Hajkarbantartás – mivel, hogyan?


Mivel többen dícsértétek a hajam, meg érkezett kérdés is ezért előre veszem ezt a postot, hátha másnak is hasznos lehet:)
Régebben nagyon rossz volt a hajam..mármint olyan szempontból, hogy kb a válamnál tovább képtelen volt megnőni, mert mindig eltört a vége..gondoltam azért, mert nem tesz neki jót, hogy szőkítem,ennek örömére befestettem nagyonsötétbarnára, amiből az lett, hogy ugyan a hajam megnőtt, de egy idő után baromi hülyén éreztem magam, mert ahogy nőtt le, az alapból sötétszőke lenövésem úgy nézett ki a fejem tetején mintha kopaszodnék és nem lehetett elég gyakorisággal festeni.. Így történt, hogy kb két évnyi sötétbarnaság után december táján elhatároztam ideje visszavilágosodni…

Gondolom mindenki el tudja képzelni, mekkora procedúra, hogy egy hátközépig érő majdhogynem fekete hajat kiszőkítsünk úgy, hogy lehetőleg egy centit se kelljen vágni:D na igen..csodák márpedig vannak, mert sikerült:) Nagyjából kéthetente jártam fodrászhoz mert melírozva szőkítettük, hogy ne égjen le a hajam és mivel én rosszul voltam, ha vörösödött így nem bírtam két hétnél tovább várni az újabb körrel:D De január-februárra már teljesen jó színe lett szerencsére:) Akkor javasolta a fodrászom a hamvasító sampont, a pakolást meg még pár dolgot, hogy mitől lesz szép a hajam. Azóta tövet melíroztatni járok csak, mert előbb-utóbb szeretném az eredeti hajszínemet visszakapni valamennyire humánus módon:)
És akkor jöjjenek azok az eszközök, amikkel én gyógyítom itthon a hajam:)

1. Samponok:
Egyszerre több sampon szokott a fürdőben heverészni nálam, mert én általában váltogatom, hogy épp melyikkel mosom a hajam. Ez függ a kedvtől vagy hogy melyik van épp közelebb, milyen illatúra vágyom, de azért persze attól is, hogy strand után vagyok és kikészült a hajam vagy éppen mit látok, mire van szüksége:)
Most épp ez a 4 sampon van rendszeres használatban:
(jobbról balra írok véleményt)

Swiss o par hamvasító sampon:
Az egyik kedvencem..nem használom már minden alkalommal, mert azért eléggé szárítja a hajat, de mondjuk minden második vagy harmadik hajmosásnál bevetem. 2x mosom meg ilyenkor a hajam és a másodiknál rajtahagyom kb 3percig. Nem lesz tőle lila az ember haja, ellentétben a rémhírekkel:D Viszont a viola pigmentek kiütik a sárgás/vöröseseket, így szép hamvas lehet a hajunk, ha rendesen használjuk. Szoktam úgy is használni, hogy az első körben ezzel mosom meg, másodikban pedig valamelyik „sima” samponommal, így nem szárít annyira.  Nem is tudom hanyadik flakonnal használom már el, nagyon szeretem:) 
Nivea Blonde Gloss:
Szeretem váltogatni a samponokat, úgyhogy rengeteg félét kipróbáltam már. Most épp a nivea szőke hajasa az egyik kedvencem, egész egyszerűen azért, mert tényleg jó a szőke hajra:D Nagyon szép fényes tőle a hajam és csillog meg minden..jaj szeretem:) Hidratál és  UV- szűrő is van benne, úgyhogy így nyáron főleg jó. Valószínűleg a többi hajszínre való is rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, szóval merem ajánlani:)
Gliss Kur Shea Cashmere:
Száraz és igénybevett hajra ajánlják, karité olajjal és kasmír proteinnel. Sosem voltam benne biztos, hogy milyen is ha igénybe vett az ember haja, de fogjuk rá, hogy az enyém az:D Szoktam vasalni, göndöríteni, szárítani, összegumizni..ami kell, de ettől tényleg jó puha és szép az ember haja:) Nem szeretem gyakran használni azért ezt sem, mert örök ellenségem a zsíros haj, és az a tudat, hogy kifejezetten olaj van benne megrémít:D De tény, hogy hatékony és beváltja amit ígér, úgyhogy egy kiadós napozós, strandolós nap után megérdemli a hajunk:)
Gliss Kur Color Shine & Protect:
Folyékony kristály és UV-komplex van benne, ettől lesz szép ragyogó a festett hajunk. Nagyjából ugyanaz a hatása mint a Niveának, csak ez nem kifejezetten hajszínre specializálódott. Tényleg szép fényes lesz a kifakult hajunk.
2. Pakolás / balzsam / hajvégápoló:
Háromféle hajápolóról írok, de fontos megemlíteni, hogy ezeket sose egyszerre használom, hanem vagy-vagy! Nem akarunk elnehezedett, gyorsan zsíros hajat:)

(balról jobbra véleményezek)
Serical Milk Protein Hajpakoló krém:
Ezt a pakolást használja a fodrászom is a szalonban, és amikor elkezdtük a szőkítő procedúrát, kaptam tőle ezt a nagy dobozt. Egyébként megdöbbentően olcsó az 1000ml-es tégely:D A képen látszik is, hogy mekkora a többi cucchoz képest, szóval tényleg rengeteg és ezer párszáz forint fodrászkellékesben vagy láttam már neten is, hogy lehet rendelni:) Én ezt használom balzsam helyett is általában, mert hihetetlen puha és gyönyörű tőle a haj már annyitól is, hogy bekenem a hajam és lemosom. De egyébként heti egyszer ha megcsináljuk a 30 perces pakolást..hát az valami fantasztikus:) Komolyan szavakkal nem lehet leírni, hogy mennyire nagyon jó tapintású tőle, könnyen fésülhető a haj egyszerűen IMÁDOM, és valami annyira jó illata van, hogy legszívesebben mindig beleennék:DD Szóval ilyet vegyen mindenki, ha teheti, minden hajtipusra jó,de elvékonyodott, szőkített vagy dauerolt hajra különösen ajánlják.
Egy dologra figyeljünk, hogy nem kell belőle azért sok, hogy ne nehezedjen/zsírosodjon a haj és pakolásnál pedig inkább hagyjuk ki a töveket. én a tégely negyedét használtam el kb félév alatt, úgyhogy egyelőre úgyérzem egy életre elég:D
Gliss Kur Tápláló Olaj balzsam:
Két fő oka van, amiért nagyon szeretem, egyrészt, hogy nem kell kiöblíteni, másrészt, hogy nagyon könnyen fésülhető tőle a haj, ami hosszú hajnál nem hátrány..
Ezt olyankor használom inkább, ha kevesebb időm van, illetve ezekre az ápoló cuccokra is igaz, hogy szeretem váltogatni őket:)
Hajvég szálkásodás ellen ajánlják, mivel én hajvégápoló szérumot is használok, így őszinténszólva nem tudom, hogy arra mennyire jó, de ismerve a gliss kur termékeket valószínűleg azért hasznos:)
Avon Advance Techniques „zöld” hajvégápoló szérum:
Egy-két cseppet kell csak szigorúan a hajvégekbe masszírozni és hihetetlen dolgokat csinál..nekem baromi töredezett volt a hajam és tökre rendbehozta, még a szőkítés előtti időkben:) Nagyon merem ajánlani 799ft a katalógusban és ez is nagyon sokáig elég, viszont! most megújul a termékcsalád és most augusztus 15-ig érvényes katalógusban lehet kapni és aztán már csak a szeptember 6-tól érvényesben jelenik meg újra 929ft-ért, szóval ha valaki tervezi, hogy vesz, akkor erre figyeljen oda:)
3. Hajformázás:
Egy dolgot használok néha hajformázáshoz és az a hajlakk,és azt is csak akkor ha begöndörítem vagy ha púposra csinálom, de egyébként semmi hajhab vagy bármi nem kerül rá. Nem szoktam beszárítani se, a választékomat szétdobja a hajam magától, mert pont ott van egy kis forgóm, úgyhogy az alapból beáll és innentől kezdve pedig hajmosás után kifésülöm és kézzel „borzolva” megszárítom, vagy hagyom megszáradni magától, ilyenkor hullámos lesz, ha azután fésülöm ki miután magától megszáradt akkor ilyen baromi lágy hullámok lesznek már csak benne.
Szoktam azt is, hogy mikor vizes akkor ilyen kontyfélébe összekötöm és reggelre olyan hullámos, mint a kékes-szürkés sminknél.
Ha sok időm van akkor teljesen kivasalom, vagy ha mégtöbb akkor a vasalóval beloknizom, ez nagyjából 3órás procedúra:DD 
Egyébként a hajam alapból hullámos, tehát elég sokmindent ki lehet(ne) belőle hozni, persze így nyáron a meleg és a lustaság nagy úr:))
Viszont most a tony&guy hajformázók közül szeretném kipróbálni a hullámosító krémet (? valami ilyesmi, pontos nevet nem tudok), és be is mutatom, mert elvileg beloknizódik tőle a haj ha vizesen rákenjük és hagyjuk megszáradni a hajunkat:))
Remélem valamennyire hasznos volt nektek ez a post!
Ti miket használtok / mik váltak be legjobban?:)
Follow:
Oszd meg:

32 Comments

  1. Andi
    július 23, 2010 / 08:19

    van egy-ket egyezes :)) erre a tony&guy cuccra kivancsi vagyok, nagyon kétlem hogy tényleg működne (de azért jó lenne!:D )

  2. babus
    július 23, 2010 / 08:50

    én már nagyon sokféle sampont/balzsamot/hajvégápolót/pakolást kipróbáltam,és igazából semmi sem használt tulságosan:( még mindig nagyon töredezett és száraz a hajam.
    az al latte-s pakolás se ért nekem kb semmit:/
    amugy nekemis hullámos a hajam alapból,főleg most nyáron szoktam hagyni h magától száradjon meg.meg amugyis már nagyon ritkán szoktam hajvasalót használni.(mondjuk régebben is csak heti 1szer használtam)

  3. Andi
    július 23, 2010 / 09:33

    babus, próbálj ki olyan termékeket amik hosszabbított hajra vannak kitalálva, a póthajnak sokkal inkább kell az ápolás mint bármilyen száraz hajnak. nekem tök szép mióta ilyeneket használok. 🙂

  4. Tamara
    július 23, 2010 / 11:53

    a latte hajpakolás és a hamvasító sampon nálam is alapkellék. 🙂
    hajvégápolónak sokmindent kipróbáltam már, de legjobban a sima avokádóolaj vált be… (avonos hajápolók nagyon jók, de nem bírom az illatukat, nagyon erős…)
    samponból általában olyat használok, amiben nincs habosító anyag, mert azok nagyon szárítanak, sajnos kevés ilyen van… most épp rossmannos hercegnős sampont vettem 😀 majd meglátom milyen… 🙂
    a gliss kur fújkálósok nagyon jók, de a loreal új fújós balzsamai is nagyon jók. nekem a sárga van, abból a sampon és a balzsam is nagyon jó, de hosszú tűvon viszket tőle a fejbőröm, ezért én is szeretem váltogatni őket.
    lehet kipróbálom a nivea szőke hajra való samponját, annyi jót írtál róla. 🙂 most én is kiszőköltem, egyelőre fura vagyok magamnak még… 😀 de mindenkinek tetszik, nagy baj nem lehet. 😀

    fodrászkellékes pakolásból ez még nagyon jó, nagyon magas koncentrációban tartalmaz búzaproteint, nagyon jót tesz a hajnak: http://www.mi-boltunk.hu/webshop/images/PA060078.jpg de van belőle sok fajta, szerintem kipróbálom a lenmagolajosat vagy a kókuszolajosat nyárra, mert a nap nagyon szárítja a hajam… 🙁 bocsi a hosszú kommentért, de imádom a „hajas” dolgokat. 🙂

  5. Zitu
    július 23, 2010 / 11:53

    Babus nekem is nagyon hullámos hajam van!Ebben a melegben ha izzadok,10perc után behullámosodik:-)Én Gliss Cure termékeket és az Elseve 5 „újrafeltöltő”termékcsaládot használom!Hajegyenesítéshez&göndörítéshez pedíg a Got2b termékeket használom,ezeket bagyon szeretem!:)Erre a Tony&Guy hullámosító krémre én is kíváncsi vagyok!:-)

  6. a'gi
    július 23, 2010 / 14:18

    köszi! :]
    kifejezetten örülök, h írtál hajpakolásról, a tejproteinesről, mert teljesen elfeledkeztem arról, h van ilyenem. 😀

    nekem van egy tigi catwalk hajformázóm, ami kiemeli, meg jobban megtartja a loknikat. én sem hittem benne, de tényleg jó. ez az: http://ecx.images-amazon.com/images/I/31GTX50HNGL._SS500_.jpg
    mondjuk nekem lehet, h hullámosabb-göndörebb a hajam, de az biztos, h segít előhozni illetve megtartani a göndörséget. :]

  7. Maggie
    július 23, 2010 / 22:17

    Babus, nem lehet, hogy már annyira roncsolódott szegény hajad, hogy egész egyszerűen nem elég neki ez a fajta ápolás már? lehet jót tenne neki egy nagyobb vágás vagy ilyesmi.. vagy az is hátha jó, amit Andi írt, hogy a póthajakra való cuccok, bár én tényleg azon a véleményen vagyok, hogy ha már semmi se jó, akkor vágni kell és akkor tuti szép lesz:)

  8. Maggie
    július 23, 2010 / 22:18

    Tamara, nagyon örülök a hosszú kommenteknek, úgyhogy hajrá:)) az a kókusz olajos pakolás felkeltette a figyelmem, imádom a kókuszos dolgokat, hehe:P és én is haj fanatikus vagyok szóval..:D

  9. Maggie
    július 23, 2010 / 22:20

    Ági, erről a tigi hajformázóról is már sok jót hallottam, meg hát alapbó a tigi jó:)
    tejproteines pakolást meg nem elfelejteni:))

    jövőhéten megveszem sztem a tony&guyt és akkor jön a beszámoló:))

  10. Lumena
    július 24, 2010 / 18:29

    A gliss kur fújkálós hajbalzsamait nagyon szeretem, azok beváltak. Most herbal essensis kókuszos-orchideás pakolást használok töredezés ellen. Isteni az illata nagyon szeretem, kezdi rendbe hozni a hajam. Samponból nincs nagyon bevált, kipróbálok akkor majd egy gliss kur-t. Most nagyon szenvedek a hajammal festés miatt nem tért magához még, pedig két éve szőkítettem aztán rájöttem, ez nem az én színem így most barna vagyok, de száraz és töredezik nagyon. 🙁

  11. sunbeam
    július 25, 2010 / 13:36

    Az én hajam meg lapos és hiába használok már akármit. Semmi sem dúsítja, mindig lelapul. Beszárítom és kb. fél óráig úgy marad és annyi :(.

  12. babus
    július 26, 2010 / 08:01

    Gondolom nekemis a szőkére festetések miatt lett szar a hajam:S már több mint 2 éve barna vagyok megint,és így nem is festem gyakran a hajamat.
    Vágatva volt belőle többször is nem kevés,de attol se lett jobb.

  13. Tamara
    július 26, 2010 / 08:25

    Lumena, babus: próbáljatok olyan samponnal hajat mosni egy ideig amiben nincs szulfát. az nagyon szárít és a samponok 95%-ban van. van egy kettő olcsóbb is, nem csak „high end” változatok, beírok pár tippet, ha érdekel titeket. heti 1x én is ilyennel mosom meg a hajam, fura, mert nem habzik annyira, de miután megszárad a hajam nem olyan száraz, mint egy „normál” samponnal.

  14. Candy
    augusztus 1, 2010 / 19:47

    ezt a milk proteines hajbalzsamot mi is mindig használtuk, család kedvence volt, pont ezek miatt, amiket leírtál:) de basszus, én is mindig olyan nehezen bírom ki, hogy ne kóstoljam meg :$:D:D meg az állaga is olyan jó…illata… egyszóval igen. 🙂 mostmár egyébként tényleg rászánom magam erre az avonos hajvégápolóra… még mindig meg van majdnem az egész. egyébként Te a száraz hajadba masszírozod vagy vízesbe?: )

  15. Maggie
    augusztus 1, 2010 / 22:14

    Candy, én vizesbe szoktam, de volt, hogy száraz volt és nagyon csúnya volt és akkor pár cseppet belenyomkodtam a végekbe és legalább ltáványra helyrejött gyorsan:)

  16. Candy
    augusztus 2, 2010 / 13:04

    na én is vizesbe kentem végül, és nagyon szép lett miután megszáradt 🙂

  17. Heidi
    augusztus 4, 2010 / 20:18

    Nagyon örültem ennek a cikknek! Az al latte hajpakolást biztosan beszerzem, ha ilyen jó véleménnyel vagytok róla! 🙂
    Szerintetek a hamvasító sampon jó természetes szőke hajra?

  18. Maggie
    augusztus 4, 2010 / 20:26

    Candy, akkor ezekszerint bevált:)szuper:)

    Heidi, szerintem a hamvasító sampon természetes szőkére még jobb is mint festettre:) az al latte meg remélem neked is így beválik majd:)

  19. Heidi
    augusztus 4, 2010 / 21:00

    Mindenképpen kipróbálom mindkettőt!
    A hamvasítót eddig azért nem mertem megvenni, mert féltem, hogy majd én is úgy végzem, mint a buszon a lilahajú nénik :DD

  20. Maggie
    augusztus 4, 2010 / 21:09

    Lilahajú ezektől nem lehetsz szerintem, annyira nem durvák:)
    Azoknak a néniknek meg valaki szólhatna, hogy az őszhajat már nem kéne tovább hamvasítani:DD

  21. Bogca
    október 10, 2010 / 19:42

    Múlt héten vettem a tejproteines pakolást, és fürdés után mikor már kimostam a hajamból leültem a gép elé, és a patkány felmászott a vállamra és elkezdte enni a hajam :DDD rohadt jó sütiillata van :DDDD

  22. Maggie
    október 10, 2010 / 19:44

    @Bogca :DD először amúgy baromi tömény illata van, de utána olyan finom a hajon‹3 te nem akartad megkóstolni?:D

  23. Bogca
    október 10, 2010 / 20:02

    Igen, elsőre beleszagoltam és vááá mint a tömény vajas sütik, amiket nem szeretek. De utána a hajam olyan h legszívesebben én is enném a patkánnyal együtt 😀
    Mivel sejtésem szerint keserű ezért nem akartam, barátom akarta de lebeszéltem róla mert akkoris vegyszer ha jó illatú 😀

  24. gigi
    november 26, 2010 / 18:43

    Nagyon szemeztem a dm-ben ezzel a swiss o par samponnal, de az volt ráírva, hogy ősz és szőkített hajra való. Na nekem egyik sincsen, mert természetes sötétszőke hajam van és így nem mertem megvenni. A tony&guy félén viszont szerepel, hogy természetes színű hajra is jó… Nem tudom melyiket válasszam. Szerintetek?

  25. Maggie
    november 26, 2010 / 19:30

    @gigiszerintem nyugodtam használhatod a swiss o part is, nekem van ismerősöm aki a természetes hajára használja:)

  26. gigi
    november 28, 2010 / 22:17

    Akkor most én is írok véleményt! 🙂 Megvettem ezt a latte pakolást és nekem is nagyon bevált! 790 ft-ért sikerült beszereznem, ami úgy gondolom elég nevetséges ár a drogériákban kapható pakolásokhoz képest. Még csak kétszer használtam, de már szinte most is csodát tett a hajammal. 😀 Köszi nagyon a tippjeidet, nagyon működnek! 🙂

  27. Maggie
    november 28, 2010 / 22:20

    @gigi Dejódejó! hol sikerült ilyen nagyon olcsón beszerezni?:) nagyon örülök, hogy beválnak a dolgok:))

  28. gigi
    november 28, 2010 / 23:04

    Tőled kicsit messze, mert Pécsen vettem egy fodrászkellékesben. 🙂 Most következik a hamvasító sampon… már nagyon várom annak a hatását is. 🙂

  29. vaneau
    január 17, 2011 / 18:01

    én házilag készült tojássamponnal mosok hajat, ami tökéletesen bevált. feleslegessé tesz mindenféle más szintetikus agyonreklámozott vackot.

  30. reka613
    február 16, 2011 / 15:34

    Én is beszereztem a latte pakolást, 1000 ml 890 forintért fodrászkellékesnél 😀 még ma fogom először használni 😀

  31. Zs
    április 15, 2011 / 19:44

    Teljesen véletlenül beszereztem a „zöldkupakos” hajvégápolót, eddig háromszor használtam, (nem tudom, hogy attól hogy nagyon akarom, vagy tényleg) szinte látom, ahogy nő a hajam, és boldogok a hajvégeim. Köszi a tippet! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .