La Roche-Posay micellás víz

Hatalmas micellás víz őrült vagyok, ezt már mindenki tudja rólam szerintem. A L’Oréal blogger napon a csomagunkban volt jó néhány izgalmas termék, de engem a leginkább a La Roche-Posay termékek fogtak meg, ugyanis ezelőtt semmit sem próbáltam még tőlük. Régebben nagyon érdekeltek a termékeik, de az addig látogatott gyógyszertárakban nem nagyon kaptam semmilyen segítséget velük kapcsolatban, aztán nagyjából fel is adtam a velük való próbálkozást, és annyira nem is szerettem ezt a pultnál kikérős módszert. Azóta szerencsére több olyan gyógyszertár is született, ahol drogéria szerűen a polcokon lehet válogatni, de már annyira nem mozgatott meg a dolog..

Ezt a micellás vizet és egy arckrémet (erről nem sokára szintén lesz szó a blogon!) kaptunk a csomagban, úgyhogy végre eljött az én időm, és kipróbálhattam ezt a márkát is! 🙂

Azonnal rávetettem magam erre, nagyon izgatott, hogy a korábban próbált darabokhoz képest mit tudhat vagy mit nem. Amikor első alkalommal áttöröltem vele az arcom éreztem valami finom illatot, de elsőre nem igazán tudtam hova tenni, hiszen a micellás vizek az én agyamban eddig úgy éltek, mint abszolút semleges szagú valamik. Gondoltam áh, tuti valami másnak van illata. aztán másodszor is éreztem, nem erős egyébként, de azért határozottan van valami benne. Megnéztem az összetevőket és ott van a lista végén a kis parfüm.. hát nem tudom. Ez egy kicsit furcsa volt nekem, mert ugye egy érzékeny bőrre való arctisztítóról van szó, és csomó minden van rajta, hogy mitől mentes, nekem kicsit visszás ez a parfüm dolog.

Összetevők (INCI lista):  
Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  Hexylene Glycolti|euEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Közepes,  Poloxamer 184ti|euEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Korlátozott,  GlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Disodium CocoamphodiacetatetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  Disodium EDTAEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Citric AcidkhEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Sok,  Dihydrocholeth-30ti|euEWG Kockázat: 3Polyaminopropyl BiguanidetaEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Korlátozott,  Parfum / FragranceiEWG Kockázat: 8, EWG Adat: Közepes

Forrás:
http://kremmania.hu/kremek/la-roche-posay-fiziologias-micellas-szerkezetu-arctisztito

Ettől függetlenül engem egyáltalán nem irritált, és szépen nyugtatja is a bőröm. Valóban jól tisztít, lehozza a sminket a szempillaspirállal együtt és teljesen friss érzésem van utána. Hozza mindazt, amit én egy micellás víztől elvárok – persze kicsit borsosabb áron, mint a drogériákban kapható hasonlóan jól működő társai. De ez a parfüm dolog nem fér a fejembe egyszerűen!

Átszoktam most már arra, hogy csak reggelente és/vagy sminkelés előtt törlöm át vele az arcom, este pedig a Garnier micellás vízzel tisztítom le inkább a sminkem, elég hasonlóak, de az azért gazdaságosabbnak bizonyult (és nincs benne illatanyag).

Ti próbáltátok már ezt?
Melyik a kedvenc La Roche-Posay terméketek?

 

Follow:
Share: