Fogfehérítésen jártam

Volt nem rég egy bejegyzésem az éppen aktuális fogkrémemről, amiben kitértem egy gondolatnyit a fogfehérítésre is. ahogy már ott is írtam, a fogorvosom rendszeresen lebeszélt a fogfehérítésről, mondván nincs igazán szükségem rá. Én mégis úgy gondoltam érdemes lehet kipróbálnom, mivel például nagyon szeretem az élénk rúzsokat, és azok mellett minél fehérebbek az ember foga, annál jobb. Sajnos a sok teázás, kávézás nem segít megőrizni a fogaim fehérségét, ezért kutatom a lehetőségeket. (van is néhány itthoni is használható személyes kedvencem, lehet, hogy egy másik bejegyzést is megérne a téma)

A hét elején a Smiling Planetnél jártam kozmetikai fogfehérítésen, erről hoztam el nektek a tapasztalataimat!

Először is bármivel kapcsolatban felmerül kérdésetek, és a bejegyzésben esetleg nem térek ki rá, kommentben nyugodtan kérdezzetek, illetve itt tudtok mindennek utánanézni:

http://www.biofogfeherites.hu/

Nagyon kellemes környezetben zajlik az egész, én a Mammutban lévő pici szalonban voltam. Tényleg pici, engem meglepett a képek alapján, de ez nem jelent semmit. Az idő 90%-át úgyis ebben a tojás alakú bélelt, hangszigetelt fotelben töltjük, ahova senki se lát be. Nagyon jó kis relaxáció egyébként, én épphogy nem aludtam el közben. 🙂

Választhatunk, hogy normál vagy bio módszert szeretnénk-e. A különbség, hogy a normál esetében a fő hatóanyag a sodium perborát monohidrát, a bio esetében pedig a sodium bikarbonát. Természetesen sok egyéb dolgot is tartalmaznak, ezekről a holnapon tudtok tájékozódni, nem térnék ki rá, mert én sem vagyok szakértő a témában. A normál valamivel “hatékonyabb”, látványosabb, én ezt választottam.

Miután kiválasztottuk, hogy normál vagy bio módszert szeretnénk-e használni, kibontják a kis csomagot és kezdődhet a móka. Az ujjunkra húzzuk a textil “kesztyűt”, amire ráfújják nekünk az aktiváló sprayt. Ezzel be kell dörzsölni a fogunkat, mintha fogat mosnánk. Ezután a sínbe nyomott gélre kell harapni, bekapcsolják a LED lámpát, hátradőlhetünk és relaxálhatunk. 🙂

Ha letelt az idő, akkor öblítünk, és ez a műveletsor annyiszor ismétlődik, ahányszor kérjük. Én 15-15-20 perces bontást kaptam, és egyáltalán nem volt kellemetlen, vagy rossz érzés így tartani a számat, simán kibírható.

A hatékonyságot tekintve ezt a képet tudom csak mutatni nektek, mert reggel nem tudtam képet készíteni, utána pedig már nagyon későn értem haza, és természetes fény nélkül értelmetlen lenne ilyesmit fotózni. Ezen a képen az látszik, hogy a színskálán melyik voltam (jobb oldali) és melyik lettem (bal oldali).

Egyébként furcsa így nézni ezt a képet is, csalóka az asztal hófehérsége miatt..egyszerűen képtelenség ezeket az árnyalatnyi változásokat rendesen megítélni. Egy vörös rúzsos próbát fogok tartani szerintem, akkor én is látni fogom már a különbséget szerintem. 🙂

A kezelés után 4 órán keresztül nem ettem, csak vizet ittam, hogy pótoljam az elveszített nedvességet. Ezen kívül pedig 48 órán át nem szabad semmi “színes” dolgot fogyasztani. (kávé, tea, vörösbor, kóla, szójaszósz..stbstb). Ezt bevallom elég rosszul bírom, a kávé nagyon hiányzik már, de mindent a minél fehérebb fogakért! 🙂

Összességében szerintem teljesen vállalható árért elég szép eredmény érhető el. Valószínűleg vissza fogok még menni 1-2 körre, kíváncsi vagyok meddig tudom fehéríteni ezzel a módszerrel a fogaim. Nagyon ajánlom mindenkinek, akit zavarnak a sárgás fogai és gondolkodott már fehérítésen!

Ti jártatok már fogfehérítésen? Esetleg próbáltátok már ezt?

Follow:
Share: