Pigmentek – mire és hogyan használhatjuk?

Elérkezettnek láttam az időt arra, hogy egy kicsit írjak a pigmentekről, mert egy kis tégely annyi féle lehetőséget rejt magában! Nekem is lassan, de biztosan halmozódik fel a pigmentek sora és úgy gondoltam érdemes lenne összeszedni, hogy mi mindenre jó, azon kívül, hogy a szemünkre tesszük:) 
(folytatásért katt a továbbra)

Mi is az a pigment?
Lényegében ez adja meg a festékek színét, tehát minél pigmentáltabb egy festék, annál erősebb a színe.
Amikor pigmentet vásárolunk, akkor gyakorlatilag ezt a tiszta “színt” vesszük meg, tehát nagyon sokrétűen használhatjuk. Minél finomabbak a szemcséi, annál könnyebben dolgozhatunk vele, viszont tisztán dolgozni annál nehezebb, mivel potyog összevissza.
SZEMRE:

  • Ha a szemünkre használjuk a pigmentet, akkor csakúgy, mint bármilyen szemfestékeknél, előtte használjunk valamilyen alapot! A pigmenteknél különösképpen figyeljünk erre oda, mert nem is tapad rendesen a csupasz szemhéjra. (amit én tudok javasolni erre a célra: sima alapozó, szemhéjfesték alapozók, krémes szemhéjfestékek)
  • Az ecsetről, amivel felveszünk a pigmentből, mindig ütögessük le a felesleget, és így tapogassuk fel a szemhéjra a port. Ezzel a módszerrel minimálisnak nevezhetjük a lepotyogó festéket és kevesebbet kell takarítani az arcunkat:D
  • Ha pigmenttel dolgozunk, akkor érdemes a szemünk alá nagyobb mennyiségű púdert tenni (kicsit vicces látvány:D) és miután végeztünk, a lehullott szemcséket egyszerűen lesöpörhetjük a púderrel együtt és nyoma sem marad. Vagy alapozhatunk a szemfestés után, bár nekem ez furcsa picit, már úgy megszoktam, hogy mindig az alapozással kezdek.. de ettől függetlenül lehet egy jó módszer ez is:)
  • A pigmentek is használhatóak szárazon illetve nedvesen is. Az ecsetet benedvesíthetjük vízzel, szemcseppel vagy glicerin és desztillált víz 1:3 arányú keverékével is, így például ferde ecsettel lehet tusként használni a pigmenteket. Ha nedvesen használjuk a színek élénkebbek és tartósabbak is lesznek.


ARCRA:
  • A világos, fényes pigmenteket hozzákeverhetjük egy kis alapozóhoz vagy arckrémhez, így magunk is gyárthatunk szebbnél szebb highlightereket:)
  • Ugyanígy pirosítót is gyárthatunk magunknak, csak az arányokra figyeljünk oda! Minél több a pigment annál erősebb lesz a szín.
  • Ha éppen csak egy kicsit teszünk hozzá az alapozónkhoz, akkor egy sokkal szebb fényű alapozót kaphatunk.

SZÁJRA:
  • Színes illetve színtelen szájfényhez keverve egyedi színeket alkothatunk, éppen amilyen kedvünk/napunk van:)
TEST/HAJ:
  • Nyugodtan keverhető testápolóba vagy hajra fújva, bár én ezeknek nem vagyok híve, mert már annyi féle dolgot lehet kapni, hogy egyszerűbb megvenni egy csillogós testápolót például, ha nagyon ilyesmire vágyunk, mint otthon kutyulgatni.. de, ha valaki valami nagyon egyedit szeretne, akkor mindenképpen tudja erre is használni a pigmentjeit:)
KÖRMÖKRE:
  • Nem vagyok nagy köröm lakkozó, mert a kezemen műköröm van, a lábamon pedig általában csak francia manikűrözni szoktam vagy valami sötét lilásat, de azért igencsak hasznos tulajdonsága a pigmenteknek, hogy egyedi színű körömlakkokat is lehet készíteni:)
Természetesen a pigmentek egymással is keverhetők, illetve össze lehet préselni őket, így megkönnyíthető a használatuk. (préselésről itt egy video)
Nagyon javaslom mindenkinek, hogy nézegesse a pigmenteket itt van néhány oldal, ahol érdemes körbe nézni szerintem ezügyben:)
A nyx ultra pearl mania pigmentekről bővebben olvashattok ITT. A mac pigmentek fantasztikusak, lassan megérkezik a rendelésem a mug storeból és akkor írok róluk is, illetve a barry m varzsporokról hallottam még nagyon jókat, bár én még nem próbáltam őket, egyelőre inkább csak döntésképtelenség miatt:D

Nektek mik a tapasztalataitok a pigmentekkel, mire és hogyan használtátok őket eddig?:)

Follow:
Oszd meg: