5+1 kedvenc a MAC-től

6_mac_kedvenc_3_2.jpgA legutóbbi Bobbi Brown posztnál még nem tudtam, hogy ebből sorozat lesz, de annyi kedves e-mail jött és kértétek, hogy több márkával is csináljam meg ezt a válogatást, hogy íme a következő rész. 🙂 Ma a másik nagy kedvencemet, a MAC-et vettem elő. Elég sok terméket használok tőlük, és rengeteg dolgot kipróbáltam az évek során, mégis van egy „kemény mag”, amit minden ismerősömnek szoktam ajánlani, illetve újra is szoktam venni, amikor szükséges. Lássuk mik ezek!


1. Mineralize Skinfinish 

Nekem a Soft & Gentle a tökéletes highlighter. Imádom és imádom! Pont a tegnapi sminknél írtam róla pár szót, de most egy kicsit akkor kifejteném. Azért szeretem ennyire, mert nem darabos és csillámos, gyönyörű természetes árnyalata van, nem lesz az egész arcunk csillogó tőle a nap végére, nem „zsírosan fénylő” tőle a bőrünk. Valóban csak ott lesz gyönyörű fény az arcunkon, ahová az ecsettel felvittük a port. Egyszerűen mesés! Ebből általában az a rutinom, hogy teszek az orcák fölé, a szemöldököm alá, a szemzugba, az orrnyeregre és a kupidó ívre. Néha az az alsóajkam közepére is felütögetek egy keveset az ujjammal és erre viszem fel a szájfényt. Muszáj említenem a limitált kollekciókat, ugyanis hihetetlenül különleges darabokat lehet kifogni! A tavaly karácsonyi Perfectly Poised azóta is nagy szerelmem. A világos részének valami olyan hihetetlenül gyönyörű rózsaszínes fénye van, hogy minden egyes alkalommal, amikor ezt rakom fel reggel, megkérdezi legalább 3 ember, hogy mit viselek az arcomon, mert annyira szép. Most egyébként is hatalmas trend a highlight, szóval mindenkinek ajánlom, hogy a tökléletes highlightert a MAC-nél keresse, biztosan bele fogtok szeretni valamelyikbe!


2. Paintpot

Gyűjtő vagyok, ezzel talán el is árultam a lényeget. Szóval ezek a kis tégelybe zárt csodák megkönnyítik a mindennapjaimat, mert önmagukban is nagyon jól mutatnak, de szemhéjpúderek alá is fantasztikusan működnek. Imádok kísérletezni a különféle kombinációkkal, és majdnem minden alkalommal van valamilyen Paintpot a szememen, legalább egy basic Painterly. Most a legújabb kedvencem a fotón is látható Perky, de nagyon sokat használom a Constructivist és a Stormy Pink árnyalatot is. Tartóssá teszi a szemsminket és emellett a szemhéjpúderekkel variálva millió lehetőség rejlik benne. Szerencsére már bővítették a színválasztékot is az utóbbi időben, így szerintem tényleg a krémes szemhéjfestékek legje lett. 


3. 217-es ecset

Az ikonikus ecset, amit mindenkinek be kellene szereznie. Tudom, drága és nagyon fáj kiadni egyetlen ecsetre ennyi pénzt, DE! hihetetlenül megéri, és amint elkezdi valaki használni, szerintem azonnal érzi a változást és soha többet nem fog enélkül sminkelni. Több koppintáshoz is volt szerencsém, nagyon hasonló a Sigma sajátja is, de a MAC valamivel kisebb fejű és emiatt sokkal jobban szeretem. Ha csak egyetlen ecsetet tarthatnék meg, tutira ez lenne az!


4. Tekerős szemöldökceruza

A legnagyobb bánatomra nem Back2Mac, ezért mindig kínkeservesen veszem meg a következő darabomat, de itthon elérhető márkák között én tulajdonképpen még nem találtam ennél jobbat, ezért rendszeresen visszatérek hozzá. Tökéletesen vékony és precíz hegye van, nem kell hegyezgetni emiatt nem pazarlós, hihetetlenül jó lehet vele dolgozni és elképesztően természetes hatása van. Nagyon klassz a színskálájuk, még én is találtam tökéletes árnyalatot magamnak. 🙂 Vessetek rá mindenképpen egy pillantást, mert bár nem olyan izgalmas, mint amikor az ember szemhéjpúdert vagy rúzst választ, de tényleg megkönnyíti a mindennapokat. 


5. Szemhéjpúderek

Sokat filóztam, hogy a rúzsokat vagy a szemhéjpúdereket tegyem-e ide, de azért döntöttem mégis így, mert bár szeretem a rúzsaikat is, az igazi nagy kedvencek nálam mégsem a MAC-től kerülnek ki. Viszont a szemhéjpúderek..millió klasszikust tudnék felsorolni, amit mindenkinek be kell szereznie, de álljon itt néhány kedvencem a teljesség igénye nélkül: All That Glitters, Omega, Satin Taupe, Naked Lunch, Patina, Cranberry, Contrast. Mit is mondhatnék… A választék lenyűgöző, színek és finish tekintetében is, biztos, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő árnyalatokat. Imádom, hogy palettába rendezhetőek, de monoként is megvásárolhatóak és nagyon jó őket használni. A minőségük szerintem kifogástalan, egymással és más szemhéjpúderekkel is jól működnek. Bátran ajánlom, hogy próbáljátok ki őket ti is! 


+1. Fix+

Ez lett a plusz egy, mert rá kellett jönnöm, hogy őt sem tudom elengedni. Az évek során hiába próbáltam több arcpermetet vagy sminkfixálót, valahogy egyiksem tudta azt nyújtani, amit a FIX+. Sokszor ezzel indítom a sminkelést, szebben tudom eldolgozni utána az alapozót, valamint a végén is fújok néhányat az arcomra, és varázsütésre minden annyira szépen egyben lesz. Mintha gatyába rázná az egész sminket, amolyan utolsó simítás. Használom még az ecsetek nedvesítésére is, ha intenzívebben szeretném felvinni a szemhéjport, vagy kicsit drámaibb highlightot szeretnék, akkor szintén FIX+-os ecsettel nyúlok a Soft &Gentle skinfinishbe és valami csodálatos hatása lesz az arcomon. Sokszor pedig csakúgy napközben is fújok belőle, hogy felfrissítsem a sminkem


Nektek van valamilyen kedvencetek a MAC-től?

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .