Gardrób téliesítése – körkérdés

Nekem ma akadt egy kis szabadidőm mikor hazaértem, és úgy döntöttem, hogy megejtem a gardrób átrendezését. Valahogy most érett meg bennem a felismerés, hogy teljesen felesleges a kis nyári ruhácskákat a fogason tartani, mivel úgysem valószínű, hogy a közeljövőben sor kerül rájuk. Szóval indult a kipakolás-bepakolás móka, újra felfedeztem egy csomó cuccom, és már csak órák kérdése, hogy visszaálljon a rend és újra minden a helyén legyen.

Azért szántam ennek egy bejegyzést, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy Ti milyen szisztéma alapján rendezitek át ilyenkor a gardróbotokat? Tényleg minden érdekel, mit hajtogattok, akasztotok, mi az amit átmentetek a nyári cuccok közül, hol/miben/hogyan pakoljátok el azokat a ruhákat, amik már egészen biztosan nem kerülnek elő idén stbstb.. félek az én rendszerem már nem a legmegfelelőbb, és jól jönne a segítségetek!:)

Follow:
Oszd meg:

11 Comments

 1. Judit Shaban
  október 16, 2012 / 21:11

  Szépen összehajtva eldobozolom őket. Felesleges lógatva hagyni, egyrészt helyet foglal, amit nem engedhetek meg, másrészt úgyis át kell öbliteni/vasalni tavasszal. Néhány kis pólócska marad, irodában kardigánnal elmegy. Cipők kitömve, szandik szintén. Érdemes most sarkaltatni őket, mert tavasszal azt veszed észre, hogy nem tudod őket felvenni 😉

 2. kata
  október 16, 2012 / 21:12

  nekem van 3 nagy ikeás dobozom, egyikben a nagyonagyon nyári, tuti nem hordható télen kategória, van egy átmenteti, de nem szeretem annyira doboz, és egy abszolút ritkán hordott. idén nagyon drasztikus volt az átrendezés, minden kicsit nyáriasabb ruhát elraktam, pl. menta póló, vagy ami nagyon ilyen tavaszias virágos, szóval CSAK az abszolút őszies ruhákat hagytam elől:) remélem segítettem 🙂

 3. Kreamano
  október 16, 2012 / 21:16

  Én pont most rendeztem át a szekrényeimet hétvégén. Nekem van egy mindenes szekrényem, ahol az egyik felében azok vannak, amiket nem hordok, mert utálom, otthoni blabla, és a másik felében, amit nem hordok, mert másik évszakhoz tartozik. A rendes ruhásszekrényembe meghagytam néhány rövid ujjast, amit a fazonja stb miatt lehet kötött pulcsikkal is hordani, de főként már a kötött pulcsik, nadrágok vannak ott. Mivel ihletés alatt álltam vasárnap:D, így színek szerint rendeztem az akasztós szekrényemben a szoknyákat, blézereket, kardigánokat.:) Mindenesetre feldobja az embert.

 4. Orsi
  október 16, 2012 / 21:16

  Nekem is ikás dobozok vannak (nagy átlátszó). Abba rakom az ujjatlanokat, szoknyákat. Pólók, blúzok még elől vannak, jól jöhetnek pulcsival. És nekem is van „nem annyira szeretem doboz” 🙂 Szekrényben meg gatyák, blúzok, pulcsik lógnak. Pólók és néhány pulcsi összehajtva polcon.

 5. sunny
  október 16, 2012 / 21:24

  nekem színek szerint vannak csoportosítva az akasztós darabok, de a fél szekrény polcos. egyre több mindent akasztok, ami csak elfér, mivel még a pulcsik is tudnak gyűrődni. azokat érdemes elől hagyni, amik téliesíthetők (pl. vastagabb harisnyával hordható ruhák, szoknyák). nekem inkább a szelektálás jön be, mint a szezonális átrendezés, amit nem hordok, az megy dobozba, vagy zsákba a felső szekrénybe, amit pedig hordok, az típusonként rendezve a polcokon, színek szerint pedig az akasztós részen van 🙂
  jó válogatást!

 6. Cathee
  október 16, 2012 / 21:45

  FELSŐK
  Én meghagyom a szekrényben a basic topjaim és pólóim, ezek szuperül jönnek vékonyabb pulcsik vagy kardigánok, sőt néha még ruhák alá is. Ezeken kívül pár szexibb/elegánsabb felsőt bulizásra. Garbók, kardigánok, vastagabb mellények előkerülnek. Blézerből csak párat hagyok elől, amiket kabát alá is lehet hordani.
  RUHÁK
  A nyári ruhák közül a vastagabbakat, amiket leggingsszel,harisnyával is lehet hordani, azokat meghagyom, többi megy az ágyneműtartóba dobozokban. Meg persze előveszem az igazán meleg kötött ruhákat is.
  NADRÁGOK
  Rövidnacik közül is a 90%-át elpakolom. Egy-két kimondottan nyári naci is megy a szanálóba, pl. fehér, bézs, én nem szeretem azokat télre, főleg nem esőben, latyakban 🙂
  KIEGÉSZÍTŐK
  Természetesen a szalmakalapokat elpakoltam már rég. LOL 🙂 És evidens, hogy előkerülnek a sapkák-sálak-kesztyűk is.
  LÁBBELIK
  A cipők ugyanilyen szisztéma szerint, egyedüli kivétel egy-két elegánsabb szandál alkalmakra harisnyával, de a nyitott cipők, szandik, papucsok, mennek pihenni a szekrény legmélyére 🙂 A meleg, bélelt cipők, csizmák előkerülnek.

  Szerintem nem érdemes a nyári duhaneműket a szekrényekben hagyni, a többi cucctól csak gyűrődnek, bolyhosodnak, akár hajtogatjuk, akár akasztjuk őket, és a helyet is foglalják, nehezebb átlátni tőlük az igazi téli dolgokat. Blézerből csak párt hagyok elől, amiket kabát alá is lehet hordani.

  Én a cipőket külön szekrényben, nem használt ruhákat az ágyneműtartóban, ill. a gardrób egy részén tárolom, leginkább bedobozolva, néhány kényesebb dolgot felakasztva átlátszó ruhazsákban.

  Remélem tudtam segíteni, kitartást a renszerezéshez!

 7. Mimozagirl
  október 16, 2012 / 22:35

  Jó téma, aktuális!
  A cipőim átrendezése a legegyszerűbb, általában az eredeti dobozukban tartom őket, és ami épp nem aktuális, az bekerül az ágyneműtartóba. Az akasztós szekrényben elég szűkös a hely, így ott szoktam még évszak szerint rotálni a cuccokat. A nyári szoknyákat mosást követően hazaszállítottam a szüleimhez, de ha nem tudtam volna hazavinni, akkor valószínűleg ruhászsákban az ágyneműtartóban végezték volna akasztós vállfán, a háromnegyedes ujjú blézerek mellett, amik az őszi kabátokat váltották. A legvastagabb téli pulcsikat és a meleg sapkákat, sálakat dobozolom, szintén az ágyneműtartóba kerülnek (nagy franciaágy van, rengeteg dolog belefér).

 8. adryenka
  október 17, 2012 / 09:05

  Nincs nagyon tippem. Nekem külön szekrényben vannak a hosszú és a rövid ruháim. A nyári cuccokat pedig ugyanugy hordom télen is (téliesítve) a nagyon lenge ruhák kivélelével, de azok meg megint külön vannak. Szoval én eleve külön-külön tárolom ezeket, így nem kell variálni.

 9. Cecilia Andersen
  október 17, 2012 / 10:10

  Nekem elférnek a ruháim, mert nagyon kevés van 🙂 Viszont a lábbeliket ilyenkor kipucolom, kitömöm a cipőket papírral és beteszem az eredeti dobozába.

 10. Renáta Polonyi
  október 17, 2012 / 10:14

  Vállfacsere történik nálam ilyenkor: a nyári topokat lerántom a vállfákról és az eddig szépen összehajtogatott téli pulcsik (akár vállfára szorul akár nem) átveszik a helyüket -> helycserés támadás 🙂 A nadrágtartós vállfákon a vastag szövetnadrágok és farmerok kapnak helyett, a vékony elegáns nadrágok összehajtogatva polcra kerülnek a nyár lenge nacikkal együtt. A szekrény bal oldalára pedig felsorakoztatok 4-5 külön vállfát és azokra ráaggatom az elegáns, „karipartis” szerkóimat, hogy a decemberi mitvegyekfel-őrületben már csak ecc-pecc-kimehetsz-et tudjak játszani.
  Azaz balról jobbra haladva: elegáns partiszerkók, farmerok és szövetnadrágok, basic rövidujjú felsők, basic hosszúujjú felsők, vékony kardigán, vastag kardigán és pulóver, majd a fekete bőrkabátommal zárom a sort.
  Pusza és jó pakolászást 😀 Reni

 11. Mau
  október 17, 2012 / 10:45

  Úúú, nekem is érik már, de a tavalyi rendszerrel nem voltam elégedett, azt hiszem, idén, amikor párom nem lesz otthon pár órát, kipakolom az egééééész szekrényt és átrendezgetem.
  A félcipőket lassacskán pakolom már el, a csizmák meg bújnak elő. 🙂
  A nyári ingyom-bingyom topocskákat és társait még nem teszem el teljesen, mert még egy nyaralás hátra van, és oda kelleni fognak a nyári cuccok. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .