Kindle Paperwhite2

IMG_8242_2.jpg

Az egyik legjobb karácsonyi ajándékom idén nem vitás, hogy a Kindle volt. Az egyetem alatt a legnagyobb szívfájdalmam az volt, hogy kevés olyan könyvet tudtam elolvasni, ami a puszta szórakozásomat szolgálta volna. Az egyik kedvenc időtöltésem volt pedig gyerekkoromtól, amikor egy jó könyvbe elmerültem, és néhány órára totál ki tudtam kapcsolni.

Egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogy csak be kellene szerezni egy ilyen olvasót, mert annak legalább látom esélyét, hogy a táskámba tenném és esetleg a BKV-n töltött idő tartalmasabban telne. Aztán valahogyan sosem került rá sor. Igazából viaskodtam is, mert a könyvekben az egyik legszuperebb dolog az illatuk, a fogása, a lapozgatás, polcon gyűjtögetés.. szóval lebeszéltem magam. Új könyveket persze sosem vettem végül, max nyáron, amikor a strandon tudtam kicsit hódolni ennek a hobbimnak, és a BKV-ra sem vittem magammal, mert többnyire nehéznek ítéltem őket.

Borzasztóan meglepett, amikor a karácsonyfa alatt megbújó csomagból ez köszönt vissza (ezek szerint a dilemmám korántsem volt annyira csendes, mint hittem 😀 ) . Le sem tudom szerintem írni azt a boldogságérzést.. akkor jöttem rá igazán, hogy tulajdonképpen mennyire vágytam én erre, és hiába a sok pro és kontra, nekem bizony pontosan erre volt szükségem! Azóta nincs olyan este, hogy ne a könyvembe aludjak bele. Kicsit kínzás volt így a diploma leadás utolsó hónapjaiban, hogy félre kellett tennem, de este mindig engedélyeztem magamnak pár fejezetet. 🙂

Azóta pedig mindenhol, állandóan és folyamatosan a kezemben van. Szerintem, ha valaki közületek vacilálna, hogy vegyen-e valamilyen e-book olvasót, akkor ne halogassa, mert nagyon jó kis találmány!

Én úgy vagyok vele, hogy ha valamilyen könyv annyira nagy kedvenc, akkor azt úgyis meg fogom venni nyomtatott formában is. Például a képes, színes albumokat sem helyettesíti, de nekem rengeteg könyv van a kívánságlistámon, amit valószínűleg csak egyszer olvasnék el és menne a polcra, akkor annál már jelentősen költséghatékonyabb megoldás ez.

Féltem a könyvélmény elveszítésétől..ó de mekkora hiba volt! Nem veszett az el, csak kicsit más lett . 🙂

Meséljetek, ti miket olvastok mostanában? Szívesen venném, ha ajánlanátok pár jó könyvet! 🙂

Follow:
Share: