Avon ecsetek – teszt + mini nyereményjáték:)

Mivel már annyian kértétek, és mivel most jó áron is vannak a katalógusban, úgydöntöttem végre nekilátok ennek a bejegyzésnek:) Remélem segíteni fog nektek a döntésben! És örültök majd a bejegyzés végén lévő meglepetésnek:)

(folytatás a tovább után)

Nekem majdnem az összes avonos ecset megvan, egyedül kettő nincs, a rúzs illetve a mini szemhéjfesték ecset, viszont ezeket is próbáltam már, úgyhogy tudok majd róla írni:) illetve néhány egyéb ecsetet is bemutatok majd, hátha hozzá tudtok jutni avon boltokban illetve az akciós szórólapokon szoktak még lenni.
Először jöjjön az ecsetkészlet, ami most mindenki fantáziáját megmozgatta:)
Elég picike maga a készlet, kb 13×5,5 cm összezárva, szóval abszolút utaztatható:) Szerintem egy elég jól összeválogatott készlet, már ami az ecsetek fajtáját illeti. 5darab ecset található benne, és ha egészen őszinte akarok lenni, tulajdonképpel ezzel az 5 ecsettel elég jól el lehet lavírozgatni, amíg csak tanulja az ember a sminkelést, vagy éppen a táskájában akar hordani néhány ecsetet a napközbeni igazításhoz. Az egész készleten sehol sem található meg az Avon felirat, ezt kicsit furcsálltam, de tulajdonképpen ez lehet nem is baj:) Az ecsetek természetes szőrből készültek.
applikátor, szemhéjpúderecset, púder/pirosító ecset, korrektor ecset, rúzs ecset
applikátor, szemhéjpúder ecset
Az applikátorokat én nem nagyon tudom megkülönböztetni minőségi szempontból..ez is csak olyan, mint bármelyik társa:D Én nem szoktam ezzel dolgozni, jobban kedvelem a rendes ecseteket, de azért ezzel is lehet szépen színeket felvinni:)
A szemhéjpúder ecset egy puhább,lazább ecset, nem tömött, hanem inkább “fluffy”. Én úgy tudom elképzelni a használatukat, hogy az applikátorral felpakoljuk a színeket a szemhéjra és az ecsettel eldolgozzuk a színeket, elsatírozzuk a széleket,ilyesmi:)
púder/pirosító ecset, korrektor ecset, rúzsecset
A púder/pirosító ecset tökéletesen megfelel a céljának, napközben remekül fel tudjuk vele frissíteni a sminkünket:)
A korrektor ecset is megfelelő lehet akár a krémes szemhéjfestékek felvitelére, szemhéjfesték alapok felvitelére..szóval a korrektorhoz hasonló krémesebb sűrűbb cuccokhoz:) Elég pici a feje, úgyhogy precízek tudunk lenni:)
A rúzs ecset is jó szerintem, van hozzá kis kupak, úgyhogy nem fog mindent összemaszatolni:) a rúzsecsetekkel kapcsolatban egyébként mindig felmerül bennem a gondolat, hogy tushoz is lehetne használni..egyszer szerintem kipróbálom:)
A következő ecset a kabuki. Kecskeszőrből készült, úgyhogy nem kifejezetten pihe-puha, viszont nagyon jól felveszi a púdert és jól el lehet dolgozni az arcunkon. Én megtartottam hozzá a kis átlátszó csomagolását, amiben jött és használat után visszahúzom rá, hogy megtartsa a szép formáját még jó sokáig:)
kabuki
Nagyon tömött, ahogyan egy kabukitól az elvárható. Az ecset nyelének átmérője 3cm az egész ecset magassága pedig 6 cm.
(felülről)
Az egyik legnagyobb kedvencem az avontól a “smink ecset”-nek nevezett ecset, ami nagyon sok mindenre jó! Lássuk:
17,5 cm hosszú maga az ecset. És szerintem ez a legpuhább ecsetem az összes közül! Beleértve a sigmásakat is:)
Amint látjátok széles és kicsit lapos a formája. Én rengeteg dologra használom ezt az ecsetet, több is van belőle épp ezért. Alapozásra is tökéletes, púderezéshez, pirosításra, kontúrozni..egyszerűen mindenre, amit az arcon csinálunk:D
A kétvégű ecset (szemhéjpúderecset satírozóval) a másik kedvencem. Méghozzá azért, mert a ecsetnek nagyon jó formája van. lapos és elvékonyodó szőre van. Elég tömött és masszív a feje. Fel tudjuk vele lapogatni a szemhéjunkra a festékeket a lapossága miatt. Az elvékonyodú fej miatt pedig precízen meg tudjuk vele a rajzolni a mélyítővonalunkat, illetve a szempillák tövébe is tökéletes vonalat tudunk vele húzni. Tushoz még nem próbáltam, de szerintem ahhoz is jó lehet. Illetve a szemöldökünk megrajzolásához is alkalmas.
(15 cm hosszú)
A satírozó fej pedig bármilyen szemceruzához tökéletes, szép füstös szemeket lehet vele készíteni:)
(oldalról az elvékonyodó fej)
És akkor most két régebbi ecset/ecsetkészlet, amiket szeretek:
Ez egy régebbi szemhéjpúder ecset, kicsit pufibb lapos ecset. Ez kb 5-6 éves ecset..látjátok mennyire jó állapotban van még mindig. Imádom! Szinte napi rendszerességgel használom.
És ez a kis ecsetkészlet, ami egy parfümhöz volt ajándékba, de már láttam utána többször máshoz ajándékként adni, illetve külön is biztosan meg lehet szerezni.
Egy kis tartóban 3 darab ecset található: egy ferdére vágott szőrű pirosító ecset, egy tömött kicsifejű lapos  puha szemhéjpúder ecset és egy applikátor (bocsánat, hogy koszos, kipróbáltam vele pont egy pigmentet:$)
Ezek is kis méretűek, szóval táskában simán elfér:) Utazásoknál szoktam főleg magammal vinni őket. A pirosító ecset gyakran nálam van napközben is:)
Amiről kép nincsen, de tapasztalatok igen:
mini szemhéjfesték ecset: nekem ez az ecset nem jött be, mégpedig pontosan a méretei miatt mindössze 8 cm hosszú, de ezzel együtt elég vékony is és nem igazán áll kézre.. a szőrével túl nagy gond nincsen, de szerintem nem igazán érdemes megvenni..
rúzsecset: ez az ecset szerintem jó nagyon, csak azért nincs meg mert van már néhány másik rúzsecsetem és ennyire már nincs szükségem:D összecsukható, úgyhogy nem maszatol a táskában:) 10,9cm hosszú.
És végül a MINI-NYEREMÉNYJÁTÉK:)
Arra gondoltam, hogy mivel ekkora az érdeklődés az ecseteket illetően, kisorsolok köztetek egy ecsetszettet, egy kabukit, egy kétvégű szemhéjpúder ecsetet és egy “multifunkciós” sminkecsetet:) Természetesen mindegyik vadi új!
Remélem tetszik nektek az ötlet és éltek majd a lehetőséggel:)
A jelentkezés feltételeit és a részleteket a következő bejegyzésben találjátok majd!:)

Follow:
Oszd meg: