Smink vásárlás Rómában?

Adós vagyok még ezzel a bejegyzéssel, és semmiképp sem szerettem volna, ha kimarad. Róma minden szempontból csodálatos város és biztos vagyok benne, hogy sokan fogtok még ide is utazni, ha nem is idén nyáron. Most volt alkalmam elég jól bejárni a várost és a látnivalókon kívül azért szenteltem figyelmet a sminklelőhelyekre is:)
Még utazás előtt utánanéztem nagyjából, hogy mi az amivel itt találkozhatok illetve hova kell mindneképpen elnéznem. Két hely ragadott meg, elsőként a Kiko. Én két helyen találkoztam vele a Via del Corso-n és a Via Nazionale-n. Az utóbbit sokkal jobban ajánlom, mert ez is sok esetben útbaesik és mégsincs zsúfolásig tele, mint a Via del Corso-n lévő üzlet. Ott egy tűt nem lehetett volna elejteni komolyan mondom..
Via Nazionale-n lévő üzlet
A kínálat fantasztikus, van minden, amit sminkek terén el lehet képzelni. Nagyszerű árak párosulnak a termékekhez, pedig tényleg kifejezetten minőségi dolgokról beszélünk. Én gyakorlatilag mindenbe belemásztam az üzletben, az eladók pedig borzasztó kedvesek voltak. Az üzletben több helyen vatta, zsepi, sminklemosó és nagy tükör volt kitéve, hogy szabadon próbálgathasson az ember. Voltak lányok, akik az asztaloknál lakkozták a körmeiket a teszterekkel és senki mégcsak csúnyán sem nézett rájuk. Láttam nőket, akik épp ott dobták fel az esti sminküket a tükröknél, amit én azért kicsit bizarnak tartok, de az mindenképpen pozitív, hogy nem kell attól tartanunk, hogy bárki is “kinéz” minket az üzletből mert hozzányúlunk a termékhez (pl: dm biztonsági őr).

Az biztos, hogy ha olyan helyen jártok, ahol van Kiko, mindneképpen nézzetek be, mert érdemes:)
Én ezekkel tértem haza:
http://www.beautyjunkie.hu/2011/08/kiko-zsakmany.html

Egyik este zárás után sétáltunk arra és eszembe jutott néhány képet készíteni nektek, hogy lássátok milyen fantasztikus hely:)

A Via del Corso-n található az egyik Sephora, a másik pedig a Termini állomásépületében a -1 szinten (Piazza dei cinquecento). Én mindkettőben voltam, természetesen a Corso-n lévő itt is zsúfolásig telve..

Itt megtalálható az összes high-end márka, ami itthon is és Too Faced, Urban Decay, Benefit és a Sephora saját márkás termékei. Mindenből tömött pultok fogadtak, még a tömeg ellenére sem volt semmiből hiány. Pl. Naked palettából szabályos hegyek voltak. Én a 15th Anniversary palettát szerettem volna beszerezni, de sajnos nem volt szerencsém és még nem lehetett kapni ott:( Ezenkívül én nem szereztem be semmit, mert nem fogott meg igazán semmi, de mindenképpen érdemes ide is betérni:)
Több kisebb-nagyobb drogériával találkozhatunk még egyébként, ahol kapható a Revlon például és egyéb drogériás és high-end darabok is, de ezek teljesen random vannak a városban és ritkán futottam beléjük és inkáb az előbbi kettőt ajánlom a figyelmetekbe, ha Rómában jártok:)
Egyébként mindenhol makulátlan tisztaság fogadott, és még a tömeg és zsúfoltság ellenére sem a mocsok lepte el a polcokat, úgyhogy teljes elégedettséggel jöttem el:) A Londoni tapasztalatok után jól esett így távozni:)
Follow:
Share:
 • VIKTÓRIA’S STYLE

  nagyon jól hangzik 🙂 Én imádom a Sephorát, de nem mindig vásárolok ott, csak szétnézek, de tényleg jó érzés, hogy van szinte minden márkából a pultokon 🙂 ráadásul alapból jár 20-30% kedvezmény minden termékre, imádom 😀
  az olaszok meg már csak ilyenek, nem kell emglepődni, más a vérmérsékletük 😀

 • Anonymous

  Maggie!
  Kivel mentél? ilyenkor félreteszed a pénzt az utazásra? ha igen akkor, hogy tudsz ennyit spórolni? főleg úgy, hogy folyton vásárolgatsz.Ennyire tehetősek vagytok? 🙂

 • Maya

  Firenzében én sem tudtam kihagyni a Kiko-t, nevetséges áron lehet szuper minőséget vásárolni. Van tervben egy római út idén ősszel, és a pirosítót, amit beszereztél muszáj lesz szemrevételeznem közelről:) Nem tudom hogyan kerülhette el élőben a figyelmem.

 • Szami

  Kedves Névtelen!

  Te aztán nagyon tapintatos vagy…

 • Maya

  Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

 • Maya

  Magdi, elárulod, hol szálltatok meg? Épp valami jó hotel után nyomozok.

 • sunnysideup

  A kedves nevtelen meg biztos sose volt nyaralni:-D magdi, orulok, hogy jol erezted magad es itt sminket is tudtal venni:-) furcsallom, hogy a sephoraban nem fogott meg semmi, engem parizsban a tobbieknek ugy kellett kirancigalni:-) remelem, hamarosan en is eljutok olaszorszagba, nagyon erdekel, es nem (csak) a kiko miatt:-)

 • SophiEl

  A Londonos bejegyzésed után örömmel olvasom, hogy vannak még normális emberek. 🙂

 • Bikira

  Tök jó volt ez a poszt.:) Még sosem voltam se Kiko-ban, se Sephora-ban, úgyhogy nagyon-nagyon kíváncsi vagyok már.:D Olaszországba nekem is volt szerencsém már nyaralni. Velence nagyon lenyűgöző volt.:) Padovába és Bibione strandjára látogattunk még el, de egyszer remélem Rómába is eljutok.:)
  (Andi)

 • Mimozagirl

  Én is ezt tapasztaltam. A Coin sminkrészlege is elég jó.

 • Maggie

  Névtelen: a szüleimmel voltam nyaralni, a többi kérdésedre pedig számtalan helyen megtalálod a választ.

  Maya, légyszi írj egy e-mailt és addigra előkeresem a hotelt, meg azokat is amikkel még szemeztünk:)

  Sunnysideup, én sem értem magamat, de tényleg úgyérzetem hogy nem fog meg hirtelen semmi..feleslegesen meg nem akartam venni semmi, csak azért, hogy legyen:S Egyébként köszi, nagyon jól éreztük magunkat:)

  Mimoza, a coinba pont nem jutottam már el, nem volt egyszerűen idő..de gondolom ott is van nagyjából minden:)

 • Anna

  Nem kötekedni akarok, de szerintem a Kiko messze nem minőségi, elég sok mindent próbáltam már tőlük és jó áron vannak, meg nagy a választék, de nagyon sok a gagyi cucc is, pl. a szívecske szemhéjfesték vagy egyes szemhéjpúdereik. És Magyarországon kívül sehol nem néznek ki az üzletből csak azért, mert ki mersz próbálni valamit, sajnos otthon ez a “normális”.

 • ancsa

  annyira irígy vagyok mindenkire aki Sephora mellett él, olyan jó volna megtapasztalni végre milyen is az amikor veszek egy UD primer potiont, arrébb lépek egyet és leemelek egy Benefit bad gal spirált, még egyel arébb és ott egy Tarte Amazonian Clay pirosító. Ja és hogy szinte orrbavágjanak akciókal mint az amiknál, mindenféle Family and friend, black friday és hasonló elnevezésekkel. aaaaaaaaj…na jó, lehet hogy így anyagilag jobb hogy inkább nincs is ilyen 🙁

 • Ruby

  Rómában a Via del Corso-s Sephora-ban sajnos rohamtempóban kellett májusban végignéznem mindent és csak egy dolgot vettem: egy Benefit 'Stay dont'd stray'-t, kb véletlenszerűen. http://www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P253113 Nagyon a végét járja és most nem tudom honnan szerzek, de kell, mert egyszerűen isteni!! Szem alatt sötét karikákkal küzdő sorstársaimnak üzenem, hogy bár nem olcsó, de brutálisan hasznos, mert a korrektort is a helyén tartja+segít is a fedésben!

 • sunnysideup

  Ruby! Remélem, még el fogod ezt olvasni! Ha még nem sikerült benefit utánpótlást szerezned, akkor írj nekem egy emailt a szelldora91@gmail.com-ra, mert nekem van egy Stay Don't Strayjem, de nekem nem jött be:S Kb. 3-szor használtam, szóval szinte tele van, de a szemhéjamon nem tartja meg a festéket, korrektor alá pakolgatni reggel meg nincs időm, így csak áll a fiókban kihasználatlanul.