Klasszikus füstös szem, ahogy én készítem

img_1948.JPGA sok-sok outfit poszt között nagyon vágytam már rá, hogy végre újra egy kis beauty témát vegyek elő, és mivel az ősz már tényleg beköszöntött, kedvem is több van a sminkeléshez. A Clarins őszi újdonságait tesztelem éppen és igazán adta magát a téma, hogy hogyan is mutathatnám meg nektek ezt a két igazi alapdarabot. Szerintem még olyan igazi füstös, fekete sminket nem is láthattatok tőlem a blogon, pedig nem áll olyan távol tőlem, csak valahogy azt még sosem örökítettem meg. Itt az ideje, hogy megmutassam nálam mit is jelent a smokey eye. 🙂


MIRE ÉRDEMES FIGYELNI?

Egyébként is általában a szememet sminkelem először, de ebben az esetben ez külünösen fontos, hiszen a fekete festék nem túl szép, ha az alapozóba potyog. Könnyebb is takarítani utána és nem kell finomkodni a satírozásnál. Azt már biztosan mindenki tudja, hogy a füstös szem alapja a kitartó satírozás. Ha ez most egy videó lenne, akkor kb negyedóra satírozást, maszatolást, ütögetést, tapogatást kellene kivágnom belőle. 😀 Igazából tényleg csak ennyi az egész. Persze sok gyakorlás kell hozzá, mire az ember a saját szemformájához és egyéniségéhez passzoló füstös szemet kitalálja. Erre nincs recept, magadnak kell kitalálni mi áll jól, miben érzed jól magad. 

Én nem szeretem, ha a smink túlnyúlik a szemem vonalain. Valahogy az arany középutat szeretem ebben is megtalálni. Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy adjon mélységet a tekintetnek, de nem kell kihúzni homlokig a feketét. Szeretem egyébként egy kis barnával kombinálni, csempészni bele valamilyen színt is vagy akár egy kis csillogást, mindenhogy működik. A lényeg, hogy a szempillák tövénél legyen igazán intenzív a szín, onnantól pedig szépen halványodjon.img_1955.JPG


MI KELL HOZZÁ?

Alapvetően szükség van egy jó fekete szemceruzára, egy fekete szemhéjpúderre plusz valamire, amivel satírozhatunk. Én erre több dolgot is szeretek használni, pl. ennek a ceruzának a végén lévő ecsetke is alkalmas pl. a ceruza elsatírozására, de van több féle ecsetem, amit ilyenkor szeretek bevetni. A vattapálcát szeretem kéznél tartani, mert ha túlzásba esnék, mert akkor ezzel kitűnően lehet korrigálni, de a satírozáshoz szerintem nem elég jó. Közvetlenül a szempillatőnél tömörebb, ceruza ecsetet szeretek használni, a szín felviteléhez egy lapos, de lazább szőrű ecsetet, végül a széleknél és a satírozásnál egy lazább, pufi fejű ecsetet. 


A SMINK

img_2004_2.jpg1. Szemceruzával húztam egy kicsit vastagabb, nem túl precíz vonalat a szempillák tövébe úgy, hogy a külső sarok felé vastagodjon picit. 
2. Ezt a vonalat egy kicsit elmaszatoltam és a fekete szemhéjpúderrel felfelé elkezdtem satírozgatni, amíg szép átmenetes nem lett.
3. Egy bőrszín közeli matt szemhéjpúderrel dolgoztam el a széleket, a végén pedig egy kis fényes highlightot tettem a szemzugba és a szemöldökcsontra.
4. A felső vízvonalon érdemes a ceruzával átmenni, így sokkal intenzívebb lesz a fekete a szempillatőnél. Az alsót nem húzom ki ilyenkor semmivel, számomra teljesen elég az alsó szempillák tövéhez satírozni egy kis fekete púdert. 

Füstös szemnél szeretek egy kis kontúrt is használni a pirosító mellett, hogy minél több életet leheljek az arcomba, az ajkaimra pedig ilyenor 90%-ban nude rúzs és szájfénykerül. 
img_1998_2.jpgimg_2013_2.jpg


VÉLEMÉNY

Clarins szemceruza (Carbon Black): Nem túl puha, de nem is kemény, szuperül lehet hegyezni. Tökéletesen el lehet satírozni, de egyébként pedig a helyén marad. Nálam kiütötte a nyeregből az Estée Lauder satírozós végű ceruzáját, pedig azt éveken át vásároltam újra. Szén fekete és a vízvonalon is remekül működik. 

Clarins fekete szemhéjpúder (Carbon): Ami meglepett a sminkelésnél, hogy nem kellett takarítani a szemem alatt, mert nem potyogott le egyáltalán. A tégelyben csillogónak tűnik elsőre, de teljesen matt, csak a textúra miatt megtévesztő első ránézésre. Kicsit a krém és a púder közötti az állaga, hasonló mint a L’Oréal Infallible tégelyes szemfestékek. Könnyedén el lehet dolgozni, egyenletesen terül a szemhéjon és nem foltosodik. Abszolút tartósnak mondanám, és nem fáradt meg a színe sem viselés közben. Ha valaki tökéletes matt fekete szemhéjpúdert keres, annak nagyon merem ajánlani! 

Mindkettőnek kifogástalan a minősége, de azt hiszem nem is várhatunk mást egy ilyen kategóriájú márkától. Bátran ajánlom nektek ezeket a darabokat, ha jó minőségű kulcstermékeket kerestek! A ceruza különösen megéri szerintem, a Clarins Klub oldalán keresztül 4 helyett 3000 Ft, és azaz igazság ég és föld a különbség az olcsóbb ceruzákhoz képest. Egyébként a őszi limitált palettáik is mesések, érdmes rájuk vetni egy pillantást! 


Ti szeretitek a fekete füstös sminket? 🙂

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .