Bőrtípushoz alapozót..

Bármilyen sminkről is legyen szó, a szép bőr mindennek az alapja, és ezzel együtt itt kezdődnek a problémák is.. megfelelő alapozót találni ugyanis nehéz, de nem lehetetlen:) A legegyszerűbben akkor tudunk tájékozódni, ha ismerjük a bőrtípusunkat. Innentől kezdve már csak az a dolgunk, hogy a hozzá leginkább megfelelő terméket választjuk. Ez idáig egyszerűnek és logikusnak tűnik, de felmerül a kérdés, hogy akkor mihez mi passzol?

(folytatás a tovább után)

ZSÍROS
Ha zsíros bőrötök van, akkor érdemes olajmentes formulájú, víz alapú vagy púderes hatású, krémes termékek után nézni, ezzel lehet nem is kicsit javítani a helyzeten.

NORMÁL
A normál bőrűek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy tökéletesen egyensúlyban van a bőrük, nem túl zsíros nem túl száraz. Így minden folyékony, krémes, hab állagú, vagy púderes termék szóba jöhet.

VEGYES
Európában a leggyakoribb bőrtipus a vegyes, amit a zsíros T-zóna és a száraz arc jellemez, éppen ezért könnyű textúrájú, olajmentes, folyékony, hab állagú vagy vízalapú termékekkel lehet egyensúlyba hozni.

SZÁRAZ
Akinek száraz a bőre, mindenképp kerülje a púderes termékeket, sokkal jobb a folyékony vagy a hab állagú alapozó, ezzel lehet ellensúlyozni a faggyúmirigyek alultermelését.
FONTOS!
  • alapozás előtt MINDIG tisztítsuk meg az arcunkat, és használjunk mattító krémet/ hidratáló krémet (bőrtipusfüggő) , hogy az eredmény tényleg tökéletes legyen:)
Ha már tudjuk, hogy egyáltalán melyik fajta alapozó az ideális nekünk, akkor már bátrabban válogathatunk a nekünk megfelelő árkategórájú/ márkájú/ tipusú/ csomagolású termékek között és megtalálhatjuk a színben is hozzánk passzoló alapozót:)
Remélem egy ici-picit segített a post azoknak, akik még barátkoznak az alapozóval, akik esetleg rossz tapasztalat miatt elrettentek, de most újra megpróbálkoznának vele, vagy bárkinek 🙂

Follow:
Oszd meg: