Körkérdés – szempilla göndörítő

Mindig egy kicsit félelmetes eszközként tekintettem erre a kis szerszámra, épp ezért soha nem is használtam végül. Most valamiért késztetést éreztem arra, hogy beszerezzek egyet, mert olvasgattam, hogy sokan használják. Gondoltam egye fene, teszek egy új próbát. Minőségben nem hiszem, hogy sok különbség lehet, a mechanika, elv ugyanaz, legyen szó olcsóbb vagy drágább termékről.


Nem tudom velem van-e a baj, vagy valamit nem jól csinálok, de konkrétan semmi haszna… ok, talán egy ici picit történt valami, de hogy göndör nem lett az biztos! Nekem mindenképpen kell spirálozni, mert a pilláim olyan szőkék, hogy ha nem tenném, akkor nem is látszanának, főleg így nyáron.
Láttam, hogy vannak melegíthető verziók is, de nem fogott meg a dolog. Nekem annyira vad, hogy ilyen cuccokkal nyúlkálnak emberek a szemükhöz brr..:D

Esetleg akkor tudom elképzelni ennek az eszköznek a létjogosultságát, ha valakinek sötét sűrű és gyönyörű szempillái vannak alapból, és nem szeretne spirálozni, csak valami minimális ívet adni nekik..na akkor belátom, hogy van értelme!

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, meséljetek már, nektek bejött ez a kis eszköz? Tényleg csinál vele olyan hű de szuper dolgot, hogy megérje ezzel vacakolni reggel?

Follow:
Share:
 • Orsi

  Én nagyon régóta használom és imádom. A drogériások nem jöttek be, egy fodrászkellékes üzletben szoktam venni. Nálam az jött be, hogy spirálozás után is nyomok vele párat és brutális lesz az eredmény 🙂 Eleve hosszabbak a pilláim, és ezzel + spirállal nagyon látványos.

 • Fruzsina Papik

  Azon kívül, hogy plusz még egy behatás, ami “bántja” a pilláid (spirálozás, dörzsölve lemosás, stb), én semmi értelmét nem látom. Van nekem is, de 2x használtam. Elvileg 2 helyen kell rászorítani, hogy jó legyen, a tövénél és a közepénél. Na most spirál nélkül ez nulla, ha meg fent van, akkor összetapasztja a pillákat plusz meg is töri.

 • spacegirl

  én szoktam használni göndörítőt, íveltebbek lesznek tőle a pilláim. szerintem azoknál lehet a leglátványosabb a hatás, akiknek inkább előrefelé állnak a szempilláik.

 • Noémi

  nekem például ilyen átokverte egyenes, sőt szinte lefele hajló pilláim vannak, spirálozással épp csak egy kicsit tudom őket felívelni, viszont ha előtte göndörítek is, akkor már egész normálisan tudnak állni. göndörítés nélkül meg szinte a spirálnak sincs értelme 🙁

 • Renata

  Nem szabadna, de szinte mindig használom. Kozmetikus mondta, hogy eltöri a szálakat, viszont nekem annyira egyenesek a szempilláim, hogy ha nem használom, akkor nem sokat ér a spirálozás sem. Én úgy szoktam, hogy először nagyon közel viszem a szempillatövekhez és ott megnyomom egy kicsit, aztán a szempillám közepén is, és aztán a szempilláimnak a végénél is. 

 • Adryenka

  Nekem hosszú sötét de túl egyenes pilláim vannak, én spirálozás után szoktam használni inkább, sajnos picit leszedi, de úgy tartósabb lesz az eredmény. Maximum kihúzom még egyszer spirállal. Nagy csodákat azért ne várj tőle szerintem 😀

 • Moon Angel

  Próbáld ki hogy mielőtt használod, egy picit ráfújsz a hajszárítóval a gumis részére. 😉

  http://moonangelstories.blogspot.com 

 • Petra

  Nem töri el a szálakat, csak formázza, ha a jó eszközt és megfelelően használod. Én fel szoktam minimálisan melegíteni bevetés előtt.

 • Hungary loves 1D

  Én imádom 🙂 Alapból semmi ív nincs a szempilláimban, ezzel viszont csodálatosak lesznek. Egy egyszerű Rossmann-os göndörítőm van, de tökéletesen működik az is, sokszor megdicsérik az eredményt. Mivel nem sminkelek minden nap, így nem vettem észre, hogy bármi kárt okozott volna a pilláimnak, de ha sminkelek, akkor muszáj használni, mert nélküle semmi értelme spiráloznom.

 • lolly05tmua

  Én mindennap használom az Urban Decay göndimet (nekem ilyen speckó drága kellett, mert malacszemem van és egy normál nálam semmit nem ér), és imádom 😀 Nagyon szépen meg lehet vele emelni a pillákat, hogy nyitottabbnak tűnjön a szem, meg ugye így hosszabbnak tűnnek a pillák is. Lehet azután is hogy fent van a spirál, de még mielőtt megszárad, mert száradás után már tényleg hajlamos megtörni a kis a pilláinkat, azt meg ugye nem szeretnénk. Érdemes próbálkozni vele, nekem is úgy volt, hogy hát jajj ez semmire nem jó, minek ez, nem is tudom használni, de aztán összenőttünk 😀

 • Sophie H.

  Nekem nincs szempillagöndörítőm, de nem is bánom, nekem eleve erős és ívelt – göndör – a szempillám. Engem is iritál az, hogyha valami közelít a szememhez (még a szemcerka & szempillaspirál is ijesztő, ha nem én csinálom magamnak…)

 • SophiEl

  Nekem van, egy teljesen alap változat (H&M-ből). Kb. 3 éve láttam egy barátnőmnél, ő úgy mutatta nekünk, hogy 3x kell összenyomni (szigorúan festés előtt!): a szempillák tövénél, a közepén, és egy kicsit feljebb. Rajtam látványos a változás, nagyon megszerettem ezt a kis eszközt. 🙂
  Egyszer kipróbáltam, h megmelegítettem használat előtt – hát nem jött be… :/ 😉

 • Fanny

  Én szeretem , rendszeresen használom is! :3

 • Mónika Tamás

  Én is próbáltam már ,de nálam semmi változás nem történt, ugyanolyannak láttam a szempilláimat utána is ,mint előtte.

 • Bernadett

  De van különbség köztük! Nekem 3 van, drágák. A Sephorás volt a legolcsóbb, az a leggyengébb is, nem göndörít annyira. Komolyan.  Az Armani meg a Chanel viszont kiváló, és köztük is van különbség, mégpedig az ívben, hogy melyik illeszkedik jobban a szem formájához. A Chanellel sosem csípem meg magam, az Armanival viszont óvatosabban kell bánnom. Nem azt mondom, hogy az ár a lényeg, de hogy milyen nyomást gyakorol a szempillákra, az bizony minőségbeli különbség. A szempillagöndörítőt a szempilla tövénél kell először összenyomni, és ha igazán jó formát akarsz, akkor kicsit felfelé kell dönteni a csuklót. Ezután kijjeb fogni, a szempilla közepénél, majd, ha kijön még egy lépés, akkor a végénél is. Én szempillaspirál előtt ajánlom, mert könnyen beleragadhat a gumilapba.

 • maximumblack

  én is használom mindig mert semmi íve nincs a szempilláimnak, viszont ma nagyot nevettem mert épp a kezembe vettem a göndörítőt és már épp a szememhez emeltem mikor barátom háthafordult és nagyon elfehérdett arcal megkérdezte “te mi a fenét csinálsz????” azt hitte valami kínzóeszköz vagy mittudomén. utána elmagyaráztam neki mire való 😀

 • Vandino

  Én most akarok venni, mert az előzőt sikeresen eltörtem:D Amúgy kanállal is meg lehet csinálni ugyanazt az eredményt. szerintem spirál nélkül egyáltalán nem tartja meg a formáját szempillagöndörítő után.

 • Shelbe

  Rosszul vagyok én is, az ilyen szemhez nyúlkáló dolgoktól, pl azt sem tudnám elképzelni, hogy kontaktlencsém legyen. Egyszer próbáltam a barátnőmét, de mivel mélyebben ülő szemem van, nem nagyon érte el a pillám, így még nem merte  beruházni rá, nehogy ne tudjam használni.

 • Katie

  Nekem nagyon szép pillákat csinál, akármilyen göndörre be tudom vele göndöríteni a pillámat, de csak akkor, ha még jó rugalmas gumi és azért nem csak összeérintem a göndörítőt, hanem rendesen összenyomom. Én is 3szor megyek végig egy-egy pillasoron, amit már a többiek emlegettek. Nagyon imádom! 🙂 Szerintem ne add fel! Ha egyszer varázslatosan göndörre sikerül az eredmény, bele fogsz szeretni! 🙂
   

 • stilusnaplo

   Még egy szavazat a pillagöndörítőnek 🙂 Nagyon látványos a hatása, érdemes kipróbálni azoknak, akiknek egyenesebb a pillája. De ahogy már előttem is írták, spirálozás előtt, és három helyen, a szempillák tövénél, a közepénél és a végénél kell gyengéden összenyomni. Aztán spirálozni. Nekem egy Clinique márkájú van, kb. 5 éves és még mindig jó. Mondjuk mitől is romlana el 😀

 • Noemi K.

  Nekem szerencsére egész jól néznek ki a pilláim göndörítés nélkül is. Bár lehet, hogy tudnának jobban is kinézni, de egyelőre úgy érzem nincs rá szükségem. A műszempillákkal viszont egyre jobban szemezek… 

 • greti

  Nálam sem használ semmit:D Sose értettem, hogy mások miért szeretik annyira nagyon.

 • orchidea8627

  Én sem hittem hogy lehet minőségben különbség az olcsó és a drágább között, hiszen “ugyanúgy néznek ki”.
  Nagyot tévedtem, hatalmas a különbség. Az általam próbált olcsók közül a legtöbbnek a gumija borzasztóan rossz minőségű volt, eltörtek, beszakadoztak pár használat után. Aztán annyira mérges lettem hogy vettem egy drágát és hát igen… ez működik, megvan hónapok óta és a gumija teljesen jó még mindig. Csak azt sajnálom hogy nem árulnak külön szemformákra, mert mandula formájú szemekhez nagyon nehéz kevésbé ívelt fejűt találni.

 • kataban

  nekem egy Revlonos van, eleg ritkan hasznalom de ma epp a kezem ugyebe kerult.. nagy csodat velem se tesz, de egy ytos sminkes guru (nagyon jo a csavo egyebkent, gossmakeupartist a neve azthiszem) egyik videojaban azt mondta volt hogy a legjobban ugy hasznal ha utana vizallo spiralt hasznalsz, mert a nem vizallo az ugye viz alapu es ezert a gondorseg eltunik hamar.. nekem eletemben nem volt vizallo spiralom de ha lenne mar kiprobaltam volna azzal

 • kataban

  ez a DISQUS poen egyebkent fantasztikus  csak kar hogy nem lehet eltuntetni a regebbi kommentjeimet a profilomrol.. ez direkt ilyen hogy kell latszodjon amit tavaly egyik roman blogra irtam?

 • barbara bodnár

  nekem nincs, de mindig gondolkozok rajta, hogy beszerzek valami alap, olcsóbb darabot, aztán lebeszélem magam róla. spiráloznom nekem is kell ígyis-úgyis, mert az én pilláim is világosak, legalábbis az egyharamaduk, és hülyén nézek ki spirál nélkül. viszont a szempilláim alapból elég göndörek, kifestve meg méginkább, így nem érzem szükségét

 • Maggie

  Hu hát erről passz, én itt nem látom a korábbi kommentjeidet, amúgy meg nem szoktam külön jól megnézni, úgyhogy szerintem mindegy is:) De ha bejelentkezel kifejezetten a disqus oldalán, akkor lehet tudsz ezzel valamit kezdeni:)

 • Maggie

  Igen én is úgy gondolom, hogy ez látványosabb lehet akkor, ha eleve nem túl ívelt a szempilla!

 • Maggie

  Hu ezt más is mondta már nekem, de ennyi macerát részemről nem ér meg azaz igazság:D

 • Maggie

  Egyébként valószínűleg nekem is elég göndör minden nélkül, ezért nem látom nagyon értelmét:D

 • Maggie

  Egyébként ez a szemforma tényleg elég nagy probléma..mármint, hogy nincs legalább mondjuk 3 féle, amiből lehetne választani, sokkal jobb lehetne!

 • Maggie

  Kanállal? Ezt el sem tudom képzelni:)

 • Judit Szabó

  Az én szempillám lekonyul…nagyon kis nyomi. De a göndörítő csodákra képes. Spirálozás előtt egyszer használom, gyorsan rákenem a spirált, amíg még göndör. Szépen úgy marad! Egy németországi dm-ben vettem a mostanimat, de előtte volt rossmannos, na az nekem semmit sem csinált…

 • Lotti Kathi

   nagyon fontos, csakis tiszta pillára használd!!! csak göndörítés után tedd fel a spirált,és utána már ne használd, akkor ártasz vele!!
  türelem kell hozzá az elején,olyan mint a tus:) jól be kell nyúlni a tövekig és ott megadni az ívét, akkor szétnyitja a tekinteted 🙂 én imádom, minden reggel használom, nem veszíti el a formáját nap végén sem!! nekem egyfajta van, Douglasos cserélhető zselés papuccsal, régóta megvan amúgy, az elején elpakoltam mert nem tudtam használni, de rátaláltam és nincs nélküle szempilla 🙂

 • Ayumu89

  Nekem is van, de nagyon ritkán használom, mert nem igazán látom a különbséget így ránézésre… Lehet tényleg ível kicsit, de nem látványosan szerintem. Egyszer próbáltam meg fellangyosítani hajszárítóval, úgy talán kicsit jobb. De óvatosan kell, mert ha túlmelegíted, megsütöd vele a szemhéjad :S