Ajakápolás, a tökéletes rúzsozás alapja

Én eddig többnyire szájfényes voltam, azzal sosem merült fel ez a probléma, egy kis ajakáppoló mellett tökéletesen működtek. Mostanában, hogy egyre élénkebb, sőt néha matt finish-ű rúzsokat teszek fel, rá kellett ébrednem, hogy igencsak kevés az ajakápoló használata. Ha nincs megfelelően előkészítve az ajkunk, akkor azon a rúzsok igen pocsékul tudnak kinézni.. A legminimálisabb hibát is előhozza, szóval érdemes erre odafigyelni, különösen a hidegebb időkben, amikor amúgyis hajlamosabb kicserepesedni az ajkunk.

Első lépés volt beszereznem egy ajakradírt. Régebben is szemeztem velük, de kicsit feleslegesnek gondoltam..amióta viszont használom, rá kellett jönnöm, hogy ez igenis hasznos dolog. Én a Baviphat almás ajakradírt használom, mostmár jó ideje, és teljesen elégedett vagyok vele. Úgy használom, hogy esténként egy kis mennyiséggel megdörzsölöm az ajkaimat, ezt pedig egy papírzsepivel letörlöm. Borzsasztó egyszerű megoldás, és kíméletes! Régebben vagy fogkefével dörzsöltem át az ajkaim, vagy a sima arcradírommal mentem át rajta, de egyik sem volt igazán hatásos.. A Lush-nál is találtok kifejezetten ajakradírt, de őszinténszólva én azt drágának találom..cukrot én is össze tudok keverni olivaolajjal vagy mézzel vagy akármivel..
Ha a radírozással megvagyok, akkor utána estére bekenem egy kis vazelinnel. Ez a kombináció akkoris teljesen rendbeteszi reggelre az ajkaimat, ha egyébként napközben iszonyatosan kicserepesedtem. Tehát másnapra az eredmény tökéletes, rúzsozásra kész ajkak:)
Napközben, ha valami élénk rúzs van fent, akkor nem szoktam ajakápolózni, mert a rúzsra nem szívesen kenem fel, viszont újrarúzsozásnál általában Carmex az első lépés és erre kerül a rúzs. Ilyenkor vigyáznom kell kicsit, mert ezen hajlamos a rúzs csúszkálni. Szájfények alá az Anew Beauty ajakbalzsamot szeretem, mert van egy enyhe rózsaszín árnyalata. Egyébként pedig, amióta megvan a Tony Moly Princess szájfényem, azóta ez a kedvenc mindennapi ajakápolóm és szájfényem egyben!
Ha már mindenki kellően felkészült, elő a piros rúzsokkal lányok:)
Ha a www.bbkrem.hu webshopban vásáláskor használjátok a MAGGIE kódot, akkor az 5% kedvezményre jogosít titeket! Én nem kapok ezért cserébe semmit, úgyhogy érdekem nem fűződik ahhoz, hogy használjátok-e vagy sem, de szerintem azért érdemes:)

Ti miket használtok? Mekkora figyelmet fordítotok ajakápolásra?:)

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .