasztása. A göndörítés esetében a tincset a sütővasra rátekerjük, és utána rácsukjuk a másikat. Ezután csak annyi a dolgunk, hogy tartjuk és nyomjuk a forgató gombot kb 20 másodpercig. Ahhoz, hogy megfelelően tartós legyen a tincs, érdemes a kezünkben tartani egy kicsit a csigát, és megvárni, amíg kihű. Nekem, ha több időm van, akkor fel is szoktam őket tűzni, és a készülődés utolsó lépéseként engedem le őket, mert így bőven van idejük kihűlni. Ezt ennél a készüléknél duplán érdemes megtenni, hiszen most két oldalról melegíti a tincseket, és ha még forrón lógja ki magát, akkor egy óra múlva már hűlt helye lehet a hullámoknak.

Én a göndörítés végén összeráztam az ujjaimmal az egészet, és hajlakkal fixáltam.


ELŐTTE – UTÁNA

Én készítettem el az elejétől a végéig a hajamat, és miután kipróbáltam mindkét lehetőséget, inkább a göndörítésnél maradtam. 🙂 Viszonylag hamar megvoltam vele, ha leveszem a különféle magyarázó időket, akkor kb 25 perc alatt lett kész, pedig akkor használtam először.


VÉLEMÉNY

Örülök, hogy kipróbálhattam, és a kezdeti félelmeim ellenére egészen sikerült megbarátkozni vele, és belejönni a használatába. Nagyon klassz, hogy vastagabb átmérőjű a sütővas része, ezért szép nagy hullámokat lehet vele készíteni. Ez egyben azt is jelenti, hogy én inkább a hosszab hajúaknak ajánlanám, rövid hajat nehézkesebb rá feltekerni, és nem olyan könnyű használni.

A két oldalról való sütögetés miatt bőségesen használok mellé hővédőt, és mindenféle extra ápolókat (pakolás, olaj), de ez egyébéként is a hajápolási rutinom része, és mindenkit ösztönöznék is erre. 🙂

Összességében nem érzem egy must-have darabnak, mint a keféset, mert akinek megvannak a bevált eszközei vasaláshoz és göndörítéshez, annak nem feltétlenül van egy újabbra szüksége. De aki újat keres, akár karácsonyra szeretné meglepni magát egy amolyan 2 in 1 eszközzel, annak nagyon tudom ajánlani, elég különleges szerkezet. 🙂


Készült egy rövid videó is az eseményről, a szemfülesek kiszúrhatnak engem is 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=o2ed0C_nfJ8

 

Follow:
Oszd meg:

2 Comments

  1. Bikira Roni
    december 18, 2014 / 20:41

    úristen, gyönyörű a hajad! 🙂

  2. Maggie
    december 21, 2014 / 23:54

    Ó, köszönöm szépen <3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .