A hajamról – feketéből szőkét

Rengetegen írtok a hajammal kapcsolatban, hogy mit használok stb és sokat dicséritek is, aminek nagyon örülök, mert nem kis változáson mentem át nem is olyan rég. Erről még nem írtam átfogóbban a blogon, csak itt-ott jelent meg említés szinten, viszont úgy gondoltam nem árt, ha leírom mi is történt a hajammal és ezt végülis hogyan vészeltem át.
Ti a blogon már “szőkén” ismertetek meg, de előtte csupán néhány hónappal határoztam el, hogy a korábban fekete hajamból elegem van. 
Többen is kérdeztétek, hogy ombre hajam van-e, nos nem, viszont ez a trend bevallom nekem kedvezett! :))
Figyelem, sok képes bejegyzés, aki nem szereti az ilyet, ne nyissa meg a bejegyzést! 🙂

Eredetileg egy sötétbarna festékkel festettem, eleinte fodrásszal, aztán később itthon magamnak, mert ahogy nőtt le a saját sötétszőke színem, úgy néztem ki 2 hét után, mint aki kopaszodik..
Mivel gyakran mentem rá a sötétbarnával, és nem csak a tövét festettem, így egy kis idő után már nem sötétbarna, hanem gyakorlatilag fekete lett a hajam. Szerettem egyébként, és mivel előtte viszont szőkítettem a hajam, így felüdülés volt, hogy végre nem törik le a vége, szépen meg tudott nőni a barnának köszönhetően. Egyébként kb 2évig voltam barna/fekete szerintem.
Tehát a kiindulás:
A döntésemet, hogy visszaszerezzem a saját színem, rengeteg gondolkodás előzte meg. Rengeteg és hosszú hajam volt, nem jöhetett szóba semmilyen olyan módszer, amivel az jár, hogy le kell vágni a felét, vagy leég szimplán a sok leszívástól. Abban biztos voltam, hogy szeretném, ha egészséges maradna a hajam és hosszú. Így döntöttünk a fodrászommal a lassú, de biztos módszer mellett, azaz hogy apró melírral szedi le a feketét. Ezzel az járt, hogy olyan két hetente 4órát ültem nála az első időben. Mikor beállt egy VISZONYLAG egységes dolog és a feketét már leszívtuk, akkor már elég volt a tövét átmelírozni, és utána átmasszírozni színezővel az egészet.
2009 decemberében döntöttem úgy, hogy belevágok, ez a kép 2010 januárban készült, a második adag leszívás után:

2010 május
Itt pont előtte voltam nem rég fodrásznál, egészen szépen befogta már a színezés a leszívott részeket.
Milyen jó, hogy az embernek van egy beauty blogja, hiszen így tökéletesen dokumentálva van a hajam állapota is, úgyhogy most a korábbi bejegyzésekből fogok válogatni képeket.
2010 július
A borzalmak borzalma… nyilván rásegít a vaku és a fények, de ahogy kopott ki a szín, rettentő vöröses voltam az első időszakban. Gyűlöltem. Minél előbb meg akartam szabadulni ettől a rezes árnyalattól. Legjobb barátom a hamvasító sampon lett!
2010 augusztus
Az első képen, éppen egészen frissen fodrászolt a hajam, ami azt jelenti, hogy még szép szőke színe van. Viszont a második kép, nem sokkal talán 1-2héttel utána készült, és már tiszta vörös megint. 🙁 Igazi kínszenvedés volt, mert nagyon utáltam a vörösességet, és egyszerűen semmi sem tüntette el.
2010 október
Itt nem készültek kibontott hajas képek, azt hiszem nem véletlenül.:D Utáltam ezt az időszakot, mert ahogy kopott a festék felvette ezt a remek sárgás színt..hiába is nyomattam a hamvasítókat, alig vártam, hogy eljussak fodrászhoz!
2010 december
Néhány tő melíron és hamvasítás után, még mindig ott virított a vörösség. 🙁 Viszont legalább már egészen sok eredeti hajszínem is előbukkant, és így keveredve akkor annyira nem zavart.
2011 január
A sok hamvasítástól eltűnt az erős rezesség, de azért nem volt az igazi.
2011 február
Itt egészen szerettem a hajam:) Nem volt vészes a lenövés és színével is megbarátkoztam.
2011 március
A Max Factor első rendezvényén készült a kép, akkoriban nagyon szerettem göndörítve hordani a hajam, valahogy jobban elvegyültek a színek így.
2011 április
Ez a kép a Glamour blogger reggelin készült, és úgy emlékszem, hogy nem sokkal előtte voltam fodrásznál, úgyhogy megint pont szép színe volt. Egyébként akkor voltam utoljára fodrásznál és ezután kezdődött az igazi lenövesztési procedúra.
2011 június
Kikopott a szőkeség, megint előbukkannak a rezes tincsek, de összességében szerettem, mert kellően elvegyült a saját színem ebben.
2011 július
Nem sárgult sokat az előző havi állapothoz képest, és egészen tűrhető a lenövés.
2011 október
A hamvasító sampon áldásos hatása:D Ebben a hónapban szerettem a szőkítés óta legeslegjobban a hajam szerintem. Kellően elvegyült a saját színem, és a festett rész sem volt rikító sárga vagy vörös vagy bármilyen természetellenes rettenet.
2011 december
Egészen besötétült a hajam. Valahogy átvett egy téliesebb, sötétebb formát az egész.
2012 január
2012 március
2012 április
Levágattam a hajam egy biohair hajvágószalonban, mert nagyon zavart, hogy annyival világosabb a vége, és így újra egy picit egységesebb lett az egész.
2012 május
Így már sokkal egységesebb a színe, hogy nem lóg a végén a kiszőkített rész.

2012 június

2012 július
Itt tartok most, és nagyon örülök, hogy annak idején megléptem ezt a dolgot. Sokkal jobban érzem magam a saját hajszínemmel, könnyebbség, hogy nem kell annyit foglalkozni a hajfestéssel (sőt, ugye semennyit:D), plusz arról nem beszélve, hogy mennyire egészséges a hajam, annak ellenére, hogy nem ücsörgök állandóan fodrásznál. Meghálálja, hogy nem nyomasztom vegyszerekkel, ez biztos. 🙂
Hajápolással kapcsolatban írtam egy posztot már, nem sokára szerintem csinálok egy update verziót, de összeségében nem változott sokat a rutin, plusz a hajszínváltós időszakot ezekkel a termékekkel vészeltem át, tehát elégedett is vagyok vele, hiszen a hajam is megmaradt:)
Nektek volt valamilyen drasztikus hajszínváltásotok?:) 
Hogyan vészeltétek át?

Follow:
Oszd meg: