Kezdő ecsetkészlet

Egy ideje érlelődött már ez a bejegyzés, de most egy remek apropója is akadt, úgyhogy arra gondoltam, hogy mostmár ideje kitenni és nem ülni rajta tovább 🙂 
Aki már olvas egy ideje, valószínűleg tudja, hogy imádom az ecsteteket, teljesen meg tudok kattanni egy szép szettől, vagy egy új formától.. Természetesen egy normális lánynak egyáltalán nincs ennyi ecsetre szüksége, a jól megválasztott alaparabokkal már nagyon jó sminkeket lehet készíteni, és nagy váltás lesz az applikátorok és egyebek után.
Felmerül tehát a kérdés, hogy mik is ezek az ecsetek, mi az amit érdemes megvenni, ha neki kezdünk az egésznek, és mik azok az ecsetek, amik felesleges pénzkidobásnak minősülhetnek egy átlag használó számára. Megfigyeltem, hogy melyik ecsetek azok, amiket én a legtöbbet veszek elő, mik azok, amikkel a legjobban el tudom készíteni az eltervezett sminkeket. Ezeket szedtem most össze, és gyakorlatilag összesen 8 ecsetet számoltam össze, amivel tényleg fullos sminkeket lehet már készíteni!

Az arcra való ecsetek jelentették a legnagyobb problémát bevallom, hiszen ez mindenkinek egyéni, hogy mit szeret.. végülis hármat választottam a számomra legjobban beváltak közül, úgy, hogy minél multifunkciósabb legyen a dolog.
Az egyetlen biztos pont az a nagy púder ecset, amire szerintem mindenkinek szüksége lehet.
A második részemről legjobbnak ítélt ecset, az a ferdére vágott kontúr ecset, ugyanis ezzel nyugodtan vihetünk fel pirosítót is, könnyedén tudunk vele kontúrozni is.
A harmadik egy duo fiber ecset, amit én főleg alapozáshoz választottam, mert szerintem ezzel lehet a legszebb hatást elérni, biztosan nem lesz maszkos a végeredmény. Ezzel nyugodtan lehet egyébként pirosítani is, highlightert felvinni..szóval ő is egy sokoldalú darab. 
A szem smink elkészítéséhez szükséges ecsetek közül ötöt válogattam ki, ezeknél is szempont a jól kihasználhatóság.
Az első és talán lefontosabb egy szimpla lapos ecset, amivel a mozgó szemhéjunkra tudjuk felvinni a szemhéjpúdert, ezzel tulajdonképpen az applikátorokat váltjuk ki.
A második szintén inkább lapos, de pufi ecset, amivel tudunk a mélyítővonalunkban dolgozni, színeket összemosni, satírozni, illetve én van, hogy ezzel viszem fel a paintpotokat, ha csak egy könnyedebb fedést akarok.
A harmadik egy kerek fejű pufi ecset, ami szélek eldolgozásában lehet a segítségünkre, de egyébként nagyon jól fel lehet vele vinni folyékony korrektort vagy púdert a szemünk alá.
A negyedik, egy ceruza ecset lenne, ezzel pontosan precízen lehet dolgozni, szempillatöveknél vagy mélyítővonalban akár.
Az ötödik pedig egy ferdére vágott lapos és vékony ecset, amivel zselés tusokat lehet szuperül felvinni, de akár szemhéjpúdert is a szempillatövekhez, valamint a szemöldök kitöltésére is jól használható.
Ami azt illeti, hogy mit honnan érdemes beszerezni..nos nekem az ecseteim 90%-ban a Sigmától vannak és teljes mértékben meg vagyok velük elégedve. Nagyjából egy évesek a képen látható ecsetek és még semmi bajuk nincsen (most épp koszosak, de ennyi :D). Ha mégis lenne, akkor azt jelezném az ügyfélszolgálatnak és azonnal küldenek egy újat helyette. Szerintem ez elég barátságos hozzáállás, és az, hogy ekkora bizalommal vannak a  saját termékeik felé, az is elárul valamit.

Végeztem nektek egy kis összehasonlító számolást, hogy hogyan érdemes megvásárolni az ecseteket, ha úgy döntötök, hogy hallgattok rám:)

Beírtam az ecsetek árát egy táblázatba, ha ezt a 8 ecsetet szeretné valaki egyesével megvenni, akkor mennyire jönne ki..98 dollár lenne így, ami elgondolkodtatott.

Legjobb kezdő vételnek még mindig a Travel kitet tartom, hiszen most csak 39 dollárért megkapjuk nagyjából azt amire szükségünk lehet (ajándékba jár egy duo fibre is). Erről készítettem egy videót is, amiben megnézegethetitek az ecseteket itt: https://www.beautyjunkie.hu/2011/02/sigma-travel-kit-unboxing-review-video.html

SZERK: azóta már csak a make me up travel kitet lehet kapni, itt megtaláljátok: http://www.sigmabeauty.com/ProductDetails.asp?ProductCode=TKBLK&Click=2440

A Make Me Up szettek 109 dollárba kerülnek, és bár nem pont ugyanezek az ecsetek vannak benne, amiket javasoltam, a nagyja megtalálható és 12 db ecsetet kapunk tulajdonképpen plusz a tokot:

Tulajdonképpen ugyanezt a szettet mindenféle tartó nélkül megkaphatjuk 89 dollárért is, szintén 12 db ecsettel:

Szerintem ezt a 3 szettet lehet érdemes megfontolni kezdőként, és esetleg kiegészíteni olyan ecsettel, ami nincs benne, de szeretnénk. 

Ma Black Friday van, ami azt jelenti, hogy a Sigma is készült egy jó kis akcióval, ugyanis, ha beírjátok a BF2011 kódot, akkor ingyen szállítanak a világ minden pontjára, köztük Magyarországra is! Ez nem kis spórolás, szóval, hogyha valaki gondolkodott a rendelésen, akkor már igénybe is veheti a kódot és kezdődhet a vásárlás:)

Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést és megtaláljátok a megfelelő ecseteket:)

Follow:
Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .