Kókusztejes tápiókapuding

Ma az egyik kedvenc desszertemet mutatom meg nektek, aminek az elkészítése abszolút nem bonyolult, hűtőben nagyon jól elvan és nem mellesleg isteni finom! Szerintem különösen jó kis vendégváró desszert, mert gyorsan megvan és előre el tudjátok készíteni. Nyáron különösen jól esik ez a finomság a hűtőből! 🙂

Én szeretem egyszerre nagy adagban elkészíteni magunknak is, de ha ti kevesebbet szeretnétek, nyugodtan felezzétek a mennyiségeket!


AMI KELL HOZZÁ:

  • 200 gramm tápióka gyöngy (ez kb 8-10 adag, attól függ mekkora tálkákba teszitek a végén)
  • kb fél liter víz (még pontosítom később)
  • 1-2 vanília rúd
  • 1 liter kókusztej
  • 1 doboz kókusztejszín
  • édesítő (amilyet használsz, én eritrittel szoktam készíteni)
  • egy picike csipet só

ELKÉSZÍTÉS

A tápióka gyöngyöket egy lábasba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje rendesen. Beleteszem a vaníliát és hagyom állni kb 15-20 percen keresztül, amíg a gyöngy nagyjából felszívja a vizet. Ezután elkezdem melegíteni, mehet bele a csipet só, beleöntöm a kókusztejet és a kókusztejszínt. Ezen a ponton ijesztő lehet, hogy mennyire híg, de közepes lángon/fokozaton folyamatosan kevergetni kell addig, amíg a saját keményítő tartalma miatt magától besűrűsödik és a gyöngyök puhák és átlátszóak lesznek. Lehetetlen elrontani!

Amikor késznek ítéljük az állagát, akkor félrehúzzuk a lábast és mehet bele az édesítő (ízlés szerinti mennyiség), illetve én még ezen a ponton egy kis darab vajat szoktam beleforgatni (innentől már nem vegán) , hogy még krémesebb és finomabb legyen az egész, de ez elhagyható. Addig kevergetem, amíg ezek teljesen felolvadnak benne.

Ha kész, akkor pedig kis tálakba adagolom és mehet is a hűtőbe megdermedni. Én imádom magában is, de bármilyen gyümölccsel vagy gyümölcsszósszal jól működik, most éppen egy kis epret szeleteltem a tetejére frissen.


HA KIPRÓBÁLJÁTOK KÉSZÍTSETEK KÉPET ÉS TAGELJETEK BE RAJTA. 🙂

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .