High-end vs. drugstore? – szemre

Rengeteg helyen felmerül ez a téma, hogy vajon egy-egy smink cuccra valóban megéri kiadni azt a sokkal több pénzt, vagy összeségében nem is járunk jobban egy magas árkategóriás termékkel? Meg sem próbálom erre megadni a választ, hiszen mindneki tudja, hogy mi az, ami neki belefér és mi az, ami már csapkodja a biztosítékot, de az eddigi tapasztalatok alapján igyekszem összeszedni a gondolataimat a terméktipusokról, illetve leírom az én véleményemet a dologról, hogy én mégis mi az, amire jobb szívvel áldozok és mi az, amiben aztán baromira nem számít semmi, csak, hogy lehetőleg minél olcsóbb legyen:)”A szemre használható termékekkel folytatom a sorozatot:

SZEMHÉJFESTÉK ALAPOZÓ

Őszinténszólva ez kifejezetten olyan termék szerintem, amire nem szabad sajnálni! Gondolom mindenki járt már úgy, hogy meggyűrődött a reggel gondosan kisminkelt szemhéja, de mennyivel jobb ezt 15óra múlva tapasztalni, mint 1óra elteltével..
A legbosszantóbb dolog a sminkelésnél, ha a szemhéjfesték meggyűrődik..nyáron főleg hajlamosak lehetünk rá, úgyhogy szerintem, ha egy valamire áldozhattok, akkor az legyen egy megfelelő bázis! A színek is szebbek lesznek, és tartósabbak is. Ennél nem is kell több:)
(olcsóbb terméket én nem próbáltam, nem is fogok, mert nem hallottam még számottevő pozitív véleményt róluk)
PORÁLLAGÚ SZEMHÉJFESTÉKEK
Itt aztán jöhet minden! Én nagyon jól elvagyok az Avonos palettáimmal is, amik aztán mindennek mondhatóak, csak drágának nem, vagy a nyx 1dolláros pigmentjeivel, vagy az essence mono szemhéjpúderekkel.. Porállagú szemhéjfestékek terén szerintem csak arra kell figyelni, hogy megtaláljuk a megfelelő állagot és pigmentáltságot, és ezt ugyanúgy meg lehet találni az olcsóbb kategóriáknál is. Mindent érdemes kipróbálni/ utánaolvasni mielőtt megvesszük és akkor nem érhet túl nagy csalódás.
Ha valami igazán különleges színre vágyunk, akkor  érdemes körbenézni a MAC kínálatában, vagy esetleg akkor, ha van olyan szín, amit biztosan napi szinten használnánk és érdemes rá kiadni többet. Ezt valószínűleg mindenki be tudja lőni, hogy melyik tipus, a sokat felhalmozó, vagy a néhány kedvencet használó:)

KRÉMES SZEMHÉJFESTÉKEK
Azért bontottam külön a kettőt, mert jó ideig azt az elvet vallottam, hogy a krémes termékek közül olyat találni, ami valóban tartós is és nem gyűrődik a ráncokban, ráadásul még olcsó is..képtelenség. Viszont mostanában megfordult ez az elméletem, ugyanis a kedvenc krémes szemhéjfestékeim Avonosak és 1000 Ft-nál nem kerültek többe. Itt is érdemes utánanézni a termékeknek és kicsit kísérletezni, meglepő, hogy milyen jó dolgokra lehet bukkanni normális áron:)
Ezek közül szerintem érdemes alap színeket beszerezni, amik alapként is szolgálhatnak, vagy egy lustább reggelen kihúzhat a bajból:)

SZEMCERUZÁK
Nagyon szeretem a szemceruzákat, rengeteget próbáltam már. Abszolút kedvencek az Avonos ceruzák, főleg a gél-ceruzák. Átlag 7-800 ft-ért meg lehet őket venni, ezt szerintem semmi sem tudja überelni és baromi tartósak. Próbáltam drágábbakat is, de valójában nem sokkal tudnak többet, ugyanúgy érdemes fixálni őket és nem is éreztem sokkal extrábbnak őket. Egyáltalán nem biztos, hogy megéri a drágábbat választani, inkább többféle színt vegyünk olcsóbban, sokkal jobban járunk:)

TUS
Én tus függő vagyok abszolút, és épp ezért sok termékkel próbálkoztam már. A véleményem megingathatatlan, zseléstus párti vagyok és abból is a MAC fluidline-nál jobbal én még nem találkoztam. Filces tusok terén nyugodtan próbálkozhatunk olcsóbbal, és a folyékonyak közül is lehet szuperjó olcsót találni, de a zselés tusok közül szerintem a MAC veri az összeset, vessetek rá egy pillantást, ha tehetitek, esetleg az üzletben kérjétek meg a sminkeseket, hogy tegyenek fel egy tusvonalat nektek, és meglátjátok, hogy mennyire szuper:)

SZEMÖLDÖK FORMÁZÁS
Ide sorolom a különféle szemöldök szetteket és ceruzákat. Elsősorban az a véleményem, hogy méregdrága szemöldökszettekre beruházni egyszerűen baromság. Simán elkérnek 6-7ezer forintokat is akár egy kis barna szemhéjfastékért, egy használhatatlan ecsetért és néhány sablonért..ami vicc. Lehet találni persze olcsóbbakat, pl. az essence-nek is van ilyen sablonos szettje, de annak a csomagolása kritikánaluli és alapvetően a sablonozás szerintem nagyon fölösleges. Én azt tanácsolom, hogy egy sima barna szemhéjpúdert próbálon mindneki találni, ami megfelelő és ezzel tökéletesen lehet szemöldököt színezni, nem kell a “speciális”-at választani. Ceruzáknál is lehet sokfélét kapni, de a színre minden esetben ügyeljetek. Én nem hiszem, hogy túl nagy különbség lehet egy-egy márka ceruzája között, de ha mégis akkor az úgyis kiderül, amikor kipróbáljátok a vásárlás előtt. Itt tényleg a legnagyobb hiba szerintem, amit el lehet követni az a színválasztás és ez ugyanúgy előfordulhat, ha Chanel-t vagy ha Catrice-t vesztek.

SZEMPILLASPIRÁL
Imádom a drogériás spirálokat! Nekem a L’oreal spiráljai voltak sokáig a kedvenceim, de a Max Factort vagy a Rimmelt sem szabad kihagyni. Avonos spirálokkal is teljesen meg vagyok elégedve, két kedvecem is van köztük (SuperShock és SuperMagnify). Estée Lauder spirálokat próbáltam magasabb kategóriából és teljesen meg voltam elégedve, de nem nyújtott semmivel sem többet, mint az olcsóbb társai, úgyhogy én elég hamar végeztem velük. Mivel a szempillaspirált nem használjuk évekig, szerintem nem érdemes túl sokat költeni rá, legalább nem sajnáljuk kidobni, és nem a szemünk bánja majd:)

Alapvetően talán összeségében elmondhatom a szemre használatos sminktermékekről, hogy szerintem egy jó alapba és egy tusba érdemes fektetni, és onnantól már nyert ügyünk van, “színes” termékekből jöhet gyakorlatilag bármi:)

Nektekmi a véleményetek?

Follow:
Oszd meg: