High-end vs. drugstore? – szemre

Rengeteg helyen felmerül ez a téma, hogy vajon egy-egy smink cuccra valóban megéri kiadni azt a sokkal több pénzt, vagy összeségében nem is járunk jobban egy magas árkategóriás termékkel? Meg sem próbálom erre megadni a választ, hiszen mindneki tudja, hogy mi az, ami neki belefér és mi az, ami már csapkodja a biztosítékot, de az eddigi tapasztalatok alapján igyekszem összeszedni a gondolataimat a terméktipusokról, illetve leírom az én véleményemet a dologról, hogy én mégis mi az, amire jobb szívvel áldozok és mi az, amiben aztán baromira nem számít semmi, csak, hogy lehetőleg minél olcsóbb legyen:)”



A szemre használható termékekkel folytatom a sorozatot:

SZEMHÉJFESTÉK ALAPOZÓ

Őszinténszólva ez kifejezetten olyan termék szerintem, amire nem szabad sajnálni! Gondolom mindenki járt már úgy, hogy meggyűrődött a reggel gondosan kisminkelt szemhéja, de mennyivel jobb ezt 15óra múlva tapasztalni, mint 1óra elteltével..
A legbosszantóbb dolog a sminkelésnél, ha a szemhéjfesték meggyűrődik..nyáron főleg hajlamosak lehetünk rá, úgyhogy szerintem, ha egy valamire áldozhattok, akkor az legyen egy megfelelő bázis! A színek is szebbek lesznek, és tartósabbak is. Ennél nem is kell több:)
(olcsóbb terméket én nem próbáltam, nem is fogok, mert nem hallottam még számottevő pozitív véleményt róluk)
PORÁLLAGÚ SZEMHÉJFESTÉKEK
Itt aztán jöhet minden! Én nagyon jól elvagyok az Avonos palettáimmal is, amik aztán mindennek mondhatóak, csak drágának nem, vagy a nyx 1dolláros pigmentjeivel, vagy az essence mono szemhéjpúderekkel.. Porállagú szemhéjfestékek terén szerintem csak arra kell figyelni, hogy megtaláljuk a megfelelő állagot és pigmentáltságot, és ezt ugyanúgy meg lehet találni az olcsóbb kategóriáknál is. Mindent érdemes kipróbálni/ utánaolvasni mielőtt megvesszük és akkor nem érhet túl nagy csalódás.
Ha valami igazán különleges színre vágyunk, akkor  érdemes körbenézni a MAC kínálatában, vagy esetleg akkor, ha van olyan szín, amit biztosan napi szinten használnánk és érdemes rá kiadni többet. Ezt valószínűleg mindenki be tudja lőni, hogy melyik tipus, a sokat felhalmozó, vagy a néhány kedvencet használó:)

KRÉMES SZEMHÉJFESTÉKEK
Azért bontottam külön a kettőt, mert jó ideig azt az elvet vallottam, hogy a krémes termékek közül olyat találni, ami valóban tartós is és nem gyűrődik a ráncokban, ráadásul még olcsó is..képtelenség. Viszont mostanában megfordult ez az elméletem, ugyanis a kedvenc krémes szemhéjfestékeim Avonosak és 1000 Ft-nál nem kerültek többe. Itt is érdemes utánanézni a termékeknek és kicsit kísérletezni, meglepő, hogy milyen jó dolgokra lehet bukkanni normális áron:)
Ezek közül szerintem érdemes alap színeket beszerezni, amik alapként is szolgálhatnak, vagy egy lustább reggelen kihúzhat a bajból:)

SZEMCERUZÁK
Nagyon szeretem a szemceruzákat, rengeteget próbáltam már. Abszolút kedvencek az Avonos ceruzák, főleg a gél-ceruzák. Átlag 7-800 ft-ért meg lehet őket venni, ezt szerintem semmi sem tudja überelni és baromi tartósak. Próbáltam drágábbakat is, de valójában nem sokkal tudnak többet, ugyanúgy érdemes fixálni őket és nem is éreztem sokkal extrábbnak őket. Egyáltalán nem biztos, hogy megéri a drágábbat választani, inkább többféle színt vegyünk olcsóbban, sokkal jobban járunk:)

TUS
Én tus függő vagyok abszolút, és épp ezért sok termékkel próbálkoztam már. A véleményem megingathatatlan, zseléstus párti vagyok és abból is a MAC fluidline-nál jobbal én még nem találkoztam. Filces tusok terén nyugodtan próbálkozhatunk olcsóbbal, és a folyékonyak közül is lehet szuperjó olcsót találni, de a zselés tusok közül szerintem a MAC veri az összeset, vessetek rá egy pillantást, ha tehetitek, esetleg az üzletben kérjétek meg a sminkeseket, hogy tegyenek fel egy tusvonalat nektek, és meglátjátok, hogy mennyire szuper:)

SZEMÖLDÖK FORMÁZÁS
Ide sorolom a különféle szemöldök szetteket és ceruzákat. Elsősorban az a véleményem, hogy méregdrága szemöldökszettekre beruházni egyszerűen baromság. Simán elkérnek 6-7ezer forintokat is akár egy kis barna szemhéjfastékért, egy használhatatlan ecsetért és néhány sablonért..ami vicc. Lehet találni persze olcsóbbakat, pl. az essence-nek is van ilyen sablonos szettje, de annak a csomagolása kritikánaluli és alapvetően a sablonozás szerintem nagyon fölösleges. Én azt tanácsolom, hogy egy sima barna szemhéjpúdert próbálon mindneki találni, ami megfelelő és ezzel tökéletesen lehet szemöldököt színezni, nem kell a „speciális”-at választani. Ceruzáknál is lehet sokfélét kapni, de a színre minden esetben ügyeljetek. Én nem hiszem, hogy túl nagy különbség lehet egy-egy márka ceruzája között, de ha mégis akkor az úgyis kiderül, amikor kipróbáljátok a vásárlás előtt. Itt tényleg a legnagyobb hiba szerintem, amit el lehet követni az a színválasztás és ez ugyanúgy előfordulhat, ha Chanel-t vagy ha Catrice-t vesztek.

SZEMPILLASPIRÁL
Imádom a drogériás spirálokat! Nekem a L’oreal spiráljai voltak sokáig a kedvenceim, de a Max Factort vagy a Rimmelt sem szabad kihagyni. Avonos spirálokkal is teljesen meg vagyok elégedve, két kedvecem is van köztük (SuperShock és SuperMagnify). Estée Lauder spirálokat próbáltam magasabb kategóriából és teljesen meg voltam elégedve, de nem nyújtott semmivel sem többet, mint az olcsóbb társai, úgyhogy én elég hamar végeztem velük. Mivel a szempillaspirált nem használjuk évekig, szerintem nem érdemes túl sokat költeni rá, legalább nem sajnáljuk kidobni, és nem a szemünk bánja majd:)

Alapvetően talán összeségében elmondhatom a szemre használatos sminktermékekről, hogy szerintem egy jó alapba és egy tusba érdemes fektetni, és onnantól már nyert ügyünk van, „színes” termékekből jöhet gyakorlatilag bármi:)

Nektekmi a véleményetek?

Follow:
Oszd meg:

9 Comments

  1. Bunny
    augusztus 8, 2011 / 07:25

    Pont egy ilyen sorozat gondolata jár már egy ideje a fejemben 🙂 Abszolut egyet értek veled ezekben, talán a zselés tusnál ellent mondanék, bár még nem próbáltam a fluidline-t, mert nekem az essence-s eddig nagyon bevált 🙂

  2. SophiEl
    augusztus 8, 2011 / 07:33

    Az alapozós változat is, és ez is nagyon tetszett. Szerintem a zselés tus is ízlés kérdése: én keveset használom, arra a pár alkalomra meg tökéletesen megteszi egy olcsó változat is (Catrice). 🙂

  3. Rita
    augusztus 8, 2011 / 07:56

    A zselés tust akartam én is említeni, hogy az essence szerintem tökélestes és ha figyelembe vesszük az ár érték arányt akkor nagyban veri 😀

    Szemhéj alapozóra én is többet költenék mert akkor a legtöbb olcsóbb szemhéjpúdert is életre kelti 🙂

    Azt hiszem a többivel tökéletesen egyetértek

    http://tunderke.blogspot.com/

  4. StílusNapló
    augusztus 8, 2011 / 09:33

    Tusból nekem is többféle van, Essence-től Clinique-ig, szerintem nincs különbség közöttük. Szemceruzánál kb. ugyanez a helyzet nálam.
    A szemhéj alapozóra én közepesen sokat költök, mert ArtDecos nálam tökéletesen bevált. Nem tossz az Essencé sem, csak nem tudja úgy éltre kelteni a színeket nálam.
    Viszont szemhéj púderre is inkább egy kicsivel többet költenék, mert nem szeretem, ha akár festés közben, akár viselés közben lehullik a szemem alá. Ez világos színnél nem nagy gond, de egy sötétnél gáz. Nem mondom, hogy minél drágább, annál jobb, de mondjuk egy Essence és és egy ArtDeco között számomra nagy különbség van.

  5. Dirgesinger
    augusztus 8, 2011 / 10:44

    Nekem Alverde szemhéjalapozóm van, ami asszem 1000 ft volt, nem tudom ez drágának számít-e (gondolom nem…) de tökéletes minőség, és úgy tart mintha betonba alapoztam volna a szemhéjfestéket. Pedig én erős színeket használok, és egész nap tart, értsd reggel 7-től este 10-ig.

  6. Bikira
    augusztus 8, 2011 / 14:01

    Szerintem is a jó bázis nagyon fontos. Bár én abból is Essence-t használok és meg vagyok vele elégedve egyelőre. (Hozzáteszem azelőtt pedig évekig az alapozót dolgoztam el a szememre is és sosem volt gond vele.) Szemceruzáim is szintén Essence-k, ezek a metál hatásúak valami isteniek és csak 400 Ft-ba kerülnek. Szempillaspirálra szintén nem adnék ki többet 1-2ezer Ft-nál, de mondjuk egy szép palettára szívesen beruháznék majd egyszer.:)
    (Andi)

  7. gigi
    augusztus 8, 2011 / 17:44

    A tusok szempontjából abszolút osztom a véleményedet, nem szeretem az essence zselés tusait, azok inkább krémes szemhéjfestékek, de coastal scentsét sem, hamar beszárad.

  8. Anna
    augusztus 9, 2011 / 00:52

    Tök igazad van, nem régóta használom az UD primer potiont és eddig meg voltam elégedve a sima bázisokkal de ez…viszont pl a Max Factor és a Maybelline spirálok nekem nagyon bejöttek!

  9. Szami
    augusztus 13, 2011 / 10:09

    Egyre nagyobb szükségét érzem egy MAC paint potnak alapozónak. Még keresnem kell egy ismerőst, aki megveszi nekem, és elpostázza, mert ennyiért biztos nem utazok fel Pestre. A többiből jöhet az alsóbb árkategória. Tust meg nem igazán használok az én kézügyességemmel 🙂 Ha mégis, akkor Manhattan vízállóm van, ezzel meg vagyok elégedve. Arra elég, amire nekem kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .