Zselés tusok összehasonlítása – Mac, Avon, Essence, Coastal Scents

Nagyon népszerű lett mostanában a zselés tusok használata, úgyhogy egy kis összefoglalóval készültem nektek. Örülök, hogy egyre többen használnak ilyen tusokat, mert nekem a kedvenc sminktermékeim között vannak, szerintem top3-ban is benne lennének. Ha ügyesek vagyunk akkor nagyon sokmindent ki lehet hozni belőle, csak egy kis gyakorlás kérdése.

Alapvetően nehezebben szánja rá magát szerintem egy átlag ember, hogy elkezdje ezeket használni, mert ugye ecsetet is kell venni és épp elég bonyolultnak tűnik a folyékony tusok fejével is szép vonalat húzni, nemhogy még egy külön eszközzel.. pedig szerintem ez tévedés, és szinte könnyebb is egy jó ecsettel meghúzni azt a bizonyos vonalat. 🙂
Nekem négy márkának sikerült beszereznem zselés tusát, több színben is, úgyhogy jó részletes véleménnyel tudok szolgálni azt hiszem. 
Az első, amiről írnék az a Coastal Scents tus, ugyanis mind közül ő volt a legborzasztóbb tapasztalatom.Az elején is már egy elég kemény textúra fogad, de ezzel még lehet úgy ahogy bánni..aztán lépen lassan totálisan megkeményedett, hiába vigyáztam rá. Szinte pár hónap alatt beállt ez a keménysége és már csak kapargatni lehet. Még szerencse, hogy nem szereztem be még több árnyalatot, csak egy próba rendelés volt..katasztrófa, senkinek sem ajánlom!
Az Essence tusok számítanak a legolcsóbbnak a piacon ha jóltudom, főleg, hogy most 300 ft-ért lehet beszerezni az akció keretein belül. Nekem a barna (London Baby) és a lila (Berlin Rocks) van meg, és igazából nem tapasztaltam nagy különbséget a kettő között. Az essence tusok nem is zselés állagúak, hanem inkább habosak. Annyira könnyű a textúra, hogy nekem már sok is kicsit, az ecset szinte magától elmerül benne, úgyhogy óvatosan kell vele bánni. A vonal sem lesz egyenletes fedettségű, a széleire torlódik a festék, szóval át kell menni rajta többször, hogy szép erős és egyenletes legyen. Ettől függetlenül végülis jó kis darabok, a barnát egészen sokat használtam már, kicsit macerásabb, de ha odafigyelünk a használatára, akkor nincs vele gond.
Az Avon tusok közül mindkettőt beszereztem, először a kéket (Shimmering Sapphire) és miután ezzel teljesen meg voltam elégedve, beruháztam a csillogós feketére (Blackened Metal) is. Kicsit írnom kell a színekről, mert sok helyen olvastam, hogy tévedésben élnek az emberek ezzel kapcsolatban. Ezek nem matt tusok, hanem fényesek, csillogók, tehét NE várjatok tökéletes sötét feketét, hiszen egy METAL nevű árnyalatot rendeltetek, ami egyébként gyönyörű:) Kicsit keményebbek, de nem olyan közel sem, mint a Coastal Scents, viszont nem is egy habos dolog, tehát aki essence-hez van szokva annak elsőre fura lehet. Jól felveszi az ecset, szép egyenletes vonalat lehet vele húzni, építgetni érdemes, erőteljesebb színt kapunk!

A Mac tusokkal volt eddig a legnagyobb szerencsém. A fekete volt életem első zselés tusa és azaz igazság, hogy gyakorlatilag elsőre sikerült beleválasztanom a tutiba. Nem a legolcsóbb darab a maga kb 5ezer ft-os árával, de a minősége remek. Kb. másfél éve nyúzom és még bőven van benne, viszont a közelében sincs a beszáradásnak, pont olyan jó az állaga, mint újkorában. Egyetlen húzással tökéletesen fed! Annyira szerettem, hogy vettem is belőle egy limitált zöld színben is, aminek szintén nagyon jó a minősége, de már egy kicsit építgetni kell. Nem ez lesz az, amiből a különleges színeket begyűjtöm az tuti, már csak az ára miatt is, de a feketét biztosan újraveszem, ha elfogy még ebben az életemben:)
Én ezeket a tusokat színes alapként is szívesen használom, jól feldobják a sminket és így jobban ki lehet használni ezt a mennyiséget:)
Sorrend: 
Coastal Scents(indigo blue), Avon (shimmering sapphire, blackened metal), MAC (blacktrack, dark envy), Essence (berlin rocks, london baby)

Színminták alap nélkül:

Sminklemosó kendős, vad dörzsölés után:

Az ecsetekről is szeretnék néhány szót ejteni, hiszen legalább olyan fontosak a tökéletes tusvonal meghúzásában. Én a ferde ecsetekre esküszöm, nem szeretem, hogy nem lehet a másik fajtával olyan szép vékony vonalat húzni, amilyet én elképzelek. A vékonyabbal még csak csak, de az kicsit nyeklik-nyaklik.. 
Ferde ecsetekből egyedül az essence ecsetét nem szeretem, mert a nyele annyira könnyű és vékony műanyag, hogy egyáltalán nem esik kézre és kényelmetlen nekem precíz vonalat húzni. Ettől függetlenül mivel olcsó így realítve jó ecsetnek is bizonyulhat, ha valaki meg tudja szokni. 🙂
Én annak idején a fekete tus mellé vettem egy MAC ecsetet is, akkor még nem gondoltam, hogy érkeznek mellé hamarosan a többiek is, de bevallom azóta is ezt használom a legszívesebben, mert ennek elég masszív a szőre, ezzel tudok a legprecízebben dolgozni.
Az Avon és a Sigma ferde ecsetét kb. ugyanarra a szintre helyezném, ezeket vmiért a színes tusokhoz jobban szeretem használni.
Essence, Avon, Sigma SS266, MAC 208,  Sigma SS209, Sigma E10
Végülis, amit ajánlani tudok, azaz, hogy egy jó minőségű fekete tusba érdemes beruházni, mert végig kísérhet jó sokáig, de egyébként aki bolondul a színes tusokért bátran nézelődjön az olcsóbb kategóriáknál, ezt úgysem nyúzza olyan sokat az ember, nehogy a drága száradjon be:)
Nektek mik a tapasztalataitok? Kíváncsi vagyok a véleményetekre nagyon:)

Follow:
Oszd meg:

2 Comments

  1. Fancsúrka
    szeptember 17, 2012 / 11:36

    Találtam Catrice ecsetet, nagyon király, kétvégű, az egyik vége a vékony, a másik fele meg ferde. 800 forint környéke volt!
    Amúgy nagyon hasznos volt a cikk, totál analfabéta voltam mielőtt elolvastam! Köszönöm!

  2. Maggie
    szeptember 18, 2012 / 20:29

    Nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .