KIGYOMLÁLTAM AZ INSTAGRAMOT

Azt gondolhatjátok, hogy túlzás a cím, pedig nem! Sokszor írtam már nektek a gondolataimról a social media kapcsán, viszont az utóbbi hónapokban eljutottam arra a pontra, hogy ELÉG! Az instagram egy fantasztikus felület, talán mondhatom, hogy a kedvencem az összes közül. Szeretem a kreatív dolgokat, vizuális típus vagyok, ezért számomra tökéletes platform. Viszont nagyon sok szempontból azt éreztem az utóbbi időben, hogy már nem élvezem, sőt egyenesen megfulladok, ha megnyitom az app-et.

Kb 2012 óta instagramozok, most visszakereshetném az első posztomat, de baromira nincs erőm ennyi képet végigpörgetni. Tulajdonképpen a pontos dátum nem is fontos, csak az, hogy JÓ RÉGÓTA. Ezalatt az idő alatt persze én is rengeteget változtam, az ízlésem, az életem, az érdeklődési köröm és néha volt, hogy kikövettem valakit, de alapvetően mindig csak pluszban jött ez vagy az. Néhány márka, ismerősök, streetstyle oldalak, youtuberek, bloggerek, stbstb… Most végül onnan indultam, hogy kb 800 profilt követtem. Ez még nem is számít olyan soknak, mert ahogy körbenéztem, megdöbbenve láttam, hogy van olyan, aki több ezer oldalt követ… őrület szerintem!

Először 600 körülre csökkentettem a számot, most pedig éppen 429-nél tartok, de ez a szám szépen lassan fogy. Ugyanis úgy éreztem, hogy túl nagy a zaj. Nem újdonság, hogy az instagram folyamatosan változtat az algoritmuson, de azt vettem észre, hogy szinte már egyáltalán nem is látom azokat az embereket a feedemben, akik valóban érdekelnek, akiknek a képeit csak akkor láttam, ha külön rámentem a profiljukra. Hiába lájkoltam őket, hiába hagytam kommentet, valamiért másokat dobált ki nekem a rendszer.

Elkezdtem végigmenni a követettjeim listáján és végiggondolni, hogy melyik profilt miért is követem tulajdonképpen?

Az egyszerűbb eset, hogy sok helyen a névre sem emlékeztem, nem hogy az arcukra..ment is a kikövetés. Informatív? Nem, mert már rég láttam másik 20 helyen is? Passzol a mostani érdeklődési körömbe vagy csak 5 évvel ezelőtt bekövettem, mert érdekelt? Esetleg „muszájból” követem? Hiába látom, soha még egy lájkot sem eresztek meg a fotójára? Mit is szeretnék a feedemen látni tulajdonképpen? Mi inspirálna és milyen témák foglalkoztatnak most?

Hát nagyjából ilyen gondolatok mellett kezdtem meg a gyomlálást és tartok kb. a folyamat közepénél. Úgy érzem, hogy már most sokkal lazább a feed, de a cél, hogy 100 alá menjen a követettjeim száma.

Ha pedig a beautyjunkie szemszögéből nézem a dolgokat, akkor én is jobban örülnék, ha kizárólag olyanok követnék az oldalt, akiket valóban érdekel a tartalom és nem csak mondjuk megszokásból követnek, vagy egy nyereményjáték miatt rányomtak egyszer a követésre, mert miattuk eseteg pont olyan nem értesül az új posztokról, akit érdekelne. Totálisan hidegen hagy, hogy mennyit mutat a számláló, mindaddig, amíg azok, akik követnek tényleg élvezik a tartalmat, amit kiteszek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rómában az egyik kedvenc helyem a Piazza Navona, aminek a hangulata télen-nyáron magával ragadó. 🙌🏻 Imádom az építészettörténetet, különösen, ha olyan meséket is tartogat, mint a Fontana dei Quattro Fiumi, vagyis a Négy folyó kútja és a Sant’Agnese in Agone templom kapcsolata. A temlom Borromini munkája, a kút tervezésével pedig végül Berninit bízták meg helyette. A két rivális művész gyakran becsmérelte egymás munkáját, így a legenda szerint amellett, hogy minden alak elfordul a templomtól, a kút két szobrának különleges jelentése is van: A Nílus alakja bekötött szemmel készült el, mert látni sem bírja ezt a borzalmat, a Rio de la Plata folyamistene pedig azért tartja ki a karját, hogy megvédje magát, amikor az épület összeomlik. Időben persze nem teljesen stimmel, hiszen a kút előbb készült el, de a történet mindig megmosolyogtat, amikor itt járok. 😊 A Via Agonale-n a térről kifelé pedig a pisztáciás Grom fagyit ne hagyjátok ki! 😋🍨 #beautyjunkietravels

Beauty & Fashion Blog (@beautyjunkie_hu) által megosztott bejegyzés,

Nagyon jól sikerült a válogatás már most, hiszen végre látom azokat a posztokat, amiket már nagyon régen nem dobott ki az insta, sőt végre új oldalakat is fel tudok fedezni, és ha bekövetem őket, akkor valóban inspirál vagy feltölt, amit az instámon látok, amikor megnyitom. Elidőzök egy-egy képen vagy szövegen, és még talán kommentet is hagyok. Nem csak unottan végiggörgetek rajta, megszokásból lájkolom szinte automatikusan a képet, hanem megbecsülöm azokat, akiket követek és kétszer meggondolom, hogy valakinél rányomok-e a követésre. Erre bíztatlak benneteket is, hiszen hihetetlenül kevés ideje van szerintem mindenkinek, és én pl. az erre szánt szabadidőmet inkább inspiráló dolgok nézegetésével tölteném, mint azzal, hogy a hatalmas zajból kibogarásszam, ami érdekel.

Ti mikor tartottatok utoljára szanálást az instagramon?

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .