Alkalmi smink nyáron? – FOTD

Formspringen egy kedves olvasóm kérte, hogy készítsek egy sminket, amit a júliusi diplomaosztóján viselhet (előre is gratulálok, az államvizsgához pedig hajrá!). Én soha sem vagyok az erős smink pártján így most sem ezt a vonalat céloztam meg, inkább egy olyan sminket képzeltem el, ami a nappali hőségben is és azért este is megállja a helyét.
A tartósság bizonyult a legnagyobb igénynek ahogy végiggondoltam, hogy miket kell kibírnia vajon egy ilyen sminknek, és éppen ezért igyekeztem olyan termékeket választani, amikkel nyáron amúgyis szívesen sminkelem magam, ha arról van szó.
Mivel ez egy alkalmi smink, így fel sem merül, hogy nem használunk alapozót, mert azért mégis nézzünk ki gyönyörűen a fotókon stb. Én a Max Factor Xperience alapozóját használtam most, mert elég könnyed, tehát nyáron is szívesen viselem, nem “folyik le” az arcomról. Az alapozót egy egyszerű por állagú átlátszó púderrel fixáltam, mert csak a mattítás a cél. Az arcomra természetes rózsaszín pirosítót tettem és egy nagyon kevés bronzosítót kontúrnak.
Arra gondoltam, hogy inkább a szemeken legyen a hangsúly, hiszen az erős rúzs/szájfény azért többszöri igazításra szorul egy nap alatt és macerásabb is, nem lehet csakúgy tükör nélkül feldobni..
Én kerülném az extrém színeket, hiszen mégis egy diplomaosztóról van szó, ott a család, barátok, tanárok.. a színes sminkeket tartogassuk a nyári bulikra:)
Továbbra is a tartósságot szem előtt tartva, jól lealapoztam a szemhéjamat és egy matt bőrszínt dolgoztam a mozgószemhéjra, majd egy fényes barnát a mélyítővonalba, ezzel csak egy kis dimenziót adva az egésznek. ezután vetettem be a kedvencemet, méghozzá az Avon super shock gél állagú szemceruzáját, ami igazán intenzív fekete. Ezzel húztam egy vonalat a felső pillasorhoz úgy, hogy kifelé vastagodjon, mintha egy tusvonalat készülnék húzni, viszont ezután ezt egy satírozós végű ecsettel (vagy egy fülpiszkálóval) felfelé elsatíroztam. Hasonlóan az alsó szempilláknál is megcsináltam ezt, azzal a különbséggel, hogy itt csak a pillasor feléig vittem be a vonalat. Gyöngyházfényű szemhéjpúderből tettem a belsőszemzugba, a szemöldökcsontra és egy kicsit az arccsontra is. Egy bőrszínű ceruzával kihúztam a vízvonalamat, spiráloztam jó bőven és kész is!
A szemöldökömet porral színeztem, az tartósabb így nyáron, mint a ceruza.
Ezzel aztán tutira semmi gondunk nem lesz jó pár órán keresztül, hiszen a szemhéjpúder nem fog elmászkálni, de ha mégis, egyáltalán nem feltűnő, mert természetes színekről van szó. A fekete vonal pedig, mivel amúgyis egy satírozott vonal szintén nem fog feltűnni senkinek, ha minimálisan elmászik (nem fog, hiszen tartós ceruzáról van szó:) ) és könnyedén korrigálhatunk:)
A számra ajakápolót tettem és egy halványrózsaszínt, de egy barackot vagy bármilyen nude színt el tudok képzelni hozzá, ez már inkább egyéni ízlés kérdése.
Amit én biztosan vinnék magammal egy pici neszeszerben az mattító lapocska és fülpiszkáló, vészhelyzet esetére. A lapokkal megspórolunk magunknak egy púderezést és pillanatok alatt megvagyunk vele, a fülpiszkálóval pedig igazíthatunk, ha a ceruza esetleg kicsit elmozdulna (ezt egyébként csak az alsó szempilláknál kell figyelni maximum). Még bedobnám azt a rúzst vagy szájfényt, amit használtam, egy picike tükör és ennyi, ez a legkisebb táskában is elfér:)
Remélem tetszett, és tudtam egy picit segíteni:)
Ti hogyan sminkelnétek egy ilyen alkalomra?

Follow:
Oszd meg: