Prestige Hotel Budapest & Costes Downtown

prestige_hotel_costes_downtown_25.JPG

2015. április 1én nyitotta meg a kapuit az V. kerületi Vigyázó Ferenc utcában a Prestige Hotel Budapest. A hotelben 85 szoba,  egy 60 férőhelyes étterem, relax szoba (fitness gépekkel, jacuzzival és szaunával), és egy 40 fős konferenciaterem került kialakításra, valamint egy 29 férőhelyes mélygarázzsal rendelkezik.

A
ház története

Az épületet eredetileg Hild József tervezte, korai eklektikus stílusban 1860 körül, és bérház funkciót töltött be. A klasszicista építészet kiemelkedő alakja több száz házat tervezett és épített, a környéken is többet. Ez az épület egy kései műve, melyet a mester halála után Zofahl Lőrinc építész fejezett be kora eklektikus stílusban. A legendás Hild Józsefről mindenki tud, ám a Zofahl család is jelentős építészdinasztia. Több mint 300 épületet terveztek Budapesten. Az eredeti építtető Spitzer Albertkereskedő lehetett.

Az épület lakófunkciójának megszűnése után irodaházként működött. 2004-ben, az akkor már lakatlanépület utcai szárnyának megtartásával Porcsalmi Zoltán (KÉSZ Kft.) tervei szerint a szomszéd épülettel együtt vonták be egy ingatlanfejlesztésbe. Az udvari részeket lebontották, csak

az utcai front maradt meg, és a ház új vasbeton szerkezetet kapott. Lakásokat építettek volna, ám a válság megakasztotta a projektet. A tervezett lakóépület nem valósult meg, csak a váza készült el. Az angol tulajdonosa például már akkor eladásra ajánlotta az épületet Mazen Al Ramahinak,

Építészet

2014-ben Hegedűs Péter és Bolyó Ágnes tervei alapján kezdték el a szállodafejlesztést az épület értékeit megőrizve, ugyanakkor a 2000-es évek igényeire szabva. Az egykori gangos ház belterét azzal bolondították meg, hogy azt „kifordították”. A belső udvar egy üvegkupola borítást kapott, és a körfolyosókon alakították ki a hotelszobák teraszai, míg a szobákba a bejárat egy zárt, belső lépcsőházon át vezet. Természetesen az egyes szobák teraszait elválasztották egymástól. Az utcaifronton megmaradt az eredeti belmagasság, és így négyszintes, míg az udvari fronton az újépítésnek köszönhetően három szintet nyertek. Hat emeleten vendégszobák vannak, a földszinten pedig az étterem és a lobby helyezkedik el. Mind a külső, mind a belső homlokzati falak fehérre festettek, hogy minél világosabb legyen a belső udvar.

Belsőépítészet

Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde belsőépítészek a vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik mind a szobák, mind a közös terek kialakításában, berendezésében. IPE Cavalli bútorok, Swarovski kristálycsillárok, Villeroy & Boch szaniterek, kézzel festett angliai selyemtapéta, SICIS bronz szemcsékkel végighintett padlóburkolat, prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják a teret és kényeztetik a szemet. A lobbit és a földszintet Vörös Virág tervezte, „klasszikus-klasszikus”stílusban gondolkodott és nem a manapság trendi, modern hightech dizánjt ötvözte a klasszikussal.

Étterem

A Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a nemrég a világ 25-dik legjobb éttermének választott, Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira séf együttműködéséből Magyarországon elsőként Michelin csillagot fialó Costes étteremAz Costeshez hasonló színvonalat szertenének elérni, mivel technológiailag a létező legkorszerűbb megoldásokkal operálnak. A mérete is kétszer akkora, így itt kialakításra kerülhetett séfasztal, és látványkonyha is. A vendégtér hangulata picit visszafogottabb. Továbbra is fine dining étterem, de nem annyira, hogy valakit már feszengésre késztet. Barátságos,letisztult, világos hely. A homlokzat részben látszótégla, ami nem feltétlenül az eleganciát, inkább az oldottabb hangulatot biztosítja. Enteriőrjének kialakítása is Vörös Virág designer munkája. Sőt! A tányérok, éttermi eszközötervezését és gyártását is a belső designhoz igazítva rendelik meg.

A Costes Downtown a szállodai vendégek teljes körű étkeztetési kiszolgálása mellett természetesen nyitva áll majd az utcáról betérő látogatók előtt is. A szállodavendégek nem jöhetnek le fürdőköpenyben, hiszen elsősorban az utcáról betérő vendégekre számít a tulajdonos. Az Execitive Chef Miguel Rocha Vieira, aki mind a két helyért felelős. Az étterem irányítását a nemzetközi szállodai tapasztalatokkal is bíró Méhész Zsomborra bízták. 

prestige_hotel_costes_downtown_20.JPGprestige_hotel_costes_downtown_23.JPGprestige_hotel_costes_downtown_15.JPGprestige_hotel_costes_downtown_16.JPGprestige_hotel_costes_downtown_24.JPGprestige_hotel_costes_downtown_26.JPGprestige_hotel_costes_downtown_13.JPGprestige_hotel_costes_downtown_10.JPGprestige_hotel_costes_downtown_9.JPGprestige_hotel_costes_downtown_1.JPGprestige_hotel_costes_downtown_5.JPGprestige_hotel_costes_downtown_7.JPG

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .