Itt az idő, hogy ragyogj! – 5 tipp, hogy a legjobbat hozd ki magadból!

Mára egy kicsit személyesebb bejegyzéssel készültem nektek, méghozzá arról, hogy nekem mit jelent legyőzni a saját határaimat, kitűzni a céljaimat, elérni azokat és hogyan próbálom meg kihozni magamból a legjobbat. 🙂

1. Éld meg a pillanatot!

A karácsonyhoz közeledve mindig felgyorsul nálam az élet, rengeteg a teendő, és emlékeztetnem kell magamat, hogy igenis lassítani kell és megélni a pillanatokat. Főleg ilyenkor, hiszen ez az egyik legszebb időszaka az évnek, és nem csak beesni szeretnék 24-én a fa alá, hanem átélni az ünnepi készülődés és várakozás varázsát. Ennek tudatosan időt fogok szentelni idén!

2. A hétvége szent

Kívülről nagyon jól hangzik, de nem mindig jó, ha az ember otthonról dolgozik és a saját maga főnöke. Muszáj kialakítani egy rutint, ami keretet ad a napokak, heteknek, mert különben könnyen bele lehet csúszni abba a hibába, hogy éjjel-nappal dolgozik az ember és nem élvezi a munkája gyümölcsét. Az egyetlen dolog, amihez én ragaszkodom, azok a nyugis hétvégék, amikor a családommal lehetek, sétálunk egy nagyot, vagy éppen elmerülhetek egy jó sorozatban/könyvben. Egy ilyen hétvége után sokkal lelkesebben indítom a következő hetet!

3. Célok

Nagyon fontos, hogy az ember tudja mit szeretne, merre tart és legyenek határozott céljai. Mindig mindenki többet és jobbat szeretne, amivel nincs gond, én is maximalista vagyok, de néha érdemes megállni, kicsit visszatekinteni és értékelni az elmúlt időszakot. Közeleg az év vége, én ilyenkor mindig készítek egy listát a jövőbeli tervekről és megnézem, hogy az előzőekből mit sikerült elérni, hol tartok és mit tudnék javítani esetleg. Nem csak 1 éves intervallumban, hanem akár 5-10 éves viszonylatokban is érdemes ezt megtenni. Fontos, hogy reális céljaink legyenek, és lássuk magunk előtt a lépéseket, de talán ennél is fontosabb néha átgondolni mennyit fejlődtünk és büszkéknek lenni magunkra.

4. Saját határok leküzdése

Valószínűleg mindenki tisztában van a saját komfortzónájával, és az is biztos, hogy nem szeretne mindenki kilépni belőle. Én mégis buzdítok mindenkit, hogy feszegessétek azokat a határokat, mert csodálatos érzés, amikor leküzditek a félelmeiteket rájöttök, hogy mi mindenre vagytok képesek! Hogy csak egyet említsek: én például sokáig el sem tudtam volna képzelni, hogy majd képekkel és videókkal, arccal és névvel vállalom magam… a blog elején nem véletlenül  csak a szemeimmel találkozhattatok, hehe. 🙂

5. Magadnak felelj meg, ne másoknak

Ez egy örök igazság, amit én sem tudok mindig betartani, de nagyon igyekszem. Hatalmas “people-pleaser” vagyok, vagyis szeretném, hogy mindig mindenkinek jó legyen, nehezen mondok nemet, és úgy általában az a típus vagyok, akinek igenis számít, hogy ki mit gondol. Ezt a legnehezebb dolog levetkőzni, de egyszerűen muszáj, mert felőröl egy perc alatt. Egyszerűen el kell fogadni, hogy sosem lehet mindenkinek megfelelni, minden ember más és más, és az nem baj, ha valakinek nem tetszik, amit gondolunk, viselünk, eszünk, csinálunk..stbstb. Valójában csakis egy dolog számít, hogy te jól érezd magad!


Az Orbit – Itt az idő, hogy ragyogj! kampánya is arra bíztat mindenkit, hogy hozza a ki legtöbbet a pillanatból, ehhez pedig készült három rövid videó, amik szerintem nagyon jól sikerültek, nekem legalábbis mosolyt csaltak az arcomra. 🙂 Nézzétek meg ti is:Follow:
Oszd meg:
A bejegyzést az Orbit szponzorálta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .