MAC paintpot feltámasztása

Az utóbbi hetekben észrevettem, hogy a jó öreg Painterly paintpotom (ami már ha jól számolok több, mint 4 éve szolgál hűségesen) kezd egy kicsit kemény lenni, és már nem tudom az ujjaimmal sem annyira megolvaszani, hogy szépen fel tudjam tenni a szemhéjamra. Ahogy látjátok a képen, hatalmas repedések is megjelentek benne, szóval valóban szépen kezd megszáradni szegény. Nagyon szomorú voltam, hiszen ez a kedvencem, mert egyszerűen mindenhez megy, és magában is annyira szépen felfrissíti a tekintetem,mint semmi más. Igazán nincs már sok benne, de fájt belegondolni, hogy akár egy ici picit is esetleg ki kellene belőle dobnom.. De akkor egy barátnőm jött a megmentő ötletével, ezer hála és köszönet! 

Végig is fotóztam a folyamatot, azt hiszem ez bármilyen krémes szemhéjfestékkel működhet. Tudom sokan beszerezték a color tattookat, és ha nem fogy olyan ütemben, akkor ezzel talán szépen meg lehet hosszabbítani az élettartamukat . 🙂 Én mindenesetre most megnyugodtam, mert elég sok krémes festéket halmoztam fel, ezek a kedvenceim, és mindig attól féltem, hogy előbb utóbb beszáradnak, mielőtt elhasználhatnám őket.

Nincs másra szükség, mint egy kiskanálra, vagy valami olyasmire, aminek pici, spatulaszerű nyele van és kényelmes fogni! 🙂 Annyi történt, hogy picit megkevergettem a maradék festéket, és voila!  Szkeptikus voltam az elején, mert mitől lenne jobb, ha nem adok hozzá semmit, csak keverek rajta párat? De konkrétan krémesebb lett, mint újkorában, komolyan mondom! Annyira jól sikerült, hogy elgondolkodtam, hogy a többi, picit is keményebb darabot meg fogom kevergetni csak úgy, mert azóta sokkal szebben működik ez is!

Öröm és boldogság, és továbbra is a sminkes komódom tetején foglal helyet, a legtöbbet használt darabok mellett. 🙂

 Remélem hasznosnak találtátok, és esetleg ti is meg tudtok így menteni egy-két kedvencet! 🙂


Follow:
Oszd meg:

18 Comments

  1. Manka
    január 23, 2014 / 11:54

    Nem keletkeztek benne darabkak/csomok, miutan a szarazabb reszt „lekeverted” a tobbi koze? Egyebkent valoban meger egy probat, en is feltem ezeket a kis tegelyes kremes festekeket a szaradastol. 🙂

  2. Maggie
    január 23, 2014 / 12:11

    Nem! Én is pontosan ettől féltem, de egyszerűen mintha „feloldódott” volna benne vagy nem is tudom..azóta már használtam többször, és semmi furcsaságot nem vettem észre. 🙂

  3. Maya
    január 23, 2014 / 12:14

    Gondolatolvaso vagy! Nekem ez most nagyon kapora jott, reggel eleg surun szentsegeltem, hogy nem kepes felvenni mar semmit az ecsetem belole:)

  4. Maggie
    január 23, 2014 / 14:38

    De jó, majd írd meg, hogy bevált-e neked is! 🙂

  5. Fanni Ágoston
    január 23, 2014 / 15:12

    Ez most NAGYON-NAGYON jól jött 🙂 este nekiállok keverni 🙂

  6. Meli
    január 23, 2014 / 15:46

    Esküszöm nem piszkálódásból írom :), de én vagyok az egyetlen, akinek szemet szúr az, hogy 4 éve használod már? 😀 Vagy úgy általánosságban ezt a fajtát? Persze ha nem tűnik lejártnak, akkor lehet mondani, hogy használhatod ugyan úgy, mint eddig, de én ennyi idő után biztos nem használnám már, vennék egy újat.

  7. Bogee
    január 23, 2014 / 23:18

    Következőre próbálj meg esetleg egy minimális vazelint belekeverni, meg egy fél percre rakd a mikróba. Én ezt használtam a beszáradt géles tusomra, és csodát művelt vele 🙂

  8. Rebeka
    január 24, 2014 / 00:33

    A 4 év nekem is szemet szúrt. A sminktermékeknek 12 hónapos a szavatossági ideje só esetben.

  9. Maggie
    január 24, 2014 / 09:34

    Gondoltam, hogy lesz olyan akinek szemet szúr. 🙂
    Borzasztóan figyelek ezekre a dolgokra, mert nem szeretném, ha egy romlott sminkcucctól bajom lenne esetleg!Főleg az arcom és különösen a szemem esetében nem kockáztatnám az esetleges bajt!
    Írtam is a szavatossági idők fontosságáról egyszer egy bejegyzést, abban pedig azt is megírtam, hogy mindenek előtt a legfontosabb, hogy figyeljük az adott terméket. Egy krémes cuccnál különösen szembetűnő, ha már „romlott” és olyankor nem félek megválni tőle. Volt már olyan, hogy egy komplett rúzst dobtam ki 1-2 héttel a vásárlás után, mert egyszerűen annyira avas szaga lett.

    Ebben az esetben én vagyok a legjobban megdöbbenve, hogy ennek semmi baja. Tényleg! 90%ban ecsettel használom, csak magamat sminkelem vele, és rendszeresen próbálom fertőtleníteni alkohollal. Ennyit tudtam tenni azért, hogy kinyújtsam a kedvenc sminkcuccom élettartamát, és eddig úgy néz ki bevált 🙂

    Várom egyébként, hogy megváljak tőle (már megvan az utánpótlás, amit abban a pillanatban fogok felbontani), mert pont ennyi kell már a back2mac-hez és az új rúzsomhoz :))

  10. Maggie
    január 24, 2014 / 09:35

    Írd majd meg, hogy milyen lett! 🙂

  11. Maggie
    január 24, 2014 / 10:06

    Ki fogom próbálni! 🙂

  12. Katie
    január 24, 2014 / 10:49

    Az ötlet jó, de sajnos az Artdeco szemhéjalapján ez nem segít. Egy hétig felfrissül, azt hinné az ember, hogy sikerült megmenteni, de utána ugyanúgy kiszárad, mint előtte.

  13. Maggie
    január 24, 2014 / 11:24

    Fu az Artdeco nálam instant kuka ilyen szempontból…sosem sikerült megmenteni, ha az beszáradt akkor arra keresztet is vethetünk 🙁

  14. Fanni Ágoston
    január 24, 2014 / 12:35

    Mindkét paintpotom jobb, mint amikor először kibontottam 🙂
    Újra a mindennapi sminkjeim részei lehetnek 🙂
    Köszi, a tippet

  15. Maggie
    január 24, 2014 / 16:49

    Nagyon örülök, hogy bevált, szuper! 🙂

  16. Elza Pataky
    január 28, 2014 / 10:20

    Szia Maggie, mennyi ideig használható a keverés után újra? Gyanítom újabb 4 évet nem bír már ki…

  17. Maya
    január 29, 2014 / 20:58

    Csak most láttam, hogy válaszoltál, tökéletes lett! Volt egy olyan tévképzetem, hogy aminek a teteje száraz, annak a belseje is, de nem. Szóval most nagyon boldog vagyok az „új” paintpotommal. 🙂 Köszi a tippet!

  18. Niki Horváth
    február 8, 2014 / 19:08

    Nem pont. Természetesen a drogériás ezer forintos palettáknak, meg fogalmam sincs miknek 12 hónapos a szavatossága. De a MAC professzionális sminktermékeket készít, a célközönsége a smink-, és maszkmesterek. Nem csak a márkát fizeted, hanem a minőséget, az összetevőket, és a magas tartóssági időt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .