High-end vs. drugstore? – arcra

Rengeteg helyen felmerül ez a téma, hogy vajon egy-egy smink cuccra valóban megéri kiadni azt a sokkal több pénzt, vagy összeségében nem is járunk jobban egy magas árkategóriás termékkel? Meg sem próbálom erre megadni a választ, hiszen mindneki tudja, hogy mi az, ami neki belefér és mi az, ami már csapkodja a biztosítékot, de az eddigi tapasztalatok alapján igyekszem összeszedni a gondolataimat a terméktipusokról, illetve leírom az én véleményemet a dologról, hogy én mégis mi az, amire jobb szívvel áldozok és mi az, amiben aztán baromira nem számít semmi, csak, hogy lehetőleg minél olcsóbb legyen:)
Első körben az arcra használatos sminktermékeket szedtem össze:
PRIMER
Egy átlag nőnek, véleményem szerint nem sok szüksége van egy primerre, én legalábbis csak extra alkalmakra tudom elképzelni magamon. Éppen ezért nem is veszek ebből drágát, mivel esélyem nincs elhasználni sem, illetve egy olcsóbb termékkel is elérhetünk sokkal jobb hatást és a laikusok számára biztosan nem fog feltűnni a különbség. Az extra szuper primereket, szerintem hagyjuk meg a sminkeseknek:)
ALAPOZÓ/KORREKTOR
Az alapozó és a korrektor már más tészta. Ebből én kifejezetten bíztatok mindenkit arra, hogy legalább egy parfümériába menjetek be, próbáljatok ki többféle alapozót, kérjetek mintát. Én a mac alapozóit jó szívvel tudom ajánlani, és abszolút azt gondolom, hogy minden fillért megérnek. Az már csak hab a tortán, hogy nem kell a dm-es biztonsági őrök pásztázó szemei előtt görnyedni az állvány előtt és a (jobb esetben) teszterek közül válogatni, hogy éppen melyik lehet a megfelelő. Bementek a Mac-be, azonnal a bőrtipusotoknak megfelelő alapozót fogják ajánlani és a színt is segítenek kiválasztani. Felteszik neked, akár több félét is kipróbálhatsz, eldöntheted, hogy tetszik-e vagy sem. Szerintem ez az egyszeri beruházás sokkal jobb, mint a megannyi elrontott színű alapozó a fiók mélyén, vagy a 2óra után lefolyt smink..
A korrektorokra is tulajdonképpen ez vonatkozik, létezhet a drogériás termékek között is jó fedésű korrektor, de kidobhatunk sokkal több pénzt is a keresgélés során, mint egy jó minőségű korrektor vásárlása esetén.
Ár különbség egyébként talán az alapozóknál a legkisebb drogériás és high-end termékek esetében, már ha a minőséget vesszük figyelembe (és akár a mennyiséget is, pl Mac face&body)
Kipróbálni viszont semmibe nem kerül, úgyhogy nézzétek meg ti magatok a különbséget!:)
PÚDER
A púder érdekes kérdés, mert én abszolút azthittem, hogy ez aztán az a termék, amiben tökmindegy milyet veszel. Rá kellett jönnöm, hogy nem így van, igenis sokat számíthat, de azért szerintem a drogériás termékek között is vannak szuper jó púderek! Esetleg kicsit gyakrabban kell újrapúderezni, mert hamarabb fényesedik a bőrünk, de azért ezt ki lehet bírni:)
Ár különbség elég nagy is lehet, Rimmel púdert pl találtok 1500- ft-ért is kb, high-end terméket pedig jó esetben 6000+ ft körül találtok.
PIROSÍTÓ/BRONZOSÍTÓ/HIGHLIGHTER
Ezeket most egy kalap alá veszem, mert ugyanaz a véleményem róluk. Szerintem gyönyörűen pigmentált és szép darabokat lehet találni az olcsóbb márkák között is, nem kell feltétlenül a drágák közül válogatni. Ez inkább egyéni ízlés/pénztárca kérdése. Ha valaki egy különlegesebb darabra vágyik, akkor azt a high-end között fog találni biztosan és elvétve az olcsóbbak között. Én az utóbbi egy évben teljesen rápörögtem a pirosítókra/bronzosítókra, úgyhogy nekem például ez olyan, amire szívesen költök, de egy highlighterből nem szívesen vennék drágát, úgysem használnám ki. Úgyhogy ez tényleg eléggé egyén függő.

SMINK FIXÁLÓK
Én bevallom, sosem éreztem szükségét a csodaszerű arcpermeteknek vagy fixáló spray-nek, mivel egyszerűen úgy gondolom, hogy ez is ugyanaz a kategória, mint a primer..azért el lehet lenni nélküle és inkább fujkájják a sminkesek, annyival nem lesz tőle jobb egy áltagos ember átlagos napi sminkje, viszont a pénztárcát nagyon meg tudja terhelni..ezek helyett inkább egy minőségi alapozóra szavazok:)

Hogy tetszik nektek ez a sorozat? Érdekelnének esetleg konkrét termék összehasonlítások is titeket? Legyen folytatás?:)

Follow:
Oszd meg: