Essence better than gel nails teszt + NOTD

A Primőr blog talin, a távozáskor kaptunk előre összeállított essence csomagokat, és én a legkíváncsibb a Better than gel nails szettre voltam, úgyhogy nem volt kérdés, hogy ezt a csomagot választottam. Amióta leszedettem a műkörmeimet, azóta próbálom építgetni a körömlakk készletem, és nagy szükségem volt egy alap és egy fedőlakkra, de nem tudtam dönteni, hogy milyet próbáljak ki. Pont jókor jött ez a kis csomag, mert így kipróbálhattam azt, ami amúgyis izgatta a fantáziám:)

 Először a képen látható essence lakkal próbáltam ki, hiszen 10 napos tartósságot készültem tesztelni, szóval valami alapvető könnyen kombinálható színt szerettem volna a körmeimre, amit nem is unok meg túl hamar:)

Az alaplakkal kezdeném, ahogy felkentem és végigértem mind a 10 ujjamon, már meg is száradt az első! Ennek nagyon megörültem, mert így jöhetett a választott szín, ami meglepő módon egy rétegben is szép fedést biztosított, pedig meggyőződésem volt, hogy ez egy ilyen nude lakknál lehetetlen. Ahogy végig értem a körmeimen, ismét azt tapasztaltam, hogy meg is száradt az első, szóval indulhattam a fedőlakkal, ami szintén pillanatok alatt megszáradt! Maga a alakkozás folyamata 10percnél biztosan nem tartott tovább egyik másik alkalommal sem azóta, ami számomra hihetetlen.. Kipróbáltam, hogy kezetmostam, megtöröltem a kezem ezt kb lakkozás befejezése után 5perccel, és semmi! Szép fényes egyenletes volt a felszín, nem ragadtak bele szöszök, nem gyűrődött meg a lakk.
A végeredmény az első próbánál így nézett ki:
A strapát rettentő jól bírta, egy vasárnap reggel lakkoztam és rákövetkező héten hétfőn mostam le, de azt is csak azért inkább, mert már a töveinél látszott, hogy nőtt a körmöm és estére programom volt, amihez kellett a tökéletes manikűr:) Tehát így nézzett ki, 7 és fél nap után:

 Azóta 3x lakkoztam újra, ebből egyszer konkrétan ma:) Egyedül akkor pattogott le a széle, amikor kicsit beszakadt a körmöm és ott pattogott le a lakk, de ezt szerintem semmi sem bírná ki. Számomra nagyon kellemes csalódás ez, mert egy abszolút bárki számára elérhető árkategóriáról van szó, és mégis nagyon jó!

A következő ebből a szettből a kis lemosó folyadékkal töltött tégely, ami elvileg a felgasztható kis francia körömvégeket oldja le, de ugyanúgy lemoshatjuk vele a körömlakkunkat is:

Így néz ki belülről, azért elég furi:

Be kell dugni az ujjunkat, amelyikről szeretnénk eltávolítani a festéket:
 Körbeforgatni jónéhányszor, és így le is szedte a körömlakkot:

Ezzel kapcsolatban azért még annyit elmondanék, hogy nekem sokkal egyszerűbb és gyorsabb sima vatta és körömlakklemosó kombóval leszedni a lakkot, nagyon sokszor kell tekergetni benne az ujjam, hogy lejöjjön rendesen. Viszont kétségtelenül ennek sokkal jobb illata lesz utána, fincsi rágógumi illatú, amit elképzelésem sincs, hogy hogy csinálhatnak, de szuper:)

A másik érdekes kérdés, hogy vajon hány használatra alkalmas ez a kis tégely..mert azért, ha 3-4 szer már belemostuk a lakkot, ne adj isten valami sötétet, akkor az nem lehet valami szép..én eddig kétszer mostam le vele a lakkon és mind a kétszer valami halvány szín volt rajtam és már eléggé opálos a folyadék, nem szívesen mosnám le mégegyszer vele a körmeimet.

Akkor tudom elképzelni jó megoldásnak ezt, amikor körömlakkozás közben egy körmünket elrontjuk, mert akkor nem kell azzal bíbelődni, hogy a vatta beleragad a többi száradó körömbe vagy a lemosó véletlenül hozzáért a többihez és leoldotta a szélüket, hanem egyszerűen a hibáj ujjunkat bedugjuk és lemossul vele csak azt az egyet:) Esetleg utazásnál kényelmes, hogy csak egy ilyen kis tégelyt kell vinni, mert amúgy mindössze akkora, hogy belefér a tenyerembe.

Ebből nem valószínű egyébként, hogy nagyon fogok venni újat, viszont az alap és fedőlakkokból, ha elfogynak akkor mindenképp!

A szett egyébként úgy teljes, ha a ragasztót és a kis körömvégeket is nézzük, de nekem eszem ágában sincs azokat felragasztgatni, úgyhogy arról nálam valószínűleg nem lesz teszt!

Ti próbáltátok már valamelyiket vagy szeretnétek? Nektek hogy váltak be?:)

Follow:
Oszd meg:

10 Comments

  1. Maya
    május 26, 2011 / 09:50

    Nem kell újat venni a lemosó tégelyből, egyszerűen kiöntöd, és feltöltöd bármilyen más lemosófolyadékkal. Én egyébként ezzel kezdtem, mert bár tényleg finom illatú, de acetonos lemosó van alapból benne, és nem akartam kockáztatni a körmeim minőségét. Ment bele helyette egy kis kókuszillatú acetonmentes folyadék:)

  2. Zsuzsi
    május 26, 2011 / 10:05

    Sötét lakkal is próbáltad a tartósságát?

  3. Rami
    május 26, 2011 / 10:52

    hű, klassz nagyon! még nem próblátam ezeket, de szerintem a lakkokat én is megveszem.

  4. Kremy
    május 26, 2011 / 11:23

    Ez most buta kérdés lesz,de külön is lehet venni vagy csak a csomagot egyben? A Müllerben néztem,de ott csak az egész pakk volt,az meg nekem nem kéne 🙂

  5. Strawberry
    május 26, 2011 / 12:54

    Nekem a lemosó illata nem jött be, am azt vettem észre, hogy a hüvelykujjamon, ami vastagabb onnan hamarabb leszedte a lakkot, mert az jobban hozzáért a sörtékhez. 🙂

  6. Maggie
    május 26, 2011 / 14:30

    Maya, ki fogom próbálni akkor utántöltve:)

    Zsuzsi, próbáltam, ugyanezt tapasztaltam:)

    Kremy, lehet! legalábbis én a rossmannban csekkoltam őket, és ott lehet szerencsére:)

  7. Bikira
    május 26, 2011 / 16:03

    A körömlemosó tégely nekem is megvan, én nagyon szeretem és tényleg után lehet tölteni. Kremynek válaszolva pedig, én láttam Müllerben egyedül is a termékeket, abban ami az Europeumban van. 🙂

  8. Hóbor
    május 27, 2011 / 16:23

    Hú ha ilyen tartós mindenképp kipróbálom, mert sokszor nincs időm körmöt lakkozni, úgyhogy éjszakára marad, ami legalább fél óra , ha nem több, de ha már 5 napot kibír az is nagyon jó lenne nekem.:)Az árát nem tudjátok véletlenül? Régen voltam már drogériában, most épp vásárlás megvonáson vagyok.:(

  9. Bogca
    május 28, 2011 / 23:04

    750 forint az alap és a fedőlakk is. 🙂

  10. Anonymous
    szeptember 6, 2011 / 00:29

    Milyen lemosót ajánlotok az újratöltéshez? Próbáltam az essence-nek a kókuszillatúját, de az egyáltalán nem oldja olyan szépen a lakkot, és még az ujjperceim is néhol lakkosak lettek, ami az eredeti folyadékkal sosem.
    Ti mit használtok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .