Kindle Paperwhite2

IMG_8242_2.jpg

Az egyik legjobb karácsonyi ajándékom idén nem vitás, hogy a Kindle volt. Az egyetem alatt a legnagyobb szívfájdalmam az volt, hogy kevés olyan könyvet tudtam elolvasni, ami a puszta szórakozásomat szolgálta volna. Az egyik kedvenc időtöltésem volt pedig gyerekkoromtól, amikor egy jó könyvbe elmerültem, és néhány órára totál ki tudtam kapcsolni.

Egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogy csak be kellene szerezni egy ilyen olvasót, mert annak legalább látom esélyét, hogy a táskámba tenném és esetleg a BKV-n töltött idő tartalmasabban telne. Aztán valahogyan sosem került rá sor. Igazából viaskodtam is, mert a könyvekben az egyik legszuperebb dolog az illatuk, a fogása, a lapozgatás, polcon gyűjtögetés.. szóval lebeszéltem magam. Új könyveket persze sosem vettem végül, max nyáron, amikor a strandon tudtam kicsit hódolni ennek a hobbimnak, és a BKV-ra sem vittem magammal, mert többnyire nehéznek ítéltem őket.

Borzasztóan meglepett, amikor a karácsonyfa alatt megbújó csomagból ez köszönt vissza (ezek szerint a dilemmám korántsem volt annyira csendes, mint hittem 😀 ) . Le sem tudom szerintem írni azt a boldogságérzést.. akkor jöttem rá igazán, hogy tulajdonképpen mennyire vágytam én erre, és hiába a sok pro és kontra, nekem bizony pontosan erre volt szükségem! Azóta nincs olyan este, hogy ne a könyvembe aludjak bele. Kicsit kínzás volt így a diploma leadás utolsó hónapjaiban, hogy félre kellett tennem, de este mindig engedélyeztem magamnak pár fejezetet. 🙂

Azóta pedig mindenhol, állandóan és folyamatosan a kezemben van. Szerintem, ha valaki közületek vacilálna, hogy vegyen-e valamilyen e-book olvasót, akkor ne halogassa, mert nagyon jó kis találmány!

Én úgy vagyok vele, hogy ha valamilyen könyv annyira nagy kedvenc, akkor azt úgyis meg fogom venni nyomtatott formában is. Például a képes, színes albumokat sem helyettesíti, de nekem rengeteg könyv van a kívánságlistámon, amit valószínűleg csak egyszer olvasnék el és menne a polcra, akkor annál már jelentősen költséghatékonyabb megoldás ez.

Féltem a könyvélmény elveszítésétől..ó de mekkora hiba volt! Nem veszett az el, csak kicsit más lett . 🙂

Meséljetek, ti miket olvastok mostanában? Szívesen venném, ha ajánlanátok pár jó könyvet! 🙂

Follow:
Oszd meg:

18 Comments

 1. Apolka
  február 12, 2014 / 18:54

  én is Kindle-t kaptam karácsonyra, folyamatosan használom azóta.=) a kötelezőket is erre töltöttem rá, mert ugyan minden megvan itthon papír alapon, de annyi könyvünk van (5000 fölött…=), hogy előbb töltődik le, mint megtalálom.=D plusz szeretem százalékban látni, hol tartok, sokkal motiválóbb így olvasni őket.=D szeretem a szórakoztató, könnyed regényeket, ezeket már csak Kindle-n olvasom, mert őszintén szólva csak töredéküket éri meg megvenni.
  most egyébként a Vörös és feketét olvasom, tegnap kezdtem Az ember tragédiáját, és kb. egy hónapja fogtam neki újból A Gyűrűk Urának. most tartok A két torony utolsó harmadában, ami elég unalmas, mindenki ezt mondja és három éve én sem bírtam, de most végigolvasom, már csak 34% hiányzik.=) most benne vagyok a fantasyben, A Hobbit volt az első könyv, amit Kindle-n kezdtem olvasni.=)

 2. Kata Rácz
  február 12, 2014 / 19:26

  De jó, és miket olvasol mostanság? Nemrég én is beszereztem egy kindle-t, de nem használom eleget, még mindig mániákusan járok könyvtárba, meg az itthoniakat is pusztítani kéne, és közben mindig akad 1-2 beszerzés. De csodás találmány, és nem bántam meg, hogy megvettem:)
  Én most egy Jonathan Franzen könyvet olvasok, majdnem 650 oldal, hatalmas és bazinehéz, szóval ilyenkor jól jönne, ha elektronikus formában tudnék olvasni, de az Európa Kiadó pont nem erről híres…

 3. Aggie
  február 12, 2014 / 19:48

  Én is ugyanígy voltam sokáig, mint te, hogy azt gondoltam, hogy nagyon hiányozna az „igazi” könyvek illata, fogása és ezért lebeszéltem magam. Aztán szintén karácsonyra kaptam egy Kindle-t és azóta falom a könyveket :)))

 4. Julia
  február 12, 2014 / 19:50

  Nekem még a tavalyi Jézuska hozott olvasót és azóta teljesen hozzá vagyok nőve 🙂 Az egyetlen olyan”kütyüm”amivel kapcsolatban nem múlik a lelkesedésem, viszem magammal mindenhova és így legalább szinte minden olyan könyvet be tudok szerezni előbb/utóbb, ami a kívánságlistámra felkerül.
  Neked is biztos sok örömed lesz benne! 🙂
  Annyit árulj már el légyszi, hogy kb mennyit bír az akksija? Nálam ez elég kardinális kérdés, és a paperwhite2 szemezős, de csak akkor váltanék, ha lényegesen jobb lenne a teljesítménye, mint az enyém :)Köszi!

 5. lindi
  február 12, 2014 / 20:06

  Karácsonyi könyvdömpinges szerzemények:
  ha rövidet, de jót keresel: Baricco néhány műve,
  ha groteszk, szarkasztikus, gondolkodós, „magyar valóságos”: Spiró György: Feleségverseny
  ha Tim Burton-ös: S. Schweblin: A madárevő

 6. Nuss
  február 12, 2014 / 20:48

  Én csak könyvet ajánlanék.

  Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége

  Christina Lauren: Gyönyörű rohadék

  Emily Snow: Elemésztve

  Frei Tamás: 2015

  Frei Tamás: A bankár

  Frei Tamás: A megmentő

  Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója

  Gerlóczy Márton: A Szabadok Testvérisége

  Gerlóczy Márton: Check-in

  Gerlóczy Márton: Igazolt hiányzás

  Gerlóczy Márton: Váróterem

  Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom

  Helena Silence: Enigma

  J. A. Redmerski: A soha határa

  Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás

  Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás

  Jay Crownover: Rule

  Jennifer L. Armentrout: Obszidián

  Jennifer L. Armentrout: Ónix

  Katee Robert: Rossz ágy, jó pasi

  Kepes András: Kepes krónika – Beszélgetések

  Kepes András: Kepes krónika – Történetek

  Kepes András: Matt a férfiaknak

  Kepes András: Tövispuszta

  Kiera Cass: A Párválasztó

  Kiera Cass: Az Elit

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 6. – Ketten

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

  Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

  Paul Burston: Szégyentelen

  Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció

  Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

  Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai

  Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

  Tokaji Zsolt: Hova mennek a kacsák?

  Tokaji Zsolt: Szólítsatok Brad Pittnek!

 7. Maya
  február 12, 2014 / 21:26

  Szuperklassz ajándék, használd egészséggel! Én ipad-en olvasok éjjelente. Imádom a könyveket, de az éjjeliszekrényen, vagy itt-ott letett könyvek rövid és fájdalmas véget érnének egy egyéves gyerek mellett, úgyhogy rászoktam erre. El tudnám viselni az e-papírt, ó de mennyire, de még egy kütyü szintén potenciális zsákmányjelölt lenne itthon „egyeseknek”. Így is folyton mindent menekítek egy méternél feljebb a lakásban:)
  Dorka instagramján jött szembe a minap John Green: Csillagainkban a hiba, és pont bőgni volt kedvem, úgyhogy elolvastam, utána pedig Jay Asher: Tizenhárom okom volt c. regényébe futottam bele. Mindkettő elég rövid, hamar kivégeztem őket, de most csak ilyenekre van időm, ha kicsit aludni is akarok éjjel:) Engem e-book források érdekelnének, most legutóbb a dibook-ról vásároltam, de ha vannak bevált helyeid, azt megoszthatnád:) Egyébként csak nálam maradt le a posztod vége?

 8. JuliaPer
  február 13, 2014 / 16:10

  En egy par eve nezegettem, hogy jo lenne venni, aztan meggyöztem magam, hogy ez megsem kell, mert nem hasznalnam ki, es akkor meg eleg dragak voltak.
  Most egy veletlen folytan kaptam egyet: a baratom vett maganak egy Sony olvasot, a szüleitöl pedig kapott karacsonyra egy kindlet… igy a Sonyt nekem adta. Azota rengeteget olvasok, magam sem gondoltam, hogy ennyire kihasznalnam, es a tanulashoz is jo. Nekem is egyebkent pont ugyanazok az erveim mellette mint neked 🙂

 9. Maggie
  február 15, 2014 / 18:27

  A Game of thrones négy könyvét pakoltam rá így első körben, azokat régóta szerettem volna elolvasni, de nem tudtam rávenni magam, hogy könyvformában belevágjak, pont a méretei miatt.. igazi áldás így olvasni 🙂

 10. Maggie
  február 15, 2014 / 18:28

  Igen ez így van, hogy az ilyen kis könnyű regényeket nem gyakran veszi elő az ember újra, kár lenne könyvformában rakosgatni a polcon..
  Tanuláshoz is szuper lehet tényleg, középsuliban imádtam volna!

 11. Maggie
  február 15, 2014 / 18:31

  Pacsii 🙂

 12. Maggie
  február 15, 2014 / 18:37

  Fuh nem tudok erre most válaszolni, mert nem nagyon figyeltem még, de elég sokat! Most pl egy hétre elutaztam, fullra töltve vittem, elég sokat olvastam is, de nem ment le a töltöttség. Nem tudom ez segítség-e, de majd figyelem a továbbiakban! 🙂

 13. Maggie
  február 15, 2014 / 18:37

  Köszi, felírtam, a listámra őket! 🙂

 14. Maggie
  február 15, 2014 / 18:38

  De jó! Köszi szépen, fogok erről a listáról szemezgetni az tuti, már most látok pár megkapó címet! 🙂

 15. Maggie
  február 15, 2014 / 18:43

  Igen, javítottam a poszt végét, valamiért nem mentette el a befejezést..köszi, hogy szóltál! 🙂

  Megmondom őszintén még nem mélyültem el a forrásokban, néhány rég vágyott könyvet megtaláltam és letöltöttem gyorsan, de engem is érdekelnének jó kis lelőhelyek! 🙂 Ha már jobban kitanulmányozom a dolgot, akkor lehet hogy lesz róla valamilyen gyűjtő poszt.

 16. Maggie
  február 15, 2014 / 18:44

  Tényleg nem is gondolná az ember, hogy mennyire meg tudja változtatni az olvasási szokásokat! Örülök, hogy neked is bevált! 🙂

 17. Julia
  február 18, 2014 / 13:25

  Köszi!
  Egyébként én elég sok könyvet felhalmoztam (igaz, mindenféle formátumban, az én olvasóm nagyjából mindent kezel, de elvileg elég gyorsan át lehet konvertálni) ha kell valami, szólj, küldök szívesen 🙂

 18. A legtöbbet olvasott bejegyzéseim 2014-ben | Beauty JunkieBeauty Junkie
  január 3, 2015 / 00:35

  […] 1. KINDLE PAPERWHITE2 […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .